Laparoskopia cysty a následné IVF

lucik174
4. okt 2023

Ahojte,
možno mi niektorá z vas poradí alebo ma upokojí. Začala som navštevovať repro kliniku v Martine Iscare, nakoľko už máme za sebou s partnerom jedno neúspešne IVF v Žiline rozhodli sme sa po piatich rokoch ísť do toho znovu. V Martine nám spravili všetky vyšetrenia zistili mi cystu na pravom vajecniku, mala som íst na punkciu bola som objednaná no bohužiaľ sme boli chory tak sme to museli presunúť o mesiac. Bola som tam včera doktor mi spravil sono pred punkciou a zistil ze cysta zmenila štruktúru,zavolal lekárku ktorá mala robiť zákrok a spolu skonštatovali ze už to vyzerá ako endometrioza takže musím ist na laparoskopiu k pani doktorke do Ružomberka. Na tom by nebolo nič zle keby som už zasebou nemala jednu operáciu pred 10 rokmi v Žiline kde mi operovali vajickovod tiež laparoskopický s horou nahod tiež na pravej strane a praskla im pri tom cieva v bruchu takže som krvácala a museli ma rezať. Teraz sa bojím že sa to stane znova.
Ďalšia otázka je baby myslite že bude možné otehotnieť ak mám naozaj endometriozu ? Ta cysta ma cca 5x5cm.
Boli ste už niekto takto pred IVF na laparoskopiu ?Pocula som aj o niakom gele ktory sa dava aby nevznikali nove zrasty a cysty.
Viete mi niekto poradiť ako ste to mali vy ?

ada_alica
5. okt 2023

@lucik174 áno, dá sa otehotnieť aj pri endometrióze, aplikuje sa kyselina hyalurónová ak máš ešte nejaké otázky kľudne sa pytaj

taktotedanie
5. okt 2023

Ano da sa
Gel aj tak nepomoze resp velmi malo zrasty budu aj tak