Ahojte,mala daktora z vás iba cystu na vajecniku a doktor vás poslal na laparoskopiu?
skus užívať thiamin, mne vďaka tomu zmizla 🙂
ale je 35mm veľká, z antikoncepcie ma bolievala hlava,chcela som skúsiť iný typ antikoncepcie...vraj sa to môže hocikedy zvrtnúť a skončím na operačnom stole...toto je rýchlejšia cesta vraj...
@carrot_apple 35 mm vobec nie je velká. Ja som mala 80 mm a zmizla bez laparky.
Záleží akého je druhu.
Brala som na to thiamínove injekcie alebo velke dávky thiamínu v tabletkách.
@lienka737 na výmennom lístku napísané je folikulová cysta
@carrot_apple tak to je taká, čo zmizne.
To je tá lepšia možnosť.
Určite by som vyskúšala ten Thiamín.
@lienka737 vôbec mi nič o takej možnosti nevravel, opýtam sa primára dnes.
@carrot_apple určite sa spýtaj, kvoli tak malej cyste by som na laparku nešla. Mne to dávali vždy a vždy mi aj zmizla. treba počkať PO menzese.
@carrot_apple mne doktor povedal, že počkáme...tak sa moja mama naštvala, naordinovala mi thiamin v tabletkách a za mesiac bolo po cyste. A pán doktor celý pyšný, že no vidíte, zmizlo to...s jeho "liečením" by som neviem koľko čakala
@sepkev takýchto doktorov fakt nechápem. To sú úplne elementárne veci.
Aj mňa hned šikovali na operáciu. A kým ma objednali, tak cysta zmizla. Zistili to tesne pred operáciou, ked som už ležala v nemocnici.
Boli by ma rezali a už pomaly mi šli celý vaječník vyberať a to som mala 20 rokov.
veď hneď sa mi to nezdalo, prečo by som mala ísť, lebo: brala som antikoncepciu 13 dní lebo ma bolela hlava tak som ju mala vysadiť a potom ma na kontrolu objednal o 2 mesiace, tak je jasné, že cysta rástla lebo sa sňou nič nerobilo-neliečila sa, nerozumiem prečo mi nedal inú antikoncepciu, áno snažíme sa o dieťa, ale hrotiť to nechcem, že za každú cenu.
@carrot_apple a prečo užívaš tu antikoncepciu? Či už neužívaš?
@lienka737 no som písala, že som ju mala vysadiť a vysadila som ju.neberem nič.
ja mam tiez cystu na vajecniku, je stale viac menej rovnaka, nereaguje na ziadne hormonalne podnety, ani progesteronovy duphaston, ani rozne typy HAK. Som stale v sledovani, pravidelne mi robi gyndos UTZ aj onkomarker z krvi, aby sa nezvrhla na malignu. Kedze mi cysta subjektivne nesposobuje ziadne tazkosti, na operaciu ma nenuti ist. Len je dolezite ju pravidelne sledovat.
@sepkev a zajtra skocim do lekarne po ten thiamin, ci zaberie🙂
@carrot_apple aj ja som mala cystu...najskor sme liecili thiaminom....nezabral mi, tak som bola na laparo...cysta medzi 5-6 cm, pred operaciou este podrastla. Bola som velmi mladunka, tak som posluchala, co mi povedali.
O tri roky som mala cystu zase, ale to uz som sa zatla, ze nebudem brat lieky, odmietla som operaciu a najskor som to skusila riesit cez ludoveho liecitela, teda hladat pricinu, nie odstranovat nasledok, kedze to nebol zivot ohrozujuci stav. A uspesne, doktorovi sa nelubilo, ale odvtedy mam uz sedem rokov pokoj 🙂
Drzim palec nech zaberu injekcie 🙂
Je to endometrioza,musím ísť na laparoskopiu
@carrot_apple cize mas cystu a aj endometrio? To su dve diagnozy. Ja som isla na operaciu kvoli cyste na vajecniku...ale ked ma otvorili, tak ze zistili ze mam aj endometriozu v dutine brusnej a zrasty mi povyberali.
@carrot_apple uz si to googlim...ze endometrioza moze byt okrem tych zrastov ako som ja mala aj cysta na vajecniku. 🙂
@mischelin89 no dali mi kod N83 a este volaky neviem nájsť kópiu správy...bože...bojím sa...
Neboj sa. Je to rychly zakrok, aj rekonvalescencia rychla, len mini jazvicky. Nie je to nic hrozne.
A ak sa snazite o babo, tak 'odcystenie' ber ako dalsi krocik k drobcekovi 🙂
@carrot_apple mám,D27.endometriom.nezhubny nádor vajecnika.
Aj ja som mala cystu. Endometricku. A uz je von raz dva. Cim skor tym lepsi
Radsej to nezanedbajte..ja som mala tiez cysta len vodnatu jasne ze operaciu som nechcela no vo februari ma hospitalizovali pre velke bolesti nakoniec ma prepustili a neoperovali lebo som dostala menstruaciu stale som bola sledovana kvoli tej cyste vyskusala som vela pripravkov ci indonal,pupalkovy olej, kvapky estrozin cysta mala 6cm no teraz v utorok 23.5.ma chytili ukrutne bolesti v podbrusku,bruchu a krize bolo to neznesitelne brala ma sanitka a rovno operacia cysta mala uz 7,5cm 4x mi obmotala vajecnik a zaskritla ho takze som o neho prisla...nieje to sranda kazdy sa operacii boji ale netreba to odkladat lebo to moze aj takto dopadnut.
Netreba sa báť.. mala som síce dermoidnu cystu 2x obe mi vyberali lsk.. 1x keď som mala 20- 2 roky som čakala ani na gyndu som nešla,čo som sa bála.. nič sa s ňou neudialo- ani sa nezvacsila,ani nezmensila a dermoidy nezvyknú praskať ..mala 7cm.. otehotnela som o 7rokov na to- problém bol v partnerovi,tak až keď som ho vymenila.. v tehu znova cysta na druhom vaječníky.. od pôrodu do operácie 8 mesiacov,cysta narástla z 5 na 11cm..
Vybrali a do 2 mesiacov som otehotnela 😁 a už mám 2he krásne bábo aj napriek tomu, že z vaječníkov mi takmer nič nezostalo.. to čo zostalo je plne funkčne..
mne našli minuly rok cystou pri sekcii na vajecniku.dovtedy som nijakú nemala,tak ma to dost prekvapilo..potom som po 600nedelu s tým sla na kurz kde 3 rôzni lekári nic nevideli..po mesiaci som sla opakovat kurz,uz bola viditeľná..bola som s ňou este na mri,aby vedeli ake ma zloženie a onkomakeri mi zisťovali.z mri sa ukazalo,že je to dermoid.tym ze mojim mi povedala,ze budeme čakať a operovať na zatial nebudú..v januári bola cysta o nieco menšia pred 2 dňami mi lekárka povedala ze uz tam nie je..tak som rada a dúfam že už budem mat pokoj..hoci vraj tieto cystou sa nevstrebavaju a vznikajú este pocas vnutromaternicoveho vývinu,ale tato z ničoho nič narástla a zmizla..
ďakujem žienky, idem na LSK 1.6.2017.
@carrot_apple nebojte sa je to uplne v pohode ja mam fobiu len pocujem slovo lekar a nemocnica ale dalo sa to zvladnut 🙂 drzim vam palce 🙂 do ktorej nemocnice idete?
Ahoj devčata .. Chcem sa vas opýtať ktora ste už boli na operaciu cysty .. Mam ju pri vaječnikou a čaka ma operacia .. Možte mi . to povedať ake je to 😏😏🙂
@nikola4545 ahojky, aj mna caka laparoskopia ako to u teba prebehlo ?
@rika1929 ahoj moja .. Umna prebehlo v poriadku . a čo u teba ?
Mala som cystu a cakala som do dalsej mrchy. Cysta nastastie zmizla. Inac by som isla na operaciu, lebo som mala dost silne bolesti, zvracanie, zavraty.