Mala som pred dvoma týždňami laparoskopiu, stehy už mám vybraté. Jeden doktor hovorí že sa môžem sprchovať normálne aj s gélom, druhý že on by sa len vodou a len raz za tri dni. Tak čo mám robiť??
Ak je to 2 tyzdne po operacii a rany su kludne, bez zapalu, sekrecie, mozes aj s gelom. Inak rany po siti sa maju 3 dni drzat v suchu, prip.len oplach cistou vodu a prelepit suchym, potom postupne iz mydlo a normalne. Ved aj po sekcii par hodin ide zena do sprchy...
Ja som sa sprchovala normálne aj so stehmi, sprcháčom opatrne, pekne vysušiť a všetko bolo v poriadku.
rana je zahojena, sprchuj sa ako chces rana moze byt citliva, ale teda nemusis si cez nu prechadzat sprchacom, ale to co tam stecie, ti kozu trosku premyje. pouzivaj setrne sprchace, asi by neboli zle take, co su urcene na suchu, rpipadne atopicku pokozkau ( z lekarenskej kozmetiky ) a premastuj.
no inak to nejake speci instrukcie nepotrebuje, ved je to vyhojene.
mne nikto neriesil akos a sprachujem den po laparke, nieto est eo 2t.
V tomto počasí by som zhynula sprchovat sa raz za 3 dní, moje okolie asi tiež. Normálne by som sa sprchovala, ale vyhýbala by som sa sprchacu a prudu vody na oblasť jazvy