Dobry deň, absolvoval prosím niekto kyretaz bez anestézie? Ak áno aké to bolo? Ďakujem.
😳 to snáď ani nerobia bez anestézie, možno pred xy rokmi, ale určite nie teraz.
Lebo chcú mi to spraviť bez anestézie, že je to ževraj len nepríjemné a veľmi rychle...no čítam na nete veľmi strasidelne skusenosti
@xenyja povedali ti dôvod prečo bez anestézie?
Keby to bolo len neprijemne a velmi rychle, tak by podla mna zeny kvoli tomu vobec neuspavali..No ja to mam za sebou 2-krat v anestezii a ani omylom by som nedovolila, aby mi to robili pri vedomi..Preco to chcu robit bez anestezie? Ak na to nie je nejaky zavazny dovod, ze by ta napriklad uspatie ohrozilo na zivote, tak ja by som isla do inej nemocnice, urcite by som si to nedavala robit bez anestezie..
Nemám žiadnu indikáciu, iba oni to tak robia...ale zajtra tam zavolám, že to nechcem alebo len v anestézii
@xenyja to akom meste žiješ? 🙈 Keď oni to tak vraj robia
to kde? v lese v maringotke? pre pana jana 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@xenyja ahoj, som v jednej skupine na FB kvoli konkretnej diagnoze, ale kedze na slovensku je o tejto diagnoze iba malo informacii, tak som nasla tuto jedinu stranku a je z ameriky. a teda vsetky prispevky sa tykaju prave kyretaze a tym zenam ju robia bez anestezie.
tie zeny si davaju pred zakrokom ibalgin alebo nieco podobne a tvrdia, ze to bolelo ale dalo sa to vydrzat.
ja som bola na dvoch kyretazach rok po sebe a pri oboch som sa prebrala pocas zakroku a teda bolelo to poriadne. pri tom druhom zakroku som sa prebrala ku koncu, cize este to nemali hotove a potom som uz na izbe nemala co dospavat. a teda bolest to bola velmi silna, ale potom zas celkom rychlo odznela, do tych dvoch hodin od zakroku uz bola prec.
Ďakujem za názory/skusenosti, ide o súkromnú kliniku v Žiline.
@xenyja chod inam, robia to bezne v anestezii na jednodnovej, po zakroku lezis na izbe dve hodiny a ides domov bez stresov a bez bolesti 🙂
@autorka je to obrovská bolesť, mám za sebou len dočisťovanie , po "veľkom potrate -pôrode" v 5 mesiaci, nemohli ma už uspať museli za živa cca 18 rokov dozadu ,nikdy viac , na tu bolesť neviem do dnes zabudnúť. Takže určite nie .
@xenyja Ufff, mám za sebou dve kyretáže a teda neviem si to bez uspatia predstaviť. Veď v podstate ide o násilné otvorenie krčku maternice a následný výškrab maternice. Jedna kyretáž mi bola robená na súkromnej klinike, druhá v štátnej nemocnici a bez anestézie to nebolo možné ani v jednom zariadení. Veď, čo ak sa žena mykne? Neviem si predstaviť ako by som musela byt zviazaná, aby som sebou netrhla, hoci nechtiac, pri tom zákroku.
@xenyja to sa necudujem,
Sukromna by musela zhanat anesteziologa- robota navyse
@xenyja
pre Boha ani omylom!
Raz som bola s jamoskou ako doprovod. Tiez bez nejakej anestezie, potom soferovala este aj domov.
Po pruchode vypula flasu vodky. Povedala ze to bola strasna bolest. A ona vydrzala teda za kona.
Uprimne ti poviem, ze som z toho mala sama traumu. Ked som tam isla, nevedela som co za masochyzmus to bude.
Ja by som taku kytetaz urobila tym " profikom" cez kobecnik - samozrejme bez anestezie! Malo by to byt trestne, kreteni. Este dnes po 20 rokoch a mi noz vacku otvara pri pomysleni na ten den.A bolo to dokonca na "zapade" ani nie na SK 🤮
Nerob to za nic na svete.
@xenyja urcite len s anestezou inak ani neuvazuj
Ja som to raz absolvovala pred cca 9 rokmi a neviem si to predstaviť bez anestézy, keď som sa prebrala, mala som neskutočné kŕče, že mi museli dať ďalšiu dávku liekov proti bolesti😢
Bez anestézy určite neodporúčam.
@xenyja mne robili ale hned po pôrode, čiže som bola dosť roztiahnutá dolu, nič som necítila. Ostalo mi kusok placenty dnu
To sme na slovensku dopadli , niet lekarov a tak idu chlapi hovorit ako to neboli, sak ano volakedy aj nohy rezali bez anestezy, niekto umrel uz pocas zakroku od bolesti. A este ides na sukromnu kde sa plati, nieco hrozne
@xenyja uprimne, to si nedokazem vobec predsavit takyto zakrok bez anestezy.