Ahojte, prosím mala z Vás niektorá také niečo ako ja? Prípadne čo to môže byt’, Objednaná som ku gyn 29.10
Tak začnem, 25.9 som bola na kyretáž,nebolelo ma nič až potom na ďalšie dni, krvácala som (špinila) cca 2 týždne, teraz je to už skoro mesiac a mňa stále bolí podbruško aj krvácam počas sexu a strašne ma to bolí..viem, že som mala mať sex až po 4 týždňoch ale lekár povedal, že ak sa na to budem cítiť tak ok, no ja som bola na tom dobre ale potom ma začalo bolieť podbruško a počas sexu silná bolesť aj krvácanie.
Ďakujem za rady
Každá to máme ináč . No ak máš bolesti a krvácanie tak jedine gyn . No ja som napr špinila v čase kedy mala byť ovulácia
@mariska1989
@spanielka44
Krvácam len počas sexu, inak nie
@vanes3320 tak do kontrolný už žiaden pohlavný styk a dr to spomen . Môžeš mať aj zápal krčka .
@vanes3320 "viem, že som mala mať sex až po 4 týždňoch ale lekár povedal, že ak sa na to budem cítiť tak ok" Nie, pohlavný styk si nemala mať minimálne 6 týždňov po kyretazi , a neverím, že by ti nejaký gynekológ povedal, že je to ok aj skôr. Čo ste zvieratá, že nevydržíte, kým nebudeš v poriadku? Modli sa, aby si nemala nejaký fajnový zápal.
2x som podstúpila kyretáž (nie dobrovoľne, šlo o zamĺknuté potraty) a bolo mi to vysvetlené jednoducho - po kyretáži, tak ako po pôrode je žena v šestonedelí, čiže žiadny sex, žiadna napustená vaňa, len sprchy atď. Krvácať pri styku môžeš preto, lebo krcok nemusí byť dobre uzavretý - pri kyrete bol "nasilu" roztiahnutý, aby mohol lekár kyretou urobiť výškrab. Môžeš si takto nahnať nepeknú infekciu.
Následne po prvej MS som mala vždy prísť na kontrolu a až tam sa lekárka vyjadrila, či už je možné normálne fungovať.
Čiže nabehni na šetriaci režim, každý den pi alchemilkový čaj a vyčkaj, kým sa telo zahojí, daj mu čas.
A ak šlo o zamĺknutý potrat, tak ma to mrzí, drž sa.
Ešte není vserko zshojene a krcok je veľmi citlivý preto to krvacanie ...ja som bola 3 t po zakroku na kontrole a keďže bolo vsetko ok ,dr odobril aj styk,ale chuť nebola ešte dlho po tom všetkom . Čiže bez vysetrenia jednoducho dr nemôže povoliť, nakoľko nevie ci dnu nie je zostatok,či nie je zápal a mnoho iného....
Takže k dr čím skôr...
Sex sa neodporúča 6 tyzdnov pre velke riziko infekcie a iných zdravotných problémov a ešte keď zena krváca 🙄 ak je to slabe krvácanie vydrzat ku gynekologovi ak silne tak pohotovost. Ja som po kyrete spinila týždeň