co pomaha rychlo na tuto infekciu? Pomaha ten krem a tabletky? Chcem sa toho cim skor zbavit je to neprijemne :(((
@lucuass mam to asi 2. den a chcem si ist kupit ten canesten, alebo teda nejaky dobry + lieky vitaminy alebo co to je
A aké máš Výtok hrudkovity ?
@lucuass Ano, aj svrbenie
Skús si robiť výplachy z dola z alchelmikoveho čaju a kľudne ho môžeš aj piť toto by ti malo pomôcť , treba obmedziť sladkosti s piť veľa vody , podľa mňa ti to prejde do 3 dní 🙂
Vyplachy nie su moc idealne, mozu nicit laktobacilovu floru. Ak, tak velmi rychlo pomaha Tantum rosa, ktory podporuje rast laktobacilov. Zaroven si na noc davaj vaginalne cipky s laktobacilmi do posvy. Ak by sa Ti plesne opakovali, tak existuje tabletkova forma, tusim Fluconazol, ale najst doktora, kt. to predpise, je sranda 🙂 zobrat raz a o 10-14 dni druhykrat, pri dlhodobej recidive je fajn aj kura Fluconazolom alebo ockovanie Gynatren (osobne velmi odporucam).
Ja mam na canesten a obdobne tablety do posvy vzdy alergicku reakciu, znesiem len krem, ktory obcas nestaci.
Zvykne to vymiznut aj s menstruaciou, ked klesa cukor v slizniciach (pred menstruaciou je vysoky, preto je fajn pocas kvasiniek obmedzit sladke, aj velmi sladke ovocie).
Za mňa je najlepší Clotromazol, v balení sú 3 tabletky po 200mg. Môžeš skombinovať s Canesten krémom - ten je na vonkajšie použitie.
Mne najviac pomáhajú GYNTIMA čapíky. Používam aj preventívne napríklad pred wellnesom. https://gyntima.com/sk-sk/products/gyntima-prob... - hovorím o týchto čapíkoch s ktorými mám skúsenosť. 🙂
Aký krém berieš ? A ako dlho to máš ?