Dobrý deň .Chcem sa popýtať či mi vie niekto poradiť dňa 3.11.2023 som bola na jednodňovej operácii, vyberali mi obidva vaječníky a mala som dva malé rezy po bokoch a v strede brucha rez ako pri cisárskom tade mi ich vyberali v nejakom vaku aby sa mi nepraskli.Čiže podľa mňa klasická operácia a nie laparoskopická. A moja gynekologička mi povedala že nemám nárok na kúpele nakoľko som bola len jeden deň v nemocnici. Nechápem to sa berie do úvahy koľko som tam ležala a nie aký zákrok som absolvovala?
Stavy po závažných rekonštrukčných operáciách vnútorných rodidiel s komplikovaným pooperačným priebehom do 6 mesiacov po operácii.
Ja som mala toto, ale po operácii maternice, podľa mňa to nespĺňaš. V nemocnici som bola 6 dní.
nesplnas ak si mala laparoskopicku operaciu, jedine ak by bola velka brusna operacia potom ano
@mamina7070 to nie je pravda
@ibrunova co nie je pravda
Nárok na kúpeľnú liečbu nevzniká pri zákrokoch z odboru jednodňovej chirurgie ani pri menej náročných endoskopických operáciách.
autorka tu si skus pozriet podla diagnozy na sprave
@mamina7070 to nie je pravda, laparoskopická operácia a jednodňová chirurgia sú dve odlišné záležitosti.
XI/3 podľa Stavy po operáciách gynekológ, 21
základnej vnútorných rodidiel všeobecný lekár
diagnózy do 6 mesiacov po
operácii, vynímajúc
operácie diagnostické
a laparoskopické bez
komplikácií.
https://www.vszp.sk/poistenci/zdravotna-starost...
tabuľka hovorí, že nárok nemáš
@mamina7070 ale nie všetky laparky sú jednodňovka, Mne vyberali maternicu laparoskopicky, v nemocnici som bola 6 dní, bola to ťažká operácia. V kúpeľoch som bola, a všetky, čo sme tam boli, sme boli operované laparoskopicky. Laparoskopicky a s komplikáciou, nárok na kúpele máš.
@mamina7070 silou mocou chceš mať pravdu. No nemáš. Mne robili hysterektómiu laparoskopicky, bola som v nemocnici týždeň, mala som nárok na kúpele. Ak by sme sa bavili o nejakej cyste, okej, ale ak sa bavíme o plnohodnotnej operácii vykonanej laparoskopicky, tak je to proste operácia vnímaná rovnako akoby rezali.
@mamina7070 ja som reagovala iba na to, že ty si písala, že po laparoskopickej nemáš nikdy nárok na kúpele, čo nie je pravda. Nemotaj sem autorku. Ona nárok nemá, ale nie preto, lebo jej to robili laparoskopicky. Chápeš ?
Ja som za minulý rok absolvovala tri rôzne ženské operácie, aj kúpele, Momentálne som v obraze, kto má nárok a kto nie, aj aké prípady boli so mnou na liečení. To isté ti píše aj @melanta
@mamina7070 furt píšeš kraviny. Že laparoskopicky je nárok ak sú komplikácie. Ja som mala laparoskopiu a bez akýchkoľvek komplikácií. A mala som nárok. Úplne automaticky. Skús radiť, keď budeš vedieť, vedieť informácie, nielen vedieť kopírovať nejaký text.
@melanta to co si dovolujes ??? vykopirovala som to z prilohy zakona ty vasilisa premudra
@ibrunova a tie kúpele keď máš nárok si niečo aj hradíš alebo všetko hradí poisťovňa!?
@scarletka34 Hradíš si povinné poplatky plus poplatky nehradené poisťovňou, tie sú rôzne, od 4€ na deň až do 20€, ja som vlani mala A a platila som 313€ . Každé kúpele majú doplatky uvedené na stránke.
@enka20 neexistuje aby si po velkom laparotomickom reze bola iba jeden den v nemocnici, asi si to zle opisala alebo pochopila 🤷♀️