Kúpanie počas menštruácie

1. jún 2023

Zdravím, chodíte sa kúpať ak máte svoje dní? resp ak áno používate tampóny na to určené? Zajtra máme ísť na noc do Tatier, hlavne kvôli deťom ... no mne dnes prišla mrcha 😏 čakala som ju až pondelok -utorok .. viete mi poradiť čo vám pomohlo , ako to riešite alebo teda radšej sa len slniť? 🙂 Ďakujem...

bejbypd
1. jún 2023

Fungujem s týmto úplne normalne

ruzovakobyla1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vondolina
1. jún 2023

prvé dva dni mávam silnú, takže si neviem predstaviť, že by som sa išla kúpať. ale potom kľudne. u teba to samozrejme môže byť inak, to už musíš posúdiť sama.

vanilkovazmrzka
1. jún 2023

Tampony nepouzivam vobec, takze nekupem sa, tie 3-4 dni vydrzim 🙂

athena27
1. jún 2023

podľa toho akú máte silný menzes, ja fungujem s klasickými tampónmi OB, vydržím s tým v pohode na plavárni hodinu a pol.

cokoladova_babovka
1. jún 2023

Niekoľko rokov používam menštruačný kalisok a je to najlepšia pomôcka. Chodím sa s tým kúpať bežne aj prvy aj druhý deň ms Môže sa používať aj kým žena este nekrvaca, len očakáva alebo naopak aj na konci. Nie je to nepríjemné ako tampóny. Zadrží viac krvi. Odporúčam na 100%.

snehulak77
1. jún 2023

Tiež mám kalisok, najlepšia voľba. Ale ak si ho nikdy nemala, tak by si sa mohla cítit nepríjemné, lebo niektoré ženy musia aspoň jeden cyklus okukat ako čo a až potom sa cítia komfortne. Predtým som mala tampóny, ak nemáš s nimi problém, tak úplne v pohode obyčajne OB

simca06022011
1. jún 2023

chodievam normalne, s tamponom. Bez problemov. V podstate od "detstva".

eeffka
1. jún 2023

Tento problem som nikdy nepochopila, vezmem tampon a neriesim

tosomja
1. jún 2023

Áno, kúpem sa, používam tampón a mením častejšie, ako mimo vody.

lucia851
1. jún 2023

Ja používam menštruačný kalisok a môžem sa kúpať aj počas menzesu

patus_2
1. jún 2023

Ak máš k dispozícii iba drogériu, tak tampóny napr. Ob, tampax, naturella. Hneď ako vyjdeš z vody tampón výmen, aby si znížila riziko infekcie na minimum. A čo sa týka kaliska, je to super vynález sama ho používam, ale nato aby si s ním išla bez obáv plávať potrebuješ máš cvik aspoň 2-3 menštruácie. Ja osobne používam ešte ako poistku aj menštruačné plavky. Teraz keď potrebuješ narýchlo, tak určite tampón a stále ho vymeniť.

zuzinabila
1. jún 2023

vo verejnom bazéne nikdy ani tampón , ani menštr.kal., možno aj vďaka tejto opatrnosti som nikdy za vyše 30 rokov od kedy mavam MS nemala gynekol.infekciu ani podobný problém.jedine, kde plávam s pomôckami (tampón, kalisok) je more.

zuzinabila
1. jún 2023

@eeffka tak mozno si nepochopila, že mikroby sa vedia dostat aj cez tampon. to nie je len o tom, ze ty znecistis bazen, o tom sa predsa nebavime

eeffka
1. jún 2023

@zuzinabila sak vyjdem z vody a vymenim

domkakvet
1. jún 2023

Chodim sa kupat a pouzivam obycajne tampony, ked mam silnejsiu tak chodim menej do vody a casto menim.

180207
12. okt 2024

Ahoj. Nechcem byt za múdru, ale väčšina gynekológov neodporúča žiadny bazén počas menzes kvôli mykozam, zápalom,infektom. ...ani s tamponom.