Žienky, čo Vám pomohlo na celulitídu? Okrem cvičenia a krémov sa dajú na internete nájsť rôzne kúry od výmyslu sveta, pýtam sa teda skôr na tie 🙂 Ďakujem
Kury nestoja za nic, stoja akurat tak kopu penazi, co mne osobne by bolo luto za to dat. Obmedzit cukor ma vyznam a najma pit dostatok tekutin 🙂
@kika123123123 cvicenie, obmedzit cukry pripadne nadmerne solenie, zvysit prijem tekutin. Celulitidu som mavala vzdy uplne taku minimalnu ze ked som si potlacila stehna, zadok, teraz v tehotenstve mam pocit ze mam celulitidu aj na krku 😂
@kika123123123 ale podporit mozes aj lymfatickymi masazami pripadne peelingom a masazou ale to je len podpora. Zaklad to co baby a ja piseme vyssie. A tuky same o sebe nevadia, zdrave tuky nie mekac a pod.
No, niekedy sa jej aj nezbavis vôbec. Raz som videla jednu ženu, chodiaca kostra, viac ako 35 kíl určite nemala. Bola v kratasoch, ale takú celulitídu som ešte nikdy nevidela. A to mala obvod stehna max. 35 cm aj to preháňam. Vyzerala celkovo dosť anorekticky, ale ta mega celulitída ma zabila. Mne vyskočila teraz v tehotenstve - bohužiaľ sa mi veľmi ukladá voda do tkanív. Zvyčajne ju nemá vám, stravujem sa zdravo, hybem sa dosť, každý deň minimálne 13 000 krokov a viac, cely život som športovala. A teraz v tehotenstve ju mam a fest sa za to hanbím. Možno si aj ty iba napustena vodou, mne sa sem - tam spravila, keď som bola príliš zavodnena. Vždy to vyriešili detoxikacne čaje, kúpiš hocikde, ja som už skúšala asi všetky, fungujú rovnako. Takisto je veľmi dobrý čajík Lymforegen, ten je ozaj super na vodu, pomalú lymfu a celkový detox. A vyskúšala som aj lymfodrenaz a je to malý zázrak. Poskusaj, čo sa ti najlepšie osvedčí
Ja som schudla a aj celulitída zmizla, a samozrejme, 2x toľko vody pijem ako kedysi. Tiež som skúšala rôzne krémy, masáže...žiaden účinok.
ja mam 47 kg, 164 cm , cvicim beham a celulitidu stale mam preto som rozmyslal nad nejakymi kurami :(
@kika123123123 Casto je na to proste nabeh, je to dane genetikou ... u nas v rodine mame vsetky zeny brutalnu celulitidu :-/ Aj ja, napriek tomu, ze postavu mam celkom v pohode. Poznam aj zeny, co su 3x take ako ja, a stehna krasne haldke bez celulitidy, a napriklad jedna moja spoluziacka bola totalne rachiticka, a nohy samy celulitidovy hrbolcek ....
Niekedy nepomoze aj nic. Asi sa treba aj na taky scenar pripravit. Ja mam celulitidu od 7.rocnika na zakladke, hned ako puberta nastupovala. V tom case som normalny pohyb mala a pri 168cm 44kil este. Netusila som, co to je a preco mam az priam vlnky po celych stehnach vzadu. Cely zivot sportujem, niekedy viac niekedy menej ale vahu od konca zakladky som si dlho drzala pri danej vyske na 52kg. Dokonca aj po porodoch. Az zhruba pred 3-4rokmi som mala velmi stresujuce obdobie, zacalo ma velmi nafukovat a zadrziavat mi telo vodu. Hormony mi zblbli, ale nemozem uzivat ich kvoli peceni. Tak mi vaha vtedy poskocila na 55-56kg. Cvicim pravidelne, beham velmi casto, stravujem sa zdravo az teda na sladkosti, ktorym neviem odolat, pijem vody dost, mam aj profi lymfodrenazny pristroj, co mi pomoze ns to zavodnenie ale celulitidu mam taku strasnu, ze mam pocit, ze ju je vidno aj cez leginy a siaha mi az ku kolenam. Niekedy, ked ma naleje, tak ju mam pomaly az na lytkach.
Velmi ma to trapi a leto priam neznasam, ale neviem, co s tym robit, aby som ju dostala aspon na uroven 2.stupna, co bezne zeny mavaju aj ked nesportuju
@hennyinnsbruck jaaj ja ďakujem že si to ru napísala ja som na tom rovnako akurát že cvičiť začínam až teraz 😄😄😄
tak aspon lymfaticke masaze odporucate? manualne alebo v pristroji?
@kika123123123 inak, keď sa pozrieš z biologickeho hľadiska na to, čo to vlastne celulitída je - v tkanivách sa nachádzajú tukové ciastocky a keď sa medzi ne dostane voda, poodsunie tie tukové čiastočky - tuk je hydrofobny, no nie je vo vode rozpustný - znamená to, že sa vode uhne, ale musí si nájsť svoje miesto - takže sa zhrci tu a tam a vytvárajú sa tie známe, na koži viditeľné hrbolceky a priehlbinky.
Pri ženách, ktoré majú väčšiu zásobu tuku platí, že celulitída nebude taka viditeľná, keď rozpustia tuk - ano, naozaj viditeľne zmizne a nohy sa vyhladia.
Avšak, čo si niekedy neuvedomujeme - nedá sa spáliť všetok tuk, aj tie najstihlejsie ženy majú tukovu zásobu (len je užšia). Pod určitú hranicu ťa telo nepusti spáliť tuk. Nedá sa to, lebo by ohrozilo samé seba, tuk chráni tkaniva a vytvára ochrannú termoregulacnu vrstvu. V tom prípade nie je na príčine tuk, ale voda, ktorá sa ukladá do tkaniva a aj tu slabucku vrstvu tuku rozhana a hrudkuje.
Ja som za normálnych okolností stihla. Nie nejak extra, tak normálne. Pri výške 171 cm mávam od 52 do 55 kg (podľa toho, ako veľmi naliata som, v lete to býva tých 55,vtedy mi telo drží vodu) mala som jedno obdobie aj 48,ale to som veľmi nefungovala už. Celý život tancujem, takže nemám ochabnuté nohy s nalepenym tukom. Je ho tam ozaj minimálne množstvo, no v momente, ako mi telo zadrzi vodu, mam celulitídu nielen na stehnách - keď si chytím nohu, tak ju mam až nad členkami!
Tvoj prípad je rovnaký - môže za to voda v tkanive. A tej sa nezbavis ani cvičením, ani krémom. Tu musíš mechanicky vypumpovat - najprv rozhýbať lenivu lymfu, ktorá odoberá vodu z tkanív a potom ju vypumpovat z tela preč.
Kúp si čaj na lymfu, pi to aj 5x denne. A chod na lymfodrenaz. Na lymfatickej masazi som nebola, ale lymfodrenaz sa robí v takom skafandri v podtlaku, vďaka čomu sa nasaju prebytočné tekutiny a pustia sa lymfou, ktorá má zrýchlený tok počas procesu. Je to super vec a na zlavomate to kúpiš za pár drobných
A ďalší faktor - príčinou ukladania vody v tkanive je estrogén, hormón, ktorý majú iba ženy. To je dôvod, prečo tučný muž nikdy celulitídu mat nebude. A je to dôvod, prečo úplne chudá žena môže mať nohy ako pomaranč. Lebo estrogén. S hladinou hormónov nič moc nespravime okrem hormonálnej liečby. Takže ak nepomôže ani vyhecovanie lymfatického systému a lymfodrenaze, tak potom už iba liečba na zníženie nadmernej produkcie estrogénu
@kika123123123
Ja som pred tehotenstvom mala 45-46 kg tiež cvičila (tehly na bruchu atď) a celulitída bola!!
Neviem ako sa stravujes..?
@saurian 😊🤣
@hennyinnsbruck kolko drepov denne?
@meca ja som robievala 2x denne 20-30 drepov 😊
@hennyinnsbruck a za ake obdobie si videla vysledky
@meca necelé 3 mesiace😊😊
@hennyinnsbruck Dakujem pekne
@meca 😉😉😊
@hennyinnsbruck prosím aký typ drepov ste robili ? Lebo je milión druhov ja cvičím pravidelne ale celulitídy na stehnách sa zbaviť neviem ..
@kika123123123 skus jogu, mne zabrala hormonalna joga a celulitida je do mesiaca prec. Plus kavovy peeling kazdy druhy vecer v sprche. No ty si zrejme dost chuducka, mozno skus maderoterapiu, infrasaunu plus nejake anticelulitidne speci masaze...neviem odkial si a ake moznosti mas, a samozrejme menej solit, ziadne chipsy a pod. nejest sladkosti a vela body🙂
@spetka358 klasika "idem si sadnúť" nohy zarovno telom a na široko... S chodidlami do vonkajších strán 🤭😊
@elementissa na upravu hormonov sluzi okrem syntetickej hormonalnej liecby prirodna nenarocna a telu neskodiaca hormonalna joga😉 To len tak pre rozsirenie obzorov ze netreba hned na vsetko lieky,lebo to zase vedie len k nerovnovahe a neziaducim vedlajsim ucinkom...
Ja som mala celý život celulitídu-počas tehotenstva sa mi veľmi zhoršila.(+22kg)
Potom ako som po tehotenstve začala cvičiť som vylúčila tuky a čiastočne cukry a drepovala, a také pekne nohy a zadok som v živote nemala 😊😊😊 celulitída je na 90% preč 😍
Kury krémy som nikdy neskúšala