Kto robí test na kvapavku?

15. mar 2022

Ahojte baby, posledne 4 mesiace ma trapia zapaly mocovej rury. Vyter z mocovej trubice na mykoplazmy, ureo, chlamydie bol neg. Kultivacia na moc negativna. Stale po styku sa vsak trubica zapali. Citala som aj o kvapavkovej forme. Pri gynekologicke som bola v novembri robila mi rozsirenu cytologiu. Ukazala by sa kvapavka tam ? Mam staleho partnera uz dva roky. Chcem vylucit kazdu moznost kedze si uz neviem pomoct so zapalmi 😞😕 vie test urobit aj urolog vyterom alebo ako sa to zistuje ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
15. mar 2022

@viestta kozny viem napr syfilis a hiv ale kvapavku asi nie kedze je potrebny vyter ci ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
meluela
15. mar 2022

Su aj sukromne labaky, kde si vies dat nejaky balicek vysetreni na pohlavne ochorenia. Robi sa to myslim z krvi. Ale to co popisujes vyzera skor na nejaky problem s imunitou, v kazdom pripade je dobre vylucit vsetky moznosti co prichadzaju do uvahy.

autor
15. mar 2022

@meluela ano pozerala som ale na kvapavku som nenasla nic, medirex ma intimny balik - syfilis, hiv, hepatidu ale ine nie

smoulingirl
15. mar 2022

Ma aj kvapavku, oni vedia spravit aj samostatne vysetrenia mimo balika, teda aspon pred cca rokom to nebol problem.

https://www.medirex.sk/vysetrenie/intimny-balik...

autor
15. mar 2022

@smoulingirl ano ale len v dvoch mestach na sr sa vedia cez medirex urobit tento odber

lalenka33
15. mar 2022

Normálne požiadaj gynekologa o vyšetrenie na pohlavné choroby, cytológia s tým nič nemá. Pohlavné choroby u ženy rieši v prvom rade gynekolog u mužov urológ. Ešte som sa nestretla s tým, aby niekto riešil pohlavné choroby u kožného lekára. Na to je gynekológ.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lalenka33
16. mar 2022

@viestta mne linky nemusíš pridávať, toto sme sa učili v škole, nič to nemení na tom, že keď má žena bolesti, výtoky, zápaly, tak ju vyšetruje gynekolog a nie kožný lekár. Ten ošetruje tak genitálne bradavice a iné choroby, ktoré sú na povrchu kože.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smoulingirl
16. mar 2022

@lalenka33 Vedia urobit aj inde, napr v KE to robia určite, ale na stránke to nemajú. Len to treba s nimi individualne riesit. Ja si chodim dat robit vysetrenia, ktore nie su v balikoch a nikdy problem nebol, na infolinke by ti povedali viac.

@lalenka33 venerologia je samostatny odbor, špecializácia sa robí s dermatológiou, veľa kožných lekárov ma na dverach napísane "dermatovenerolog". Pri podozrení na pohlavnú chorobu treba ísť práve tam. Takže nie len bradavice, ale aj hiv, syfilis, kvapavka - a o tej tu bola reč.

alexandra1990
16. mar 2022

Ty normálne ku gynekologičke a poprosiť ju o testy na pohlavné choroby a chlap k urologovi tiež na testy. Zbytočné to komplikovať inými lekármi. Pri bežnej preventívnej prehliadke sa pohlavné choroby nevyšetrujú. Som zdr. sestra aktuálne síce už nie v gynekol.ambulancii, ale vždy sme pohlavné choroby riešili u nás v ambulancii. Nikdy sme nekázali pacientke hľadať dermatovenerologa. To je z môjho pohľadu skôr voľba pre muža. Odbery ti anonymne urobia aj labáky. Ale vravím, zbytočná komplikácia. Treba zvážiť aj návštevu urológa keďže opakujuci sa zapal nemusí mať nič spoločné s pohlavnou chorobou. Kludne tam môže byť urologický problém a pohl.styk je len spúštač. Používate kondómy? Lubr.gél? Veľa krát suchosť pri sexe spôsobuje rôzne zápaly keďže je vnútro ,,vydraté", poškodené a nachylnejšie na ochorenie.

lalenka33
17. mar 2022

@viestta sorry, ja som si prečítala len tie komentáre nad reklamou, kde píšeš o kožnom, to s dermatovenerologiou som si nevšimla a link som ani neotvorila keďže sandoz je pre mňa výrobca liekov.. fakt som netušila, že existuje takýto kožný špecialista, zo školy si pamätám len gynekologa, urologa a špeci infekčné kliniky , normálne sa ako farm.laborantka hanbím 🤭 a sklánam klobúk pred tým, ako sa vo všetkom vyznáš. Máš parádny rozhľad a vedomosti.

lalenka33
17. mar 2022

@smoulingirl ja si ale žiadne testy robiť nechcem našťastie, asi si to chcela napísať autorke

sofia1410
5. apr 2024

@alexandra1990 Dobry den pisala som vam spravu