ahojte,mam krvnu skupinu 0pozitiv a niekde na nete som nasla clanok ze my z touto krvnou skupinou mame nekvalitne vajicka hlavne s pribudajuci vekom,teda ze ich mnozstvo a kvalita je nizsia ako napr.u krvnej skupiny Apozit ta je na to najlepsie.Prosim zapojte sa tie co mali missed alebo riadny potrat a napiste aku mate krvnu skupinu,nech to vyvratime alebo bohuzial potvrdime.Dakujem vsetkym za odpoved
jasne,skusim to pohladat
Ja mam 0+, mala som jeden missed abort, ale kvoli pokrocilemu veku to nebolo 🙂. Ale myslim, ze je to nezmysel, vsetky zeny maju v pokrocilom veku "nekvalitnejsie" vajicka. Zaujimal by ma pocet zien, na ktorych sa robil ten vyskum.
Presne, su to iba dohady, neverila by som tomu, kym sa to skutocne nepreukaze, napriklad na vyskume viac, nez 560 zien. Ale namet je to zaujimavy, celom by ma zaujimali vysledky seriozneho a hlavne dlhorocneho vyskumu.
@katkarv akoze moze byt nejaka vyssia nachylnost k neplodnosti nez u inych krvnych skupin, to ano, tak ako je to aj s nachylnostou na vredy alebo rakovinu zaludka u rozlicnych krvnych skupin, ale ja by som to "nezhadzovala" na krvnu skupinu...skor tie faktory okolo toho - rozne hormony, prostredie, vek, ine choroby a podobne...
@latvia nieco na tom moze byt,mam v okoli 3zname a tiez maju 0pozit a maju problem otehotniet a ked uz tak potratia.Ja mam s krvnymi skupinami svoju skusenost,prvy manzel mal ABpozit a obe deti maju A ale ta co mi zomrela,lebo nemala polovicu srdca mala B.Myslim ze by sa mali viac skumat tieto veci.Len som chcela zistit ci maju aj ine krvne skupiny missed a ine problemy a ci nas z 0pozit nie je viac co tym presli
Ja som tiež 0+ a otehotnela som obidva razy na prvý pokus 😉
ja mam B+, 2 potraty, kvoli trombofilii,.. 2 zdrave deti... Ja by som neriesila krvnu skupinu pri potratoch, pokial nie je Rh negativ.. to sa itak neda zmenit.. hladala by som pricinu inde, trombofilia, stitna zlaza, listerioza, toxoplazmoza a ine od zvierat .. cytomegalovirus... ak je neplodnost, tak ci je dobra priechodnost, nie su zrasty, alebo PCO, alebo chlamydie...
ako toto povazujem za zbytocne, i keby bol vyskum, ze ludia s krvnou skupinou 0 su menej plodni.. existuju vynimky vo vsetkych pravidlach a hadam by si sa kvoli vysledku vyskumu nevzdala sanci otehotniet 😉 tak sup hlavu hore, a ak mate za sebou potraty, tak zajst do centra na vysetrenia a ak sa zbytocne snazite, tak tiez tam naklusat..
a nahodit usmev,pretoze pozitivne myslenie robi vela 😀
a keby vedci zistili suvislost medzi krvnou skupinou a potratmi, co to zmeni?? no mozno by boli dake liejy, ale tie by ohrozovali aj teba, keby boli napriklad proti specifikam 0-ky krvi...
@katkarv ja som ti odporucila karentovane =odborne = vedecke clanky preto, lebo ta to zaujima a ver ze vedci sa tym zaoberaju, takze staci trosku ovladat anglictinu a dostanes info z prvej ruky ...ja mam odbornych - karentovanych clankov, casopisov doma dost kedze som vedcom som 😉
@katkarv ved ani ja som to nemyslela ako utok 🙂 Len ze naozaj redsej precitat overeny clanok ako sa trapit nad niecim co nikto ti neoveril...lebo karentovane znamena ze je overene serioznym vyskumom 😉 nam to tak aj doktor v nemocnici povedal, v porodke, necitajte co je na nete, mate tu na, aby ste sa nas opytali...na internete sa toho popise, neverte tomu....mali pravdu 😉 a uz ani nepotrebujes anglictinu az tak, staci hodit do googla prekladacu 😉
@katkarv no, ale ono ked si predstavim mna, pred tym, ako som zistila, ze na vine je trombofilia, tak tiez som citala kadeco a rozmyslala nad vsemoznym, a davala do suvisu take veci, ze az.. Teraz sa mi hovori, ked mam dvoch bubacikov. Nebyt ich, tolky optimizmus nemam.. Ale zas vekom... ako jasne, ze vekom klesa plodnost.. podla fotky vyzeras krasna a mladucka 😉 nechapem, ze uz mas tak velke deticky 🙂 ono napr. pozznam viac maminiek, co mali prve, ci aj viac deti vpohode a potom neskor uz potraty... a nasli trombofiliu.. Drzim palce na vysledky testov
hmmm, co ja viem? ja som 0+, obe deti boli pocate na 3ti cyklus po vysadeni HAK, po 30ke. Ziadny MA ani iny potrat som neabsolvovala. Ja si skor myslim, ze je tolko roznych inych faktorov a skupin len 4, tak je 25%na pravdepodobnost, ze sa pri problemoch s otehotnenim trafis do 0+ . A este k tomu tato skupina je najpocetnejsia, tak tym moze byt aj viac problemovych tehotenstiev. Ale nevidela by som suvis s krvnou skupinou. Samozrejme, pokial ti nenasli chorobu, ktora so skupinou suvisi.
@katkarv kludne by to mohlo byt aj zobrate opacne. Niekto si precital statistiku a za stolom urobil "vyskum".
@katkarv ja mám B+, 2 deti a dva potraty za posledný polrok, ten prvý bol MA v 13tt, otehotnela som vždy na prvý pokus. Necítim sa byť ani stará, doteraz som nemala ani žiadny zdravotný problém...moc neverím, že práve krvná skupina niečo ovplyvní, skôr to bude niečím iným...zajtra idem na kontrolu, tak budem bombardovať lakára otázkami a určite budem chcieť nejaké vyšetrenia aby sa zistilo PREČO.
myslis prave 0+ ? moja sestra ma 0- a dve zdrave deti, porodene prave vo vyssom veku, zaden potrat. podla mna je to zas jedna z nezmyselnych povier...