Ahojte, chcem sa poradiť prosim na gastro som objednaná až koncom novembra . Mám taký problém že mi ide krv ako keby s hnisom s konečníka strašne nutkanie na wc stále bez stolice . vyhýbam sa orieškam , chipsom a ďalším drazdivym či korenistým jedál . Stravujem sa normálne ráno raňajky hlavne vlákniny vajcia a biele pečivo obec ryža prsia a nejaký kompót alebo zelenina k tomu večera vajickova pomazanka s bielym pečivom zelenina nejaká ta šunka . Idem na wc s tým že mam nutkanie ísť na wc akonáhle sadnem ide zo mňa hnis s krvou a nato stolica tvrdá až ma konečnik zabolí . Bolesti nemám ziadne . Sledujem si stolicu stále ale v stolici krv nevidím vôbec . Čo to môže byt ? S čoho ? Mám doma čaj na hrubé črevo , aj dubovu kôru .. pozerala som na nete čo to môže byt ale nezistila som nič je písané že to môže byt aj slepé črevo lenže to by som mala horúčky a zvracala a bolelo by ma na pravej strane pod rebrom . Lenže nemám ani teploty ani nezvraciam a ani na neboli .
ja akždý rok chodím k obvodnej a dá mi domáci test na krvacanie z konečník a či nemam krv s stolici.Chod k obvodnej povedz že máš taky problém a urob si rýchly test doma odovzdaj jej to a ona pošle do laboratoria za 2 dni mám vysledok.
Ja na tvojom mieste ani nepremýšľam idem hneď. Toto totiž môže byť aj niečo vážne nechcem strašiť samozrejme
Treba začať od obvodnej a čím skôr.
Nájdi si proktologa hned
Na toto ti caje ani dubova kora nepomoze.
Cim skor lekar, gastroenterolog. Ked k nemu pojdes, rovno aj so vzkrkou stolice, skumavku na stolicu zozenies aj v lekarni.
Vysad mliecne vyrobky, vysad vlaninu, ziadne oriesky, semienka, vlocky, mak a pod.
Jedz hlavne varene polievky, varenu zeleninu, prilohy a lahke jedla a chude maso.
Cim skor lekar.
Vsetko je riesitelne a rychlo sa ti upravy stav, len treba lekara a neodkladaj to.
Mne to príde ako vnútorné hemoroidy ale viac povie lekár
Skúsila by som možno detralex zatiaľ
@alickapusinka načo si bude robiť test na prítomnosť krvi, keď ju vidí aj voľným okom, to je úplne zbytočné
@dennkka ale tým že by išla pre ten test urobila si ho výsledok odovzdala lekárke tak by ju hned predvola.Ja som išla a tak nenapadne ticho mi zistili cukrovku hned z laboratoria jej volali ma predvolala a poslala hned nič som nečakala hned som išla na diabetologiu.Aj ju tak predvola a pôjde skôr že nebude čakať mesiac alebo dva.Ak sú zle výsledky hend z laboratoria volaju lekárovi a ten hned vezme prednostne teraz toho človeka.
toto znie na urgentne vysetrenie a nie cakat 2 mesiace, nemas v blizkosti gastro kde ta vysetria na pockanie?