Krvácanie z konečníka

2. okt 2024

Ahojte, chcem sa poradiť prosim na gastro som objednaná až koncom novembra . Mám taký problém že mi ide krv ako keby s hnisom s konečníka strašne nutkanie na wc stále bez stolice . vyhýbam sa orieškam , chipsom a ďalším drazdivym či korenistým jedál . Stravujem sa normálne ráno raňajky hlavne vlákniny vajcia a biele pečivo obec ryža prsia a nejaký kompót alebo zelenina k tomu večera vajickova pomazanka s bielym pečivom zelenina nejaká ta šunka . Idem na wc s tým že mam nutkanie ísť na wc akonáhle sadnem ide zo mňa hnis s krvou a nato stolica tvrdá až ma konečnik zabolí . Bolesti nemám ziadne . Sledujem si stolicu stále ale v stolici krv nevidím vôbec . Čo to môže byt ? S čoho ? Mám doma čaj na hrubé črevo , aj dubovu kôru .. pozerala som na nete čo to môže byt ale nezistila som nič je písané že to môže byt aj slepé črevo lenže to by som mala horúčky a zvracala a bolelo by ma na pravej strane pod rebrom . Lenže nemám ani teploty ani nezvraciam a ani na neboli .

bg92
2. okt 2024

toto znie na urgentne vysetrenie a nie cakat 2 mesiace, nemas v blizkosti gastro kde ta vysetria na pockanie?

alickapusinka
2. okt 2024

ja akždý rok chodím k obvodnej a dá mi domáci test na krvacanie z konečník a či nemam krv s stolici.Chod k obvodnej povedz že máš taky problém a urob si rýchly test doma odovzdaj jej to a ona pošle do laboratoria za 2 dni mám vysledok.

marzii35
2. okt 2024

Ja na tvojom mieste ani nepremýšľam idem hneď. Toto totiž môže byť aj niečo vážne nechcem strašiť samozrejme

petronelag
2. okt 2024

Treba začať od obvodnej a čím skôr.

luccija
2. okt 2024

Nájdi si proktologa hned

valiant
2. okt 2024

Na toto ti caje ani dubova kora nepomoze.
Cim skor lekar, gastroenterolog. Ked k nemu pojdes, rovno aj so vzkrkou stolice, skumavku na stolicu zozenies aj v lekarni.
Vysad mliecne vyrobky, vysad vlaninu, ziadne oriesky, semienka, vlocky, mak a pod.
Jedz hlavne varene polievky, varenu zeleninu, prilohy a lahke jedla a chude maso.
Cim skor lekar.
Vsetko je riesitelne a rychlo sa ti upravy stav, len treba lekara a neodkladaj to.

klip0
2. okt 2024

Mne to príde ako vnútorné hemoroidy ale viac povie lekár

klip0
2. okt 2024

Skúsila by som možno detralex zatiaľ

dennkka
2. okt 2024

@alickapusinka načo si bude robiť test na prítomnosť krvi, keď ju vidí aj voľným okom, to je úplne zbytočné

alickapusinka
2. okt 2024

@dennkka ale tým že by išla pre ten test urobila si ho výsledok odovzdala lekárke tak by ju hned predvola.Ja som išla a tak nenapadne ticho mi zistili cukrovku hned z laboratoria jej volali ma predvolala a poslala hned nič som nečakala hned som išla na diabetologiu.Aj ju tak predvola a pôjde skôr že nebude čakať mesiac alebo dva.Ak sú zle výsledky hend z laboratoria volaju lekárovi a ten hned vezme prednostne teraz toho človeka.