Ahojte, mám taký problém..už asi pol roka keď som na toalete pozorujem krvácanie z oblasti konečníka. Skôr to bolo len trochu no už sa to mení na celkom veľké množstvo krvi. Nieje to zakaždým, mám aj dva týždne keď sa nedeje nič a potom sa mi to stane aj niekoľko krát do týždňa. Krvácanie sprevádzajú aj bolesti v oblasti konečníka, celkom intenzívne. Teraz mám asi 2 týždne keď je to v poriadku, beriem aj detralex ale ten mi nepomohol zatiaľ vôbec. Som objednaná na proktologiu, ale kým čakám na termín chcem sa vás opýtať či mi viete aj niečo poradiť. Ďakujem
no môžu to byť hemoroidy ale aj nemusia. Môže to byť aj niečo iné ťažko povedať.
Tá bolesť je rezavá, ako by na toalete z Teba išli žiletky? Ak áno, môže to byť trhlina. Je to riešiteľné. V žiadnom prípade pri trhline nezadržiavaj zo strachu pred bolesťou stolicu, lebo to bude ešte horšie. Držím palce na rýchle uzdravenie.
@mijunik áno taká rezava a vždy keď ju zacítim tak krvacam. Gastroenterológ mi nechcel nasilu robiť kolonoskopiu tak má radšej poslal na proktologiu lebo kolonoskopia vraj zatiaľ nieje nevyhnutna
@jaskolka ten mám ale tiež žiadny efekt
Unigelprocto. Top. Pozri.
Ja som to mala. Samozrejme, vyšetriť to treba, ale myslím, že to je tá trhlina, alebo učenejšie znejúce análna fisúra. Ja som chodila na záchod s niečím v ruke, čo som od bolesti mačkala. Mne pomohlo až keď mi lekár uvoľnil vraj kŕčovito stiahnutý zvierač. Ja som to nevedela ovplyvniť, neviem, prečo bol v kŕči, lekár to v kratučkej narkóze uvoľnil a bolo po probléme. ✨
Hemoroidy? Skus kúpiť krém z dubovej kôry v lekárni, nijako tým nemôžeš si poškodiť.