Krvácanie počas styku

misela103
23. feb 2022

Ahoj uz dlho sa trapime s problemom - krvacanie pocas styku... ze znicoho nic zacnem krvacat mi tam vraj popraskaju cievky... skusala som aj cicatridina cipky brala som ich sice len 5 tyzdnov dr hovorila ze kludne aj 2 az 3 mes... pomohli ale asi len mesiac a sme v tom istom... je to velmi neprijemne... ze si ten sex nemozem ani uzit vychutnat nic lebo stale trpnem ci zas nekrvacam... ma niekto podobny problem?

dadulamamula
23. feb 2022

@misela103 bola si u gynekológa? Robil ti vyšetrenie? Ak si zdravá, z vnútra z vonku, tak môžu byť slabšie cievky, neodporúčal ti ascorutin?

tina1121
23. feb 2022

@misela103 my máme ten istý problém. Začalo mi to po MMT. Všetky vyšetrenia aj stery sú v poriadku. Beriem ascorutin mám aj problémy s krvou takže to bude mať asi taký nejaký súvis. Zatiaľ bezozmeny a to trvá už 4 mesiace.

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
derdia
23. feb 2022

@misela103 ak sinebola s tym u gynekologa moze to byt rakovina krcka maternice.... Alebo prinajmensom velky zapal.

misela103
autor
23. feb 2022

@dadulamamula samozrejme ved ja tam chodim ako na klavir... ano presne to ze tie cievky mi pukaju to mi aj ona hovorila... uz len ked stery mi robi aj vaticka je vzdy krvava🙈 ascorutin nie ale nieco mi to hovori... na co sa to pouziva?

misela103
autor
23. feb 2022

@tina1121 prosim ta co je to MMT? Mimomaternicove? Noo ja uz ani neviem presne kedy to zacalo... ale uz su to aj roky dozadu... ja budem mat 32... od 16 do 21 som brala antikoncepciu... dalej mam pcos milion kadeakych bakterii a problemov po vynechani antikoncepcie dieta z umeleho oplodnenia... a tak dalej... ale toto je uz velmi otravne a nici nam to samozrejme vztah co sa tohto tyka... moj muz je velmi citlivy snazi sa aby mi neublizil... ale uz proste ma zacina aj odmietat lebo mi nechce sposobovat toto... ale mna to nebolí nic necitim... len potom je vzdy neprijemne prekvapenie😔 a uz je to ozaj strasne

misela103
autor
23. feb 2022

@karolinav vsetko mam vzdy v poriadku teraz sa chystam na preventivku tak ale nic nove mi nepovie tento stav riesime uz roky... pomohla mi nachvilu cicatridina tak mozno u mna by ju trebalo brať dlhsie asi som ju brala kratko ale mam obavy ze to bude zas riesenie iba nachvilu... ja som sa tu skor snazila najst zenu/zeny ci ma niekto rovnaky problem a ako to riesi

misela103
autor
23. feb 2022

@derdia ako som uz pisala... tento stav trva roky... hoci som nebola este na preventivke chystam sa tam coskoro len musim pockat lebo mam mat menzes... okrem toho kazdy rok si platim lepsi skrining presne kvoli rakovine ale zatial boli vsetky v poriadku... toto krvacanie je z pukajucich cievok na krcku... liecbu mi uz dala teda tu cicatridinu ona.mi ju odporucila brať dlhodobo ja som brala 5tyzdnov a mesiac to bolo ok ale potom sa to vratilo...

tina1121
23. feb 2022

@misela103 ano po mimomaternicovom tehotenstve a naslednom odobratí vajcovodu. My sme sa s manželom snažili 5 rokov, strašne vela vyšetrení 2 operácie som podstúpila. Podarilo sa 🥰 komplikovany porod isla som SC nakoniec..po 4 mesiacoch po porode opät 2 ciarky. Šok radosť dokopy ale skončilo tak ako som písala MMT. Odvtedy to trvá. Antikoncepciu som nikdy nebrala lebo mam problémy s krvou. Neviem, mozno este nejaké hematologické vyšetrenie skúsiť 😊 držím palce

tina1121
23. feb 2022

@misela103 a poznám..moze sa snazit akokolvek stále sa to opakuje. Muzi vidia krv a myslia si ze ako trpime..viem nie je to tak nic necitis (bolest) proste neviem skus tu hematologiu a uvidis 🥰

ninka99865
23. feb 2022

Ja som s tým chodila roky a vždy bolo všetko v poriadku až som si pripadala ako vadná ja.. teraz som sa čistou náhodou dostala k inému gyn, ktorý ma poslal na kolposkopiu, to je vystredenie krčka s takým špeciálnym mikroskopom a ten mi hneď povedal čo je vo veci.. a musia mi to chirurgicky odstrániť. Všetky stery sj cyto mám negatívne.. a voľným okom to nevidiet. Skús si požiadať o toto vyšetrenie, bežne sa nerobí ale ja som bola dosť sklamaná že ma na neho mohli poslať omnoho skôr. Tiež pravidelne krvacam pri styku.
Ešte sa len na ten zákrok chystám a dúfam že po ňom už budem mať pokoj.

misela103
autor
24. feb 2022

@ninka99865 ako ja mam dr uzasnu najlepsiu v okoli a viem ze nic nezanedbava... teraz jej ale aj manzel umrel tak chuda no... no uvidim idem si pogooglit to vysetrenie. Dakujem za tip😉

misela103
autor
24. feb 2022

@ninka99865 na toto vysetrenie posielaju ak je podozrenie na rakovinu krcka zmena buniek na krcku... ale mne praskaju cievky...

derdia
24. feb 2022

@misela103 ok jasne tak neviem poradit

ninka99865
24. feb 2022

@misela103 mňa tam poslal po negatívnej citologii aj po negatívnych steroch a našli mi tam tiež cievky ale také čo tam nemajú byt 🤷‍♀️ A tie idú odstraňovať.
Tiež som si myslela že mám top gynekológa vždy ma vyšetril, neodbil ale nakonci vyšetrenia mi povedal že asi tam len niečo praská.. ale praskalo tak, že mne to neprišlo normálne s vždy pri sexe trpim ci tam ta krv bude alebo nebude. A nakoniec to musíš dať preč aj keď len trošku z toho krčka aj napriek tomu že to nieje žiadna rakovina ani nabeh na ňu našťastie

misela103
autor
25. feb 2022

@ninka99865 no mna napadlo...ze ona mi chcela po porode robit ambulantne zakrok ze skratit krcok ci co... lenze sa jej pokazil ten pristroj a tam to aj ostalo... no budem na nu musiet vyvinut tlak trosku a uvidim... poviem jej aj o tom vysetreni

mareen1
25. feb 2022

@misela103 moze sa jednat o takzvanu ektopiu. Na povrch krcka sa dostanu bunky, ktore sa normalne nachadzaju vo vystelke maternice. Typicky prejav je kontaktne ktvacanie po gyn.vysezreni, alebo pohl.styku. Ektopium nie je nebezpecne, ale ak sposobuje problemy, da sa odstranit. Kolposkopia sa robi aj pri tychto zmenach na krcku, nie len pri rakovine...

ninka99865
25. feb 2022

@misela103 mne ani nejde o skracovanie krčka iba sa vypáli pár buniek čo tma nemá byt.. ja som si tiež myslela že to je len záležitosť zlej cytologie rakoviny a tak ale zjavne nie. Ešte som na tom nebola tak neviem ci toto pomôže ale dúfam lebo pri každom styku len trpnem ci bude krv, ci nebude krv ci čo.
Takže ak by to mohlo niekomu pomôcť bola by som rada, ja som netušila že také vyšetrenie existuje a konečne by mi niečo našli lebo počúvať stále len to že všetko je v poriadku a pri tom nieje všetko v poriadku je pre mňa strašne. Takže aj som rada že sa niekam pohnem 😂

misela103
autor
25. feb 2022

@ninka99865 ano jasne.. preto aj ja uz googlim hladam riesim... nebavi ma to a nici mi to zivot doslova... a kedy to mas ak mozem vediet? Budem rada ak napises.potom ako to dopadlo😊

ninka99865
25. feb 2022

@misela103 po najbližšom menzese. Urobí mi spolu s tým aj hysteroskopiu. Môžem ti potom napísať správu ci mi to pomohlo.. ale hojí sa to cca 6 tyzdnov tak to bude trvať 😂

misela103
autor
19. mar 2022

Tak zienky vcera som bola u dr. Mam strasne zhrubnute cievky na krcku jedinou moznostou je konizacia krcku maternice... je to jednodnovy zakrok tak asi idem do toho akurat ze ani toto mi nezatuci ze to pomoze ale uz ina moznost ani neni

ninka99865
19. mar 2022

@misela103 no vidíš ale zistilo sa prečo 👍 a ideš do toho?

drzaopica
19. mar 2022

@misela103 tak ju ber dlhodobo ako Ti lekárka poradila.Plus Ascorutin a c vitamin

misela103
autor
19. mar 2022

@ninka99865 ano ano ona aj vedela ze co je problem ale nejak nikdy mi to nevysvetlila tak ako teraz.. no asi idem do toho stratit nemam co je to 50 na 50 bud pomoze alebo nie to ona dopredu povedat nevie

misela103
autor
19. mar 2022

@drzaopica co mam brat dlhodobo cicatridinu? Ta by mi nepomohla iba v tom pripade ak by som ju ozaj brala uz stale dokym by som bola v podstate sexualne aktivna?? To nejde... su to cipky a je to otravne takze to nie