Ahojte, snáď mi pomôžete. Som 16 mesiacov od pôrodu. Prvý menzes mi začal keď mal syn asi pol roka a odvtedy sa mi stáva, že po klasickej ms, ktorá trvá asi 5 dní, mi po pár dňoch začne znova špinenie alebo výtok, ktoré sú slabé a trvajú niekedy aj 2 týždne. Tento výtok je jasne červenej - krvavej farby, raz slabší raz silnejší ale nepotrebujem mať tampón, stačí intimka. Bola som u gynekológa, mám všetko v poriadku, nikde nekrvacam (nejaká ranka alebo čo), mám v poriadku krčok aj maternicu. Stery z krčka v poriadku. Povedal že netuší čo to môže byť a vraj možno hormonálna nerovnováha. Súhlasila som na skúšku na pár mesiacov dať si HAK, že ak je to hormónmi, tá by to mala upraviť. Ak budem krvácať naďalej, pošle ma na čistenie, či sa pôrodom niečo neporušilo alebo čo.. HAK beriem teda už druhým týždňom a zasa mám ten výtok tak už som ozaj zúfalá. Viete mi poradiť, najlepšie z vlastnej skúsenosti, čo by to mohlo byť a ako ste to riešili? To čistenie je pre mňa strašiak 🥺 či nie je to take hrozne? Ďakujem za rady a podporu..
@slniecko8888 ahoj, ďakujem za skúsenosť. No ani mne tá HAK nezaberá a to som do nej vkladala veľké nádeje.. Prosím ťa, ohľadne tej operácie, ktorý konkrétny organ chcú pozerať? Vaječníky, maternicu? Alebo čo si myslia že by to mohlo teoreticky byť, nehovorili? Ja som už taká vystrašená z toho 😔
Nehovorila co konkretne len ze musia pozriet dovnutra ci tam nieco neuvidia. Tak mozno vsetko prezru. Nejako som to neriesila vtedy ale teraz ak pojdem k lekarke tak sa o tom viac budeme bavit
@slniecko8888 dala by si mi potom prosím ta vedieť keď budeš mat nejaké info ohľadne tej operácie? 🙏🏻
Jasne, stvrtok ti napisem. Ak by som sa neozvala tak pls oznac ma nech si spomeniem
Tak dnes som bola. Operacia teraz nebude kedze pred 2 mesiacmi som mala kyret cize ak by nieco bolo tam tak tym by sa to tiez odstranilo a tak skoro po zakroku nechce robit dalsi. Ak by bola operacia tak by pozerali do maternice. Zatial mi predpisala duphaston 1-0-1 a ak nezaberie po 2 mesiacoch tak zvysime davku na 2-0-2. Kedze chcemw baby tak nema vela moznosti co mi predpisat. Taze zatial takto. Ale beriem aj macu peruansku tak som zvedava. Dnes som 22 den cyklu a zatial iba uplne slabucko spinim ale nic hrozne. Tak mozno aj to zaberie. Este mi spominala gynex ale ze v kombinacii s duphastonom je to zbytocne
@slniecko8888 ďakujem za info. Ja som začala brat tu HAK a po týždni zasa špinenie a po 2 týždňoch obrovská krvná zrazenina a po nej som dostala normálne ms 🤷🏻♀️ Už to trvá asi 5 dni. Nechápem to. Beriem antiku a krvacam ešte vyše ako predtým mimo cyklu.. u Dr. som bola že mi asi nesadla antika a dal mi inú.. Mám z toto pocit že je to celé len experiment 😔
Co som citala na MK tak akosi vela ma takyto problem a nikto nenapisal ze nieco na 100% zabralo. Myslim ze lekari fakt netusia co s tym 😔 ale myslim ze toto je dovod preco sa mi nedari otehotniet. Skusali vyse roka a stale som spinila/krvacala a v decembri sme isli na dovolenku tak som si dala predpisat norethisteron a ostala som tehotna, zial len do 10tt. 🥺
@slniecko8888 to ma mrzí 😕 ja som tieto problémy pred tehotenstvom nemala, ale vždy som riešila naopak nepravidelnú MS a keď už tak som nemala ovulaciu. Od začiatku snaženia som si dávala Inofolic a po pól roku sa podarilo. Hneď prvé týždne som začala špiniť tak mi lekár odporučil Ascorutin a Progesterone a našťastie to prešlo a všetko dobre dopadlo 🙏🏻 Verím, že aj vam sa podarí a najmä že nájdeme príčinu týchto našich problémov. Keby niečo nové, píšeme si 😊❤️
Ahoj ak este chodis na MK ako to dopadlo? Vyriesilo sa to? Riesim nieco podobne..
Ja mam ten isty problem od roku 2018 a to som este nerodila. V strede cyklu zacnem spinit/krvacat a pokracuje to do menstruacie. Lekar mi predpisal HAK na 6 mesiacov, duphaston, ustrogestan, agnucaston, antibiotika a este ine lieky a nic nezabralo. Lekarka tiez uz nevie co to moze sposobovat a ako sa toho zbavit tak sme sa dohodli ze ked agnucaston nezaberie co zatial nezabral tak skusime operaciu a pozru sa do vnutra ci tam nieje nieco co nieje vidno na sono. Vo februari som potratila a bola na kyretaz taze cistenim som si presla ale problem ostal 🤷♀️ Stvrtok idem k lekarke tak uvidime ci dohodneme operaciu alebo skusime zase nieco ine