Ahojte zienky, chcem sa opýtať ma niektorá z vás skúsenosť s tým že po ms prešlo 16 dní a ja som začala znova krvácať..najpr ma boleli prsniky až do teraz a pred niekoľkými dňami ma bolelo aj pod bruskom cca asi 6-7 dní a nakoniec som začala krvácať no veľmi slabo zatiaľ..
Vie mi niektorá poradiť? Máte už s tým skúsenosť?
@sunshine_18 no ovulka asi nie tu som mala cca pred týždňom, viem to podľa ms kaledandara. To krvacanie mám aj s bolesťami ako ms. Môže to byť aj ms že by náhodou prišla skôr? Ale keďže prešlo len 16 dní od skončenia ms tak si myslím že asi ms to nieje.. neviem som s toho mimo :/
@vani151 a je mozne že by si bola tehotná?
@summersunny94 no to neviem keďže som pred 16 dňami mala ms a dnes znova tie bolesti a krvacanie..neviem je možné otehotnieť keď máš ms ? Niektoré baby som čítala že mali ms až do 3. Mesiaca tehotenstva..neviem čo mám robiť keďže je sobota dnes dr nerobia
@vani151 je možné že si otehotnela ešte pred MS , mohla si mať posunutú ovuláciu, alebo jednoducho si ju ani posunutú mať nemusela a MS aj napriek tomu prišla. MS bola klasická ? Alebo o niečo slabšia, resp. kratšia? Ja keď som otehotnela , tak test mi ukázal pozitívny výsledok až mesiac aj týždeň keď som už tehotná bola. Takže všetko je možné. Neskusila by si si ísť kúpiť tehotenský test? 🙂
@summersunny94 ano mala som klasickú ms len s trocha bolesťami v podbrusku cca 4 dní. A áno viem že sa to dá som si spomenula že kamoska bola 5 či 6 mesiacov tehu a ms normálne dostávala a ani nevedela ze je tehu až kým necítila pohyby 😃 no a test by som aj kúpila ale u nás sú v sobotu lekárne zavrete 😑 a myslis ze by mi niečo test ukázal keď krvacam?
@vani151 no a teraz krvácala úplne ako keď máš MS? Ak by si bola tehu, podľa mňa by ti test ukázal 🙂 vyskúšaj teda kúpiť v pondelok a sprav 🙂
@summersunny94 nie teraz o niečo slabšie ale bolesti úplne ako ms
@vani151 a ovuláciu máš ale iba podľa MS kalendára odsledovanu teda, vieš to nemáš presne. Presne by si to mala buď ovulacnymi testami, meraním bazalnej teploty alebo u Dr. spravenou folikumetriou, kľudne si mohla mať ovuláciu aj inokedy a teraz sa môže jednať o uhniezdenie (čo by ti test ešte nepotvrdil tehotenstvo), ja som krvácala aj keď som bola v 8tt zhruba a vraj je to normálne niekedy lebo telo ženy je viac prekrvene v tehotenstve. Uvidíš veď vyskúšaj ten test v pondelok a budeš si istá. Ak nebudeš mať pozitívny , môže sa jednať aj o znížené množstvo progesterónu (ako mám napríklad ja). Ak ti test nevyjde pozitívny, určite by som zašla k dr. budúci týždeň 🙂 každopádne ti držím palce aby ti to vyšlo tak ako si praješ 🙏👊🙂
@summersunny94 asi máš teda pravdu tou ovulkou lebo ja sa riadim ms kalendárom, a to krvacanie pri uhniezdovanim je krv jasná červená až ružová alebo viac taká do bordova až tmavá? Lebo ja som bola cca pred 5 mesiacmi tehu ale bolo to pravdepodobne iba biochemicke a neuhniezdilo sa a tak som začala silne krvácať aj s bolesti a ta krv bola presne taka tmavsia ako mam teraz a tak som potratila...každopádne ďakujem za radu určite si kúpim test
@vani151 ovulaciu nemozes na 100% urcit podla kalendara... ani podla aplikácie...krvacanie moze byf kvoki predovulacnemu spadu estrogenu...a aj bolesti sa mozu pridruzit.
@miskamicha a môžu byť kvôli tomu aj celú tu dobu od skončenia ms aj boľavé prsniky? A aj to pobolievanie tých 6 dní pred tým ako som začala krvácať? Myslím že ovulka to nieje
@miskamicha nikdy som ovul. takúto memala
@vani151 to nevadi mala.som to aj ja. Zacala som pit macu peruansku a uz sa to neobjavilo. Zial, obcas sa stane ze sa objavi hormonalna nerovnovaha. Ak sa nebude opakovat nerieš...ak by sa,tak treba ist ku gyn a vylucit nejaku ranku na krcku alebo polyp v maternici 🙂 a spravit HP.
@vani151 krvácanie medzi cyklami môže byť pri ovulácii, pár dní po ovulácii pri uhniezdovani vajíčka alebo to môže javiť nejakú chorobu, možno hormonalnu nerovnováhu.. Ak krvácanie neprestane alebo sa ti to zopakuje aj ďalší mesiac, či už bude krvácanie trvať viac ako 2-3 dní navštív gynekologa