Krvácanie po menštruácii

veeerooonkaaa
19. júl 2021

Ahojte, mám menší problém. Môj menštruačný cyklus je velmi svojský inak sa to ani opísať nedá. Proste menzes mi chodzí ako sa mu chce niekedy presne o mesiac a inokedy mi aj polroka vynechá, dostanem a zase 4-5 mesiacov nič. Menštruáciu mám velmi silnú ktorú sprevádzajú aj extrémne bolesti. Gynekologyčke chodím viac menej pravidelne a vždy mi povie že je všetko v poriadku tých doktoriek som prestriedala už viacej. Vždy tá istá odpoveď všetko v poriadku. No teraz sa mi stalo prvý krát že som dostala menštruáciu 10 dní som mala skončila mi a po 3 dňoch opäť krvácanie nie silné ale neni to ani špinenie. Vypadávajú zo mňa aj ako keby krvavé hrudky, bolesť v podbrušku a taktiež ide zo mňa ovulačný hlien (aspoň myslím že to je ono) ktorý je ale krvavý. Chcela by som sa spýtať či máte niektorá s tým nejakú skúsenosť poprípade čo by to mohlo značiť. Vopred ďakujem za odpoveď.

viktorka124
20. júl 2021

Ahoj, nepravidelná menštruácia podľa mňa nie je v poriadku. Ja som mala takisto ako sa jej chcelo, najprv každé dva týždne, potom mesiac nič, potom raz za dva mesiace a nakoniec vôbec. Zistilo sa že neovulujem, plus ostatné príznaky a odber krvi potvrdili PCOS. Brali ti krv? Alebo resp. aké vyšetrenie ti vôbec robili?

janetinka27
20. júl 2021

no netreba cakat na MS niekolko mesiacov. neviem, kolko mas rokov, ale na cyklus treba dbat. najma sledovat vysku sliznice. mozes mat nedostatocnost zlteho telieska alebo dokonca anovulacne cykly. dovody mozu byt rozne. niekedy sa stane, ze je nizky progesteron, cykly su nepravidelne alebo dlhe, krvacanie mimo cyklu, sliznica rastie a ked je prilis vysoka, pride silne krvacanie, pripadne aj bolest. kym som sama nemala nasledky, tak som to neriesila, ale teraz by som si urcite pri takomto vynechavani MS urcite sledovala progesteron, ovulaciu, sliznicu a po odporuceni lekara by som sla na vyvolavacku.

veeerooonkaaa
autor
20. júl 2021

@viktorka124 myslím základné vyšetrenia krv, sono, stery, ultrazvuk. Vždy mi prezrela vaječniky, maternicu pohmatala ma či niečo nebolí atď atď. Ale ako hovorím vždy povie všetko okej a že mám brať vitamín e.

veeerooonkaaa
autor
20. júl 2021

@janetinka27 mám 21. Ale s menštruáciou mám problém od jakživa ako 16 ročná som bola na kramároch u detskej pretože som v tedy ešte vobec nemala. Tam mi povedali vraj mám viac mužského hormonu ako by žena mala mať. Prvú menštruaciu som dostala ako 18 ročná a odvredy to takto rapluje. Aké následky ak sa možem spýtať? Bojím sa toho že ak by som chcela mať deti tak s tým bude problém.

viktorka124
20. júl 2021

Nemáš cysty na vaječníkoch? Nespomínali to?.. Ten testosterón je dosť dobrý dôvod na riešenie problému. To treba "opraviť". Inak nebudeš ovulovať a prestaneš mať menzes úplne. Mne síce tiež môj gynekológ povedal že dokiaľ nebudem chcieť deti, tak to nemusíme riešiť, lenže potom už môže byť neskoro.

veeerooonkaaa
autor
20. júl 2021

@viktorka124 nie o cystách nebola žiadna reč. Ak by tam niečo videla tak snáď by povedala. Uvažovala som opäť nad zmenou gynekologyčky možno vyskúšať mužského pre zmenu. Ja nechcem stále meniť lekárky ale už som celkom z toho v depresiách keď viem že somnou niečo nieje OK ale pritom je vždy všetko v poriadku🙈

viktorka124
20. júl 2021

@veeerooonkaaa skús, lebo nie je to okej čo sa ti deje