Krvácanie mimo menštruácie a aj pri pohlavnom styku

denisa2211
24. sep 2020

Ahojte ,má tu niekto podobny problém ?posledné tri mesiace som mala občasné krvácanie pri pohlavnom styku ,tento mesiac som s tým išla ku svojej doktorke s tým že mi zistila zápal na krčku a nasadila liečbu(vklady )na tretí deň po tých vkladoch som mala trochu krvácanie tak som jej volala a hneď mu ich aj zmenila za iné lenže aj tak krvacam ďalej a vlastne už ani neviem či už mi to začína menštruácia ktorú mám síce dostať až o takmer týždeň alebo je to krvácanie spôsobené tým zapalom...prepáčte za takú dlhú správu ale už som z toho na nervy a ku doktroke pôjdem zas až po menštruácii

lienocka2808
24. sep 2020

@denisa2211 robila ti aj cytologiu? Pripadne pozerala ti krcok maternice tym mikroskopom (kolposkopom) ?

denisa2211
autor
24. sep 2020

@lienocka2808 cytolologiu nerobila kedze mi robila ani nie rok dozadu ale že ak bude potrebné a problémy pretrvávať urobí mi ,a krčok či pozerala tým kolposkopolm to veru neviem ale možno aj áno lebo pozerala má dosť dlho a potom mi to ukázala aj na takom malom displaji ten zápal

lienocka2808
24. sep 2020

@denisa2211 jasne, tak ti to pozerala, tak je to ok. Ked ti robila cytologiu menej ako rok dozadu, podla mna by to nemalo byt asi nic zavazne (rakovina krcka). Mozno slabo prelieceny zapal. Pojdes znova, pozrie ti to a urci dalsiu liecbu.

nicoleee
24. sep 2020

@denisa2211 ahoj, ja som krvácala pri pohlavnom styku, išla som k lekárovi a hneď na 2 deň ráno som bola na kytete pre podozrenie na rakovinu krčka maternice... Ale teda mne pozeral pri vyšetrení asi aj "mandle"...

20erika07
24. sep 2020

@denisa2211 mna takto nechala 2 roky dr, myslela ze z telieska mam tieto problemy lebo obycajna cyto bola vzdy PAP2 cize super. Az ked ma vzala starka k svojmu onkogynekologovi, ten mi hned spravil vsetky vysetrenia, rovno aj biopsiu, a bolo z toho carcinoma in situ cize nulte stadium rak.krcka.
Dr povedal ze o polroka neskor a mohlo byt neskoro a sirit sa to dalej, nechcem vediet ako by som dopadla keby som nesla dalej... a stale nechapem preco som mala vzdy u nej cyto dobrú...

denisa2211
autor
24. sep 2020

@nicoleee a to len z jedného vyšetrenia zistila ?predtým to z cytologie nezistila ?

denisa2211
autor
24. sep 2020

@20erika07 tak to je veľmi zvláštne že u svojej si mala všetko.v poriadku

lienocka2808
24. sep 2020

@denisa2211 ono, v promile pripadov sa rakovina krcka moze zvrhnut za par mesiacov. Ale je to naozaj malobpripadov. Vacsinou sa tato rakovina vyvija roky cez rozne stadia, ale byvaju vynimky, a tou bola asi erika. Ale zase cytologia je presna v mozno 70percentach, takze je tam dost vysoke percento chyby. Alebo este jedna moznost ma napadla. Ze jej lekarka odoberala cytologiu nespravne a nezachytila tie predrakovinove bunky. No je tam viac moznosti.

denisa2211
autor
24. sep 2020

@lienocka2808 ďakujem za vysvetlenie

20erika07
24. sep 2020

@lienocka2808 ano popisala si to super, ja som mala 21rokov ked som bola uz v tom stadiu ,to je naozaj malo pravdepodobné ,primar onkogyn vo svojich publikaciach uvadza ze vývin invazivneho karcinomu trva 10 a viac rokov, ale samozrejme su aj vynimky ako vo vsetkom.
Moja starka chodila na onkogyn na kontrolu kazdy rok a umrela mi na rak.krcka ,proste si nikto nevsimol nador velky 6x7cm ktory prerastol uz do mechura a konecnika, hoci sa ona stazovala a vzdy nam vravela ze ona to citi ze sa jej to vratilo ( mala v tom case rak.krcka pred 23rokmi) . Neverili sme jej,ved predsa chodi pravidelne poslusne na kontroly k odbornikom... mna tam zachranili a ju tam zabili, hoci 1x ked jej to zistili v minulosti ju zachranili tiez,davali jej 3tyzdne zivota a zila dalej 23rokov, no mohla este viac...keby...
Tym chcem len povedat ze v medicine nikdy nie je nic 100% a ak sa niekomu nieco nezda aj napriek tvrdeniam jedneho dr, treba skusit aj ineho, zivot mame len jeden. Na druhej strane netreba si negativnym myslenim privolavat /vsugerovat ze nie som ok. Treba si hovorit opak a nechat si to potvrdit dr ked aj dvomi dr, pre istotu 🙂
Mne sa tu mudruje ale ja a ist k dr, to je vtedy veľké ak idem sama od seba ....

budemmamca
24. sep 2020

@20erika07 až sa to zle číta 😞

noami12
25. sep 2020

@denisa2211 moja kamarátka ma presne tento istý problém aj bola operovana na endometriozu, lenže zle to dr liečila a vrátila sa jej opäť a znovu ma krvácanie vseliak aj po pohlavnom styku.