Ahojte.
Mám taký problém... Už asi 4. deň mávam tmavo hnedý výtok s prímesou krvi aj keď v blízkej budúcnosti nečakám menštruáciu. Nikdy sa mi niečo podobné do teraz nestalo. Menštruáciu mám mať až za cca 10 dní. Podľa môjho kalendára by to nemala byť ani ovulácia, ale to si nie som 100% istá... (Menštruáciu mám každých 33/35 dní.) Aj keď nepociťujem momentálne žiadnu bolesť, tak menštruáciu mávam veľmi bolestivú a to hlavne v prvý deň a naozaj sa nezaobídem bez liekov na tlmenie bolesti. Väčšinou býva pravidelná, no občas sa stáva, že mešká aj 2 týždne. Neviem či to má s tým súvis, ale na začiatku pošvy som si našla akési vriedky / pľuzgieriky, ktoré sú na dotyk pomerne bolestivé... Čo som si taktiež všimla vo výtoku je, že sa v ňom nachádzajú akoby drobné kúsky niečoho.? Nemôžem nespomenúť, že týždeň dozadu som dobrala antibiotiká kvôli inej chorobe, môže to mať s tým nejaký súvis?? Taktiež, nie som sexuálne aktívna.
@lily_lilka ahoj, moze to byt nizky progesteron, nepises, kolko mas rokov. Ak mavas nepravidelne cykly obcas s dlhsim meskanim, moze to byt znamkou anovulacnych cyklov.
@janetinka27 bude 16.....
@lily_lilka a kolko rokov uz mas ms? Prve roky nemusi byt pravidelna, niekedy sa to upravi casom samo,ale niekedy nie. bola si uz niekedy u gyn? Ja som mala problemy s cyklom od 12 rokov, brala som odvtedy hormony. Na strednej som mala pokoj, pravidelne cykly,ale odvtedy sa mi cyklus rozhadzal a v podstate to pretrvava doteraz (mam 39 a musim brat hormony). Vysetrenia sa neboj, porad sa s dr. Mozno nebude treba ani ziadnu liecbu. Je ale lepsie to podchytit a sledovat, aby sa nic nezanedbalo.drzim ti palce
@janetinka27 ms mám už 6. rok, a pravda, spočiatku pravidelná nebola. Neskôr sa to už viac menej ustálilo na tých cca 33 dní až na to, že pred pár mesiacmi mi začala (občas) meškať tých 10-14 dní... (Jeden mesiac je pravidelná, druhý zas naopak.) U gynekológa som ešte nebola. Musím dodať, že sa tam s najväčšou pravdepodobnosťou chystám v blízkej budúcnosti.. Inak, za odpoveď veľmi pekne ďakujem 🙂
@lily_lilka choď bez obáv k lekárovi a kľudne sa ho všetko popytaj, hlavne tam choď, krvácanie mimo cyklu nie je sranda