Ahojte, mamke diagnostikovali cysty na maternici, kvôli ktorým silno krváca už niekoľko mesiacov. Jeden lekár odporúčal vybrať maternicu, z čoho ale mamka nadšená nie je. Ďalšia lekárka odporučila liek Ryeqo, ten mal ale vážne vedľajšie účinky, preto musela liečbu zastaviť. Príznaky trošku zmierňuje Dicynone, ale hľadáme niečo, čo vyrieši podstatu problému, nie len potlačí príznak.
Mate skúsenosti s úspešnou liečbou/zastavením krvácania z dôvodu cyst na maternici? Pokojne môže ísť aj o alternatívnu liečbu.
Ďakujem.
@silvia1996 určite by som vyskúšala sedacie kúpele z rebríčka, videla som viacero skúseností, že to pomohlo
na maternici asi cysty nebyvaju. to som este nepocula, ani google mi nic take nenaslo.
bud ich ma na vajecnikich,a lebo ma myomy, alebo polypy.
no ak chcu odstranit maternicu,t ak to budu skor tie dalsie 2 moznosti. polypy sa daju operacne odstranit. asi aj myomy,a le to uz je narocnejsie, lebo asi tp nejde v kazdom pripade. zavisi od toho,a ko su ulozene. no ak je vyslvoene proti operacii, tak sa obavam, ze jej toho vela nepomoze.
taketo tazkosti prichadzaju s vekom, nevzniknu z nejakej jednej udalosti, su dosledkom dlhorocneho posobenia mnohych faktorov. cize toto je podstata problemu a tu uz tazko odstranis.
este sa opytam, preco si nechce dat odstranit maternicu?
@silvia1996 nuž ak mamka neplánuje deti,kde je problém? Vajecniky ostanú
Ak hovoríš o Ryeqo, tak nejde o cysty ale o myomy. Existuje aj myomectomia, kedy sa odstraňujú len tieto útvary. Obavám sa, že prvotnú príčinu nevyriešiš a tie myomy sa skratka niektorým ženám vytvoria - skôr či neskôr, aj po odstránení. Ak však zena neplánuje mať deti, hoci nie je odstránenie maternice banalita, je to najistejsie riesenie. Poznam veľa žien, ktoré maternicu nemajú vrátane mojej mamy a babky... Tým padom pri nich odpadá aj riziko rakoviny maternice s vekom. Za dva týždne sa da človek po operácii dokopy, vaječníky jej ostanú a nebude musieť nič riešiť.
@bluecapybara uplne suhlasim. ja tize maternicu nemam, asi 2m. sice nei koli myomom, pocula som taky nazor, ze bez maternice uz zena nei ej zena.
no cisty nezmysel toto, zenu zenou nerobi prdsa jeden organ. nehovoriac o to, ze ovela vacsi podiel z pohlavnyhc organom na zenskoti amju rpave vajecniky, nie maternica.
maternica ma jedinu ulohu - je to priestor na rast babatka kym nebude schpne samostatneho zivota. coize jej uloa zacina plodnostou zeny a plidnostou aj konci, ale povedzme si pravdu, zeny nechcu mat deti az do prechodu, cize za obdobie, kedy tento organ potrebujeme sa da povazovat pomerne kratke obdobie.
Ďakujem vám, dievčatá, posielam odpovede mamke ☺️
och, teraz citam, ako hrozne som to napisala. skoro je to necitatelne.
@majamat paradoxne… som si to skoro ani nevšimla. A tiež mám pocit, že sa tej maternici pripisuje nejaký nadprirodzenejsi vyznam ako by sa mal…
@silvia1996 super, snáď to vyriešite k spokojnosti
Odstrániť cysty?