Ahojte od cca 5. septembra krvácam. Začalo to špinením, potom 9.9. menzes, znovu špinenie, zrazu 4 dni nič a tento mesiac 1.10. špinenie a následne sa spustil menzes. Bola som u lekárky, ktorá mi dala lieky norethisteron na vyše 20 dní a dávkovanie 2 krát denne. Malo by mi to podľa nej menzes zastaviť a po dobratí do pár dní spustiť klasický, ktorý by mi mal upraviť cyklus. Momentálne lieky beriem tretí deň a jemne mi to krvácanie zastavilo, ale stále mám bolesti a sem tam krvaví výtok. Bojím sa toho, že to bude veľká chemická bomba, keďže v letáku bolo písané, že to má zastaviť aj ovulaciu a nemala by byť šanca otehotnieť momentálne (čo nemám v pláne pokiaľ sa nevyliečim) .
Aké máte s týmito liekmi skúsenosti?
@mici88 ahoj, ja som ho brala dlhodobo, obcas som potom brala par mesiacov duphaston a zas norethisteron. Takto som zila par rokov, teraz by som uz chcela vediet pricinu.
@mici88 a este - drzim ti palce, viem, co je to takto krvacat, je to aj napor na psychiku.mne sa to spustilo vo veku 19 rokov.
@janetinka27 ja mám momentálne 20 a naozaj je to nepríjemné. Hlavne to oslabené telo po takýchto výkyvoch a robím manuálnu prácu chodím na 12-tky + každý týždeň nadčas a nezvládam to tak dúfam, že tie lieky zaberú
@uriva ja som ho začala brať teraz počas tejto "menštruácie". Ono v čase menštruácie som mala normálnu menštruáciu inak mimo som iba špinila tak už som si neni istá ničím. A áno viem, že je to nebezpečné, ale vraj je pozastavená aj ovulácia tak to je možno málo pravdepodobné otehotnieť. . Zisťovať to neplánujem.
Ďakujem vám veľmi pekne za odpovede.
@mici88 ahoj, ano, zaberu. Niekedy je to kratkodobe, moze sa to opat upravit. Keby sa to opakovalo, treba hladat pricinu.
Ovu sa moze aj napriek tomu vyskytnut a tehotenstvo treba vylucit skor z mozneho vplyvu na dieta. Verim, ze sa ti to napravi.
@janetinka27 ďakujem krásne
Ked citam co citam tak to radsej stornujem celu dovolenku a nie, aby som nespavala pre otazku ci si tieto lieky nasadit ci nie, Je to totalny chemicky humus ( negativne skusenosti od zien prevladaju) ako antikoncepcia, niekto sa v zivote z vedlajsich ucinkov nedostane alebo to trva mesiace az roky viem podla seba ked na sebe driem uz dlhodobo. Nechcem byt pokusnou krysou alebo dufat v stastnu loteriu, ze ja budem ta, ktorej to neuskodi a nebude mat po vysadeni po dovolenke problemy ako citam u inych, to radsej vyskusam tie tampony samozrejme bio nie vyrobene lepidlom a inym shitom alebo ak mi ma byt zle pred odchodom tak to radsej stornujem, lebo nejde len o to, ze prasok na bolest zaberie, ale to nepohodlie, to nemoct si naplno vsetko uzit. Ach!!! A to som planovala ako hlupa, ze svoje dni mat nebudem a prave naschval mi meskaju ked mam o 3 dni cestovat takze nikdy tie rozumne nehadzte vinu na seba, ale na toho tzv. kretenskeho stvoritela celych zenskych dni!!!
Zdravím, nemá náhodou niekto zvyšné tablety? ... Dr mám pn momentálne... A mne ostalo asi 6 ... Ak áno, tak odkupim
Mala som to nejako takto podobne. Krvácanie zastavilo úplne asi až na 6.deň. Brala som ale len desať dní. A tak ako ti povedala lekárka - po dobratí sa asi do týždňa menzes spustil. V pohode, normálne trvanie aj všetko. O pekne 30 dní zase, ale to bol mazec - kŕče, bolesti hlavy, nafúknutá, PMS taký, že sa ku mne radšej nikto nepribližoval, ale krvácanie ok, ale celý týždeň mi bolo zle. Ale ja som to takto mala odvždy pri Norethisterone - mala som ho asi 3x v živote kvôli posunutiu - a vždy ten prvý MS v pohode a ďalší úplne mi bolo zle. Vôbec neviem, prečo to "chytá" až ten ďalší a nie ten prvý po dobratí.
Ale pomohlo mi to, viac sa mi to krvácanie mimo pravidelného cyklu nevrátilo.
A akurát viem, že by si nemala otehotnieť počas brania Norethisteronu, lebo to môže mať vážny vplyv na vývoj embrya, tak na to bacha.