Zienky, popíšem čo sa mi deje uz od víkendu. Našťastie sa to deje len večer a v noci, občas keď sa zobudim. Treba mi na wc na malú každých cca 15 minút s tým, že zo mna vyjde fakt asi 10 kvapiek. Keď sa utriem, papier je zafarbený do ružova. Počas toho ako vyjde tých 10 kvapiek ma to močenie extrémne boli. Bolesti inak mávam malinko aj mimo wc, ale pri moceni to fakt dosť boli. Čo to môže byt? Kúpila som si šampón na intímnu hygienu no nepomáha. Prejde to same od seba? Bohužiaľ som sa k dr nechystala a zatiaľ ani nechystám. Len ma zaujíma z čoho to môže byť. A prečo sa to deje hlavne v noci
Ako prve ma napada zapal mocovych ciest. Treba antibiotika, preco sa nechystas k dr.?
Už v pondelok si mala byť u lekára s nepisat,že sa tam nechystás.Kludne zápal mechúra,močových ciest a podobne
nebuď hrdinka a šup k lekárovi...možn oaj na pohotovosť...
ani sa nenazdáš a ocitneš sa v nemocnici... máli sme v rodine - zanedbala to a veru sa jej to slušne vypomstilo..
kúp v lekárni urol. čaj , popr. sa daj poradiť.
večer odmeraj teplotu...
mocove cesty jednoznacne. ale teda nechapem, preco s tymto niekto caka, ved to moze byt velmi nebezpecne, ked sa take nieco neriesi. ja osobne by som sa asi bala. zakazdym, ked sa k tomu pridruzi aj krv, tak to nemoze logicky znacit nic dobre. rozhodne chod k doktorovi. tu ti cajik asi nepomoze.
A preco namiesto vypisovania nie si u dr., más cystitidu ako vysitú a v tomto stave su potrebne atb.
Gratulujem k hlúposti. Nie, toto neprejde samé. Je to zápal močových ciest a dosť silný. Keď už ide viditeľná krv. Dnes klusaj na pohotovosť pre antb ak nechceš aby z teba začal ísť aj viditeľný hnis alebo si uhnat hnisavy zápal obličiek. A s tým si už polezis možno aj v nemocnici.
Zapal mocovych ciest ako vysity, ak to mas uz dlhsie, urologicky cas len pomoze zmiernit trochu to bolestive cvrknutie, je to bakterialneho povodu a bez atb to moze pekne pokracovat az do obliciek.
Ja som tak skoncila v nemocnici na infuziach so zpalom oblicky...
takze sup sup k lekarovi
Šampón na intímnu hygienu pri evidentnom probléme močových ciest? To ako fakt? Toto môže byť reálne?
Zápal močových ciest. Dá sa to vyliečiť aj bez ATB ktoré sú úplne zbytočne od všeobecného lekára. Ak nechceš aby sa ti to vrátilo tak treba navštíviť urologa, ktorý nasadí adekvátnu liečbu správnymi ATB. Gynekolog a ani všeobecný to nevyliečia. Zápal sa ti môže rozšíriť až do obliciek a to už zažiť nechceš.
Ako prvá liečba je urologických čas, kapucinka (kvapky, tabletky), pivo, sedavy kúpeľ v dúbovej kôre a najlepšie je keby si močila rovno v sprche pod horúcou vodou a zohrievala si podbrusko.
@lukbe podľa mna autorka nešla ani okolo lekárne a myslela si že má daky gynekologicky problém ktorý vyrieši mydlo. Podľa mna ju ani nenapadlo že môže ísť o močové cesty. Mna to tiež ako 15 ročnú ani len nenapadlo že môže ísť o močové cesty. Povedala mi to až mamina keď som sa jej po dvoch dňoch posťažovala na bolesti.
@nika898 aj vseobecny lekar vie nasadit spravnu liecbu, staci poslat moc na kultivaciu a vysledok pride aj s odporucanim na atb, ktore su naj pre danu bakteriu. Ak sa to opakuje, ci je to zavazne, samozrejme smer urolog.
Len aby nevznikali milne domienky, ze len urolog to vie poriesit.
@banalu no máš pravdu je to tak zmätočne napísané. Myslela som tým že pokial nechce aby sa jej to vracalo naspäť tak je dobre ísť hnet k urologovi. Keby mne toto niekto povedal nemusela som sa trápiť tak častými zápalmi ako som sa trápila. K urologovi som šla až ako 19 ročná a potom som mala na viac ako 6 rokov pokoj. Po liečbe od všeobecného alebo gynekológa tak max na pól roka. Potom som sa liečila už doma hnet pri čo i len malom náznaku. No škoda. Čo už.
Júj, toto je vážne, chod určite k dr., nie je to sranda. Nečakaj do pondelka, môžeš skončiť aj so zápalom obliciek.
Ja byť Tebou, vycikam sa do skúmavky a idem na pohotovosť. Potrebuješ atb.
Skoré uzdravenie!
Však čakaj kým sa to zhorší. Moze to byt čokoľvek, možno zápal močových ciest a možno niečo iné