Krvácajúce hemoroidy

amamicka
6. nov 2020

Ahojte milé mamicky, čo pomaha pri krvacajucich hemoroidich? Mate skusenosti?
U mna je to asi geneticke...

marcellka32
6. nov 2020

Detralex sa to tuším volá

ajakinder
6. nov 2020

@amamicka uvariť dubovú kôru a prikladať vlažný odvar, vysušia sa a natrieť masťou, napr. Faktu a detralex pomáha aby sa stiahli.

tanyan
6. nov 2020

z dlhodobého hľadiska sa užíva detralex / diomax / mobivenal. na akútnu liečbu krvácania som používala avenoc (čapíky a krém). v prípade bolesti odporúčam procto-glyvenol (čapíky a krém, obsahuje lidokaín).
návšteva lekára by mohla objaviť príčinu, po odstránení ktorej by sa kvalita života výrazne zlepšila. stojí to za vyskúšanie. 😉

amamicka
autor
6. nov 2020

Aj ked uz krvacaju ako to zastavim? Aj vtedy vyplachy z dubovej kory?

amamicka
autor
6. nov 2020

Ako vidim asi bude aj dieta potrebna. .. Nic kysle ani pikantne....

kiwi3
6. nov 2020

@amamicka a to mas vnutorne alebo uz vonkajsie? bola si u lekara? ako to mas dlho? a si tehotna ci nie? od toho to cele zavisi

amamicka
autor
6. nov 2020

@kiwi3
Uz aj vonkajsie , ano mam lieky od lekara, chcem aj radu zo skusenosti. Som starka 🙂

kiwi3
6. nov 2020

@amamicka co ja viem, tak bez operacie sa to uz velmi nezlepsi, moze to zostat len tak, ako to je teraz. teda s obcasnymi prechodnymi zlepseniami po medikamentoznej liecbe, ale vzdy sa to vrati. inak treba hlavne zmakcovat stolicu, cize vela pit, vela vlakniny, drzat racionalnu dietu. na krvacajuce capiky, na vonkajsie kupele z dubovej kory

tanyan
6. nov 2020

@amamicka môj najhorší zážitok bol, keď mi to krvácalo asi 5 dní. dávala som si vtedy avenoc čapíky a procto-glyvenol krém od bolesti som striedala s avenoc krémom (aby som sa nepredávkovala lidokaínom, avenoc je homeo). to bolo asi pred 8 rokmi. odvtedy som dlhšie krvácanie nemala, nanajvýš trochu krvi na toaleťáku, aj to max 1x za rok.

amamicka
autor
6. nov 2020

@tanyan presne viem ako ti bolo, ja som tak mala v lete, teraz je to trochu lepsie, este sa liecim.

ondrisko55
11. nov 2020

@amamicka toto mozem odporucit. Aplikovat okolo analneho otvoru a 2 az 3 cm prstom dovnutra rano a vecer. Den dva tri a problem je prec. Po aplikacii budes citit jemne palenie ale len kvoli podrazdeniu. Lieci to aj palive trhlinky. Toto mi odporucil gastroeterolog anelutujem.

minyminy
14. mar 2022

@tanyan dobry ja viem ze stara tema, no mna trrapia krvacajuce hemoroidy...este som aj tehotna :( .. uzivsm detralex, od vcera obklady z dub.kôry a dub.gél ...ale mam pocit ze este viac krvacaju :( ... co Vam prosim pomohlo? A velmi Vam krvacali ci iba po potrebe? Mne pocas celleho dna ... nie je to velmi ale krvacaju :/

minyminy
14. mar 2022

@amamicka ahoj prosim ta co ti nakoniec pomohlo pri krvacajucich hemoroidoch? Krvacali ti iba po potrebe alebo aj pocas dna?

tanyan
14. mar 2022

@minyminy Dobrý deň, v kritickej fáze počas celého dňa, tiež nie veľa, ale priebežne. Pomohli mi čapíky AVENOC. Je to homeopatikum, ale naozaj mi to zabralo, ako som písala aj vyššie.

kiwi3
14. mar 2022

@minyminy to mas prave kvoli tehotenstvu, nie je to nic vynimocne. praveze aspon velka pravdepodobnost, ze sa ti to da neskor do poriadku, pretoze teraz sa ti to deje, lebo ti na niektore organy tlaci potomok. a inak tiez odporucam capiky avenoc alebo este faktu su pouzitelne. dubovy gel ti nepomoze, to je slabota

minyminy
14. mar 2022

@tanyan
@kiwi3
Dakujem Vam.. ano? A ten Avenoc ci Faktu sa mozu aj ked mam vonkajsie krvacajuce? Je to hrozne ... mam tam asi sj zrazeniny

kiwi3
14. mar 2022

@minyminy tak uplne najlepsie spravis, ak sa opytas lekara, staci aj vseobecneho

tanyan
15. mar 2022

@minyminy ako píše kiwi3, ak máš zrazeniny, tak konzultuj urgentne s lekárom.

minyminy
15. mar 2022

@tanyan od zaciatku ich mam trombotizovane..lekar to videl... dal detralex a sed.kupel v dubovej kôre.

nattinatta
19. nov 2022

@minyminy ahoj koľko to trvalo kým ti aj detralex zabral?

minyminy
19. nov 2022

@nattinatta ahoj .. pred 10 tymi rokmi 3 dni a teraz ked som uzivala az po tuzdni :/

nattinatta
19. nov 2022

@minyminy ešte zvykne sa ti objaviť alebo si bola na chirurgii?

minyminy
20. nov 2022

@nattinatta stale ich mam ale teraz nebolia ani nekrvacaju