Krém alebo gél do pošvy pre ženu v menopauze

1. jún 2023

Prosim typ na krem alebo gel pri suchosti v pošve v menopauze .
Všetko čo som prešla majú dosť zle pomocné prídavné latky j keď je tam kys. hyaluronova a mliečna
Tak napr-Tochoperyl acetate , kyselina borita , polycarhobyl ….. atd
Niečo fakt bez týchto látok čiže prírodné .

simsalabim
1. jún 2023

Vagisan?

autor
1. jún 2023

@simsalabim aj ten sim pozerala , áno má tam nevhodne pridané latky, a ešte napisane nepoužívať pri alergickej reakcii na niektorú latku . 🙈
Nenašla som zatiaľ absolutne nič .

simsalabim
1. jún 2023

A mas na tu latku aj alergiu? Lebo ak nie... ved to o alergii pisu vsade. A co su to nevhodne pridane latky? preco su nevhodne? Celkom ma to zaujima, pomaly pojdem do prechodu.

tanyag
1. jún 2023

tak sa poraď s gynekológom a nech ti niečo predpíše, ak voľne predajné produkty nie sú pre teba vhodné...

bobsent
1. jún 2023

od gynelly silver prípravky. všetko ostatné boli vyhodené prachy, reálne ale pomohli iba gynoflor a ovestin, tie sú ale už hormonálne.

anos18
1. jún 2023

A Mucogyne? Mne ho poradila kamoška, chválila ho, ja som si ho kúpila,ale ešte nevyskúšala

autor
1. jún 2023

@simsalabim je tabuľka na hodnotenie toxicity od 1-10
Tak príklad Vagysan benzyl alcihol 5/10
Veteránka alcohol 1/10
Polysorbate 6 3/10
Atd…..

autor
1. jún 2023

@simsalabim ceterayl alcohol 1/10

simsalabim
1. jún 2023

Hod link na tu tabulku prosim. Toxicita aka? Ak napr proti skodlivymi bakteriam, tak je to ok, ci?

nevenka
1. jún 2023

@autorka tak cetearyl alcohol napriklad, je emulgator a vcelku neskodny, ja neviem...tak si kup len ciste hyaluronove serum a to si tam daj, prepac, lebo vsak to musi mat aj nejake konzervanty, aby sa to neskazilo. Kyselina borita sa pouziva v ocnom lekarstve, ide do vela kvapiek, je protizapalova, nici kvasinky. Ja osobne som mala borax glycerinove cipky na mykozu a nic lepsie nefungovalo...
Benzyl alcohol sice vysusuje, ako kazdy alkohol, ale pouziva sa na konzervaciu urcite nizke percento, aj v bio kozmetike.
Lebo ak si mala niekedy ozaj prirodny krem bez vsetkeho mozneho zleho, tak za tyzden splesnie.
Ja som si doma vyrabala kremy, mozes skusit, nie je to take zlozite. Len uz nemam cas. Len aj tam musis mat nejake emulgatory, ak chces krem a aj konzervat. Gely som nerobila. Vsade, kde je vodna zlozka a nejde o balzam, vyrabany len z olejov, musis konzervovat. Zvlast kremy, ktore maju ist na intimne partie.

simsalabim
1. jún 2023

Hm tak z tohto je pre mna dolezite ze 1) je prakticky netoxický ,v koncentracích ve kterých se používá v kosmetice; a je považován za nedráždivý a nesenzibilizující 2) nebylo prokázáno, že by byl teratogenní, karcinogenní, mutagenní nebo embryotoxický a 3) má antimikrobiální a antifungální účinky (to je asi ziaduce, lebo v menopauze moze casto prist k infekcii z mikroorganizmov, co su bezne v posve).
Z toho, co som precitala, mi nepripada nebezpecne. Nerobila by som si starosti pri jeho pouzivani do posvy par krat do tyzdna...vacsina aj tak vytecie von.

autor
1. jún 2023

@nevenka dik celkom zaujímavá odpoved

autor
1. jún 2023

@simsalabim no budem teda zvažovať ale každopádne dik

simsalabim
1. jún 2023

No pri tomto konkretnom, co si dala link, neviem, co chces zvazovat, ked jasne pisu, ze je netoxicky 🤔
Inak, aj alkohol je toxicky a kolko ludi si aspon pripije…