Kŕčové žily v pošve

3. sep 2024

Ach baby. Máte nkektorá s tým skúsenosť? V tehotenstve všetko v poriadku, po pôrode mi gynekologička povedala, že tam dole mám trochu kŕčové žily. Trochu ma to bolelo v 6nedelí, keď som dlhšie stála/chodila. Potom v pohode a asi po 8 mesiacoch som dostala menštruáciu a veľká bolesť tam dole. Vždy teraz keď mám svoje dni, tak ma to tam bolí hlavne keď stojím alebo chodím. Neviete čo by mi mohlo pomôcť? A predpokladám, že pri druhom tehotenstve to bude ešte horšie či? :(
Ďakujem.

ellemell
3. sep 2024

to fakt býva aj tam? také neuveriteľné mi to príde, neviem ešte som o tom nepočula. a gynekologička ti čo na to povedala, nič ti nepredpísala?

autor
3. sep 2024

@ellemell áno, aj tam bohužiaľ… nepredpísala nič. To bolo tesne po pôrode a myslela som, že to zmizne.

simsalabim
3. sep 2024

@ellemell ja mam krcove zily iba v maternici. Kebyze mi gyndos nepovie, ani neviem 🤷‍♀️ Pytal sa, ci nemavam bolesti.

stanik_67
3. sep 2024

fuha, tiez pocujem o tomto prvykrat. neviem si to popravde ani predstavit. a je mi inak aj dost cudne, ze ti teda gynekologicka nepovedala, co s tym dalej. to sa ako riesi? neodstranuje sa to aj chirurgicky nahodou?

autor
3. sep 2024

@stanik_67 tak ono to vie vymiznúť po pôrode. Ale ako mi znova nabehla menstruacia, tak sa mi objavili bolesti. Ale čo som čítala, tak odporúčajú len užívať Detralex.

taktotedanie
3. sep 2024

Ano detralex

luciamiklova
3. sep 2024

Ja mám, pri druhom tehotenstve sa objavili a teraz pri treťom sú hrozné, aj ma pália aj bolia, aj také mravčenie niekedy cítim. Po pôrode sa stiahli, boli niekedy viditeľne ale nebolo to také ako počas tehotenstva, ale veru počas MS som ich cítila dost. Teraz som sama zvedavá aké zostanú po pôrode, ale za mňa ich mám teraz oveľa horšie, a to som si myslela, že už horšie byt nemôže 😅 a tiež som o nich nepočula, dokedy mi o nich nepovedal dr, to som mala iba také trochu napuchnutú najskôr a som sa bála či nejaký zápal a on mávol rukou, to sú kŕčové žily 😏😅
Aj som sa teraz pýtala čo na ne, ale nedal mi nič, iba mi povedal, že ani je detralex alebo sa pichá fraxiparin. Ale nedal mi nič 😏 ale asi si na ďalšej poradni vypýtam apson ten Detralex, lebo niekedy už ani obstáť neviem vonku s deťmi.

ivangeline
3. sep 2024

Kompresne pančuchy.

luciat38
3. sep 2024

@simsalabim Aj ja mam kŕčové zily na maternici, vraj je to dosť bežné. Tiež som nevedela ze ich mam, len mi to raz gynekolog oznámil..

kiki68
3. sep 2024

Detralex je na to

ellemell
9. sep 2024

@simsalabim vau tak to je sila. čiže ono sa to ani nijak neprejavuje? a z čoho to môže byť spôsobené? akože po pôrode?

simsalabim
9. sep 2024

@ellemell netusim... bolesti nemavam, neviem, ci to ma nejake ine prejavy.