Ahojte... ako by mal vyzerat krcok cca po roku od porodu? Zvykla som si robit samovysetrenie krcku aby som zistila v ktorej faze cyklu som, takze som ho poznala, ako sa menil a tak... Kazdopadne teraz je v strede taky akokeby natrhnuty (pred tym ten "otvor" bol mensi) ale predpokladam, ze po porode to uz takto bude. Menstruaciu som este nedostala od porodu 🤷🏼♀️ aj preto som si myslela, ze jeho stav mi nieco povie ale akokeby moja maternica hybernovala 😂. Samozrejme viem, ze je naj konzultovat s gyn, ale som v zahranici a lekarov mam na SK a je to trochu komplikovanejsie
Nikdy som si krcok sama nevysetrovala, ale myslim si, ze je normalne, ked ani rok po porode ten krcok nie je rovnaky ako predtym.
Ten otvor je po pôrode normálny. A ja si tiež občas kontrolujem krčok a stále bol tuhý, až začiatkom decembra zmäkol a mala som aj ďalšie príznaky, takže si myslím, že som mala prvú ovuláciu po pôrode - malý už má skoro 20 mesiacov. Tak teraz čakám, čo bude ďalej 🙃
Tak toto by som nerobila s tým samovyšetrovaním. Žiadny lekár ti neodobrí zbytočné strkanie si ruky do vagíny, fakt. Po pôrode sa veci tam dolu môžu zmeniť, určite by som to konzultovala iba s lekárom.
Tak asi hibernuje, ak nemas ms. Predpokladam, ze dojcis.
Nechapem, preco by strkat si prsty do vaginy (prsty lekara su akoze lepsie?) malo byt nieco nevidane. Ludia si tam strkaju barz co 🫣. A poznat svoje telo je chvalihodne.
Nechapem ako si niekto môže pchat tam prsty na tzv. samovysetrenie krčka ako laik .. zbyotočne si ho dráždiš
Inak presne som čakala pohoršené komentáre, že fuj, ruka vo vagíne, aké nehygienické :D myslím, že penis tiež nie je práve sterilný, ale to už nikomu nevadí 😉
Samovysetrenie krcka maternice je uplne normalna vec. Aj ja si takto sledujem cyklus. Ano, krcok je zmeneny, ale cim dlhsi cas prebehol od porodu, tym sa viac vracia do “normalu”.
Menzes som dostala presne po roku. Kamoska az po 2 rokoch. A ina zas hned po 6nedeli. Vsetky sme plne dojcili na poziadanie….😀 je to velmi individualne.
Ja som si v živote sama kŕčok nekontrolovala, netusim, aký by mal byť, nič by som z neho nezistila, aj keby si ho hmatam, na to mam gynekologicku. Ale predpokladám, že u ženy po pôrode už nikdy nebude taky ako bol pred pôrodom, keďže sa podľa neho aj dá spoznať, ci už rodila, alebo ešte nie.
Ženy, čo si "vyšetrujete" krčky, predpokladám, že máte nechty úplne nakrátko a nie žiadne dlhé umeláče. Či? Toto mi vravel minule lekár, že ženy si najviac infekcii zanesú do vagíny nechtami. A vaši chlapi na penise tiež asi dlhé nechty nemajú a ak ich nestrkajú kade tade, tak je riziko infekcie dosť malé...
Je to normal, krcok uz nikdy po porode nebude v tom povodnom stave, rovnako maternica. Vsetko to uz rast zazilo ten proces
Dievcata tesi ma ze som vas nieco naucila. Ak vas to zaujima, zvykla som si samovysetrenie robit hlavne pocas ovulky a pred ms ci su moje vypocty spravne a nebojte sa, mam kratke nechty, dlhe sa mi vzdy dolamu ale toto je o inom.. A tie, co hovorite fuj tak je to tvoje telo, co sa ti na nom hnusi? Je to sliznica ako kazda ina... No a tie ktore ste ma podporili, dakujem za normalne odpovede
Zmení sa pôrodom samozrejme.Nespoliehaj sa na krcok ovulaciu mozes mať kedykoľvek.Tolko reci okolo prstov ani tampóny si nevkladate...
No fuj hmatat si a “samo” vysetrovatkrcok
To je strop🤣to konzultuj s dr a nie na mk.Vobec netusim aky ma byt to ma tusit tvoj gyndos. Ja som zila tiez vonku a mala som dr v zahranici