Zdravim vo spolok,
uz samotny nadpis vam naznacuje preco sem pisem, kedze trpim na nezmyselne krce v podbrusku uz 4ty rok a lekari nevedia co mi je.
Skusala som uz aj liecitelov, nik mi nevie pomoct, tak tajne dufam, ze niektora ma/mala rovnaky problem a bude mi vediet s tym pomoct.
Jedine co mi zabera su tabletky od bolesti ako Ibalgin. Snazim sa ich neuzivat po kazde, ked mam bolesti, no niekedy sa to neda vydrzat a nedokazem sa sustredit na pracu.
Krce mi zacali po 30tke, deti nemam a momentalne sa nechystam.
Po zenskej stranke som v poriadku, ziadne pohlavne choroby a aj z urologicke hladiska som zdrava. Jedine co mam je mini myom na maternici o velkosti 3mm, ktory nerastie a udajne sa takyto malicky ani neodstranuje.
So zaludkom nemavam vôbec problemy, ani s vyprazdnovanim - takze gastro by som uplne vylucila.
Bolest v podbrusku mozem prirovnat k bolesti v case menstruacie, alebo ovulacie. Mam ich takmer kazdy den cca 3 a viac krat za den niekedy aj hodiny v kuse. Niekedy mam tyzden pokoj a potom zase zacnu. Jeden cas som si periodu krcov zapisovala, no naozaj to nema nic spolocne s menstruaciou ani ovulaciou.
Menstruaciu nemavam nejaku extra bolestivu, skor mimo menzesu mam vacsie krce v podbrusku.
Antikoncepciu som uzivala asi pol roka v 23r nakolko mi z kazdej tabletkovej bolo zle, potom az minuly rok v 33r som bola u gynekologa jednak opat koli krcom a ze mi hapruje cyklus, tak mi predpisal Evru-naplast na ktoru nedam dopustit. Od prveho dna ako som si ju nalepila mi krce zazracne zmizli az do tohto tyzdna, ked sa mi po menstruacii opat zacali 😞
Cize pol roka som bola ako normalna, zdrava zena.
Po prvom tyzdni uzivania Evry som bola na kontrole u gyn. a vravela mu o zazracnom zmiznuti krcov, no odpinkal ma s tym, ze medzi vedlajsie ucinky antikoncepcie patri tlmenie bolesti.
Povedal mi, nech to neriesim, ked ma to uz neboli.
Moj osobny nazor je, ze mam nieco s hormónmi a mali by ma lekari poslat k endokrynologovi no minuly rok ked som tie krce riesila s obvodnym a gynekologom, ani jeden mi to nenavrhol.
Davala som si sama robit po znamosti krvne testy na rakovinu, pohlavne choroby, stitnu zlazu... jedine co vyskocilo nedostatok Tyroxinu ale nebolo to v takom stadiu, ze by som musela uzivat lieky, tak si davam bud tekuty jod, alebo KELP. Citim sa fajn, sportujem, zdravo sa stravujem, nemam extremne stresy.
Budem vdacna za kazdy postreh, radu, odporucanie.
pekny den prajem.
Ja mám kŕče v podbrušku ako pri kramoch a sú to čreva v mojom prípade.
@kikaaa444 Nebola som na vysetreni u gastroenterologa, asi ma to neminie, kedze ostatne mam v poriadku. Dakujem za impulz.
@lucyluv dakujem, pojdem na vysetrenie. Nech vylucim aj toto.
@zloriankaba ahoj...
Ja som mala podobne problemy, ale naviac ma trocha zapekalo a nepravidelna stolica. Vysetrenia na vseko mozne neukazali nic, iba anemiu, malo zeleza a cervenych krviniek. Lieky nepomahali. A vies co mi nskonie pomohlo: dcere zistili intoleranciu na laktozu a tak som upravila stravovanie celej rodiny, pouzivam bezlaktozove mliecne vyrobky a robievam si zihlavove a matove caje. A zabralo. Krce prestali, krvny obraz mam po rokoch zase v norme. Skus poprosit obvodnu lekarku o testy na potraviny a urcite chod na gastro.
@zloriankaba za 4 roky este nikoho nenapadlo poslat ta na gastro? 😯 Manzel ma cca 3 tyzdne bolesti v bodbrusku, najprv bol u urologa, potom u chirurga a o tyzden ide na gastro na endoskopiu. Treba to urgentne riesit. Urcite u teba gastro - endoskopiu + kolonoskopiu a urobit si test na skryte krvacanie v stolici (kupis v lekarni) a mozno tiez diagnosticku laparoskopiu. Drzim palce
@evaachesa Dakujem, urcite pojdem k obvodnemu, nech ma posle na vysetrenia. Trpim na to uz roky, neda sa to niekedy vydrzat. V noci sa budim na krce :((((
@jolanamacku Dakujem, zbehnem k obvodnemu, nech so mnou nieco robi. Dam vediet ako som dopadla. Sama s9m zvedava co to mam. So stolicou nemam problem, zdravujem sa stravo nakolko zijem skor fitness life cize aj pohybu mam dost napriek sedavemu zamestnaniu.
@zloriankaba pozeram ze si z ba. Odporucam Lubomira Michalka, je to odbornik a velmi zlaty lekar. Zajtra tam volaj a objednaj sa, medzitym si skoc k obvodnej po vymenny listok. Ak povies sestricke ake mas problemy a uz 4 roky tak dostanes skorsi termin. A ten test na skryte krvacanie si urob aj ked nemas problemy so stolicou. Nikdy nevies. https://vysetrenie.zoznam.sk/ambulancia/2823/mu...
Moze to by aj od chrbtice i ked máš pohybu dost sla by som na rtg chrbtice ci nieco nezistia
@zloriankaba robil Ty gynekológ laparoskopiu ?môžeš máš endometriózu, zrasty čokoľvek nemusí to byť vidieť na sono
Môže to byť niečo s krížovou chrbticou mne to vyžarovalo do brucha stále pátrali do slepom čreve, gyn.problemy....
Alebo gastro
Alebo psychika kŕče, plynatosť, syndróm dráždivého čreva je tiež z toho trvá to už veľmi dlho a skoro žiadne vyšetrenia Ti nerobili.Uz si mala byť na hadicke kvôli kyseline, zápalu a pod ....detto kolonoskopia
@zloriankaba pozri syndróm SIBO
@montemotherone dobrý nápad synovi ho robili
Kamaratka sa tiez trapila krcmi v bruchu presne ako ty opisujes, zacala jest bezlepkovu stravu a krce presli, takze vo vela pripadoch to maju na pricine rozne potravinove intolerancie- laktoza, lepok. Takze najprv ku gastroenterologovi na vysetrenie a az nasledne uprava stravy. Ak upravis stravu skor este pred vysetrenim, tak sa im nepodari zistit z coho to mas, lebo crevo sa popravi a krce prestanu , nic na sone alebo endoskopii ci v krvnych testoch potom nebude vidiet alebo bude len malo priekazne
Ja mam laktozovu intoleranciu a ked zjem niečo nevhodné, hned ma boli brucho , podbuško, az do krizov to ide.Ja by som skusila vyšetrenia na potravinove intolerancie.Drzim palce
A nemôže to by od čriev ? Ja mám syndróm dráždivého čreva a tiež som raz bola u dr s bolesťami pod bruškom i keď nie takými extrémnymi a povedal mi že to mám od čriev dokonca aj on cez sono videl že mám podráždene čreva a že mám sa menej stresovať lebo keď sa mi to tam hýbe tak mi to potom tlači na vaječníky a preto tie bolesti . No a potom mi to už prešlo ..