Ahojte ženy. Zaujíma ma ci mávate silné bolestivé kŕče v konečníku pri menzese. Mávam to každú menštruáciu, nikdy som sa nad tým nezamyslala, neviem ci to spomenúť u gynekologicky, aby na mňa nepozerala ako keby som spadla z jahody. Minule ma to chytilo pri šoférovaní, musela som postáť, lebo sa to nedalo vydržať. Keď som doma tak pohoda, len to musím prečkať kým to prejde alebo kým nezaberie tabletka. Mávate to niektorá?
ano mavam. myslim, ze to vsetko tam dole spolu nejak suvisi a funguje spolupracuje takze bolesti kade tade. ano je to velmi neprijemne. nech to slak trafi
prostaglandiny vyvolavaju krce, ci uz menstruacne alebo v GITe a sposobuju hnacku.
Dobre, takže nie som sama. Lebo som trocha googlila a nasla som, že by to mohla byt aj endometrioza, tak som sa trochu zľakla. Díky baby 🙂
Ano ja to mavam a veru mam endometriozu
Ja to mavam tieto krce od puberty, endometriozu nemam. Malokedy uzivam nieco proti bolesti, to uz fakt musi byt... z vlastnej skusenosti je to fain priprava na buduci porod. Polovicu casu na " vzdycharni" som nevedela doktorke povedat ci naozaj budem rodit. Bolesti boli zhruba take ako pri MS az kym som nebola otvorena na 10 cm 🙂
@marticka85po a Ako Vám ju zistili? Mali ste ešte nejaké iné príznaky ak sa smiem spýtať?
@staf mala som velmi bolestivu MS,mozno cca. 15rokov.aj viac., bolesti zacinali vzdy 3.den MS a trvali tak tyden aj viac dni,stale sa stupnujuca bolest a krce. nezaberali mi ziadne lieky od bolesti a ani injekcie od bolesti. endometriozu mi zistili pri diagnostickej laparoskopii.mam ju na pobrusnici.
Áno tiež to mam teraz a nemala som to vôbec ,teraz prvý krát takže som sa zľakla že čo to je