Ahojte 🙂 S manzelom sa zaciname snazit o babatko, a teda do celej tejto problematiky sa zacinam len dostavat (tak prosim ... Chcela by som sa vas tu spytat na jednu vec.... Vzdy som mavala kramy pravidelne, nikdy mi nemeskali, nikdy som nemala bolesti, tak som ziadne temy ohladom toho nesledovala.. cca pred rokom som si ale vsimla, ze kramy chodili sice vzdy pravidelne, kazdy mesiac (cca 30-31 dni) ale uz to bolo slabsie krvacanie a trvalo to ovela menej (cca 2 dni).... Volakedy 5 dni. Snazila som sa nieco podobne na fore najst... ale nenasla som... Myslite,ze je to normalne? 😕 Je pravda, ze som pred rokom pribrala (cca 5-6 kil) a prestala som byt aktivna (malo sportu, pohybu) myslite, ze to mohlo sposobit tu kratsiu a slabsiu menstruaciu? Skor nez pojdem za doktorom, tak by som chcela zistit, ci sa tu najdu nejake zeny, ktore mali podobny pribeh ako ja a ci je sanca otehnotniet aj napriek tomu. Vopred dakujem 🙂
@daniela.ho a tiez je slaba? mne prvy den, taka normalna...a potom to je uz skor take spinenie... 😒
@veverickav presne, prvý den spinenie, druhý den nestíham chodit na wc a tretí den skoro nic... na gynde ti čo povedali? mne pred dvoma mesiacmi našla myom.... tak že aj preto silno krvacam a mam hrozné bolesti, ale len den.
Ked som sa jej davnejsie pýtala že či nebude vadit kratka ms otehotneniu tak povedala že urcite nie
@daniela.ho mne doktor ze to je tiez v poho... mozno blba otazka, ale ako ti zistila myom? klasickym ultrazvukom? mne doktor povedal ze je vsetko tak ako ma byt..... mne sa to ale akosi nezda 😕 nic ma neboli, netrapi, je to pravidelne...ale velmi kratke... mozno zacnem uzivat gynex kvapky.
@veverickav klasická rocna prehliadka, najskor ma vysetrila rukou a povedala že to vyzerá na tehu a potom sonom mi povedala že bohužial je to 5cm myom ☹ ☹
ale pred dvoma rokmi som mala biochemicke tehu a povedala že isto krátka ms neni problém.. Kolko sa snažíte?
@daniela.ho aha... a uz je to v pohode? my sa zaciname iba snazit, tento mesiac je nas prvy... ja mam ale blby pocit, ze nemam ovulaciu... mala by som ju zajtra dostat (podla aplikacie, ktora mi sleduje cyklus) ale merania bazalky tomu vobec nenasvedcuju... 😨 vravim, cele to len zacinam skumat, nikdy predtym som tieto veci neriesila.... dala som si spravit aj hormonalny profil predtym nez sme zacali, a aj to bolo v poriadku. len ja som taka, ze radsej si dopredu vsetko vyriesim, ako potom byt zbytocne smutna a sklamana... 🙂
@veverickav tak ked idete este len skusať tak nerieš a zbytocne sa nestresuj 🙂 🙂 my teraz skusame treti mesiac.... a nemeriam ani netestujem, zatial to nechávam na náhodu. Ked si mala aj dobrý hormonálny profil tak klud 🙂 zacala by som to tak riesit po pol roku ak by sa nedarilo. Myom sa nezmensuje ani nezvadcuje.... ale je to velká komplikacia pri tehu.... ale nestresujem sa a dufam 🙂 tak vela pozitívnej energie 🙂
@daniela.ho urcite to dobre dopadne, sme obe na zaciatku 😉 vela zdravia a stastia zelam 😵
Mozes mat tenku a zle prekrvenu sliznicu maternice, co nie je vyhovujuce pre uchytenie oplodneneho vajicka 🙂 Taka kratka ms (2-3dni) a este ak je slaba, moze byt nasledkom pravdpodobne zlej hladiny progesteronu. Treba dat urobit hormonalny profil
@petulik1991 ano, aj to mi napadlo... hormonalny profil mi robil, ale iba jeden odber krvi, cez menzes ... povedal, ze je vsetko v pohode. viem ale, ze tie odbery sa beru aj na tri krat, vsak sa nemylim? 😒
@veverickav Horm.profil sa robi dvojfazovo 🙂
A to nasledovne:
1.odber: medzi 3.-5. dňom cyklu,odoberá sa: FSH, estradiol, AMH (anti Mullerian)
2.odber: medzi 21-23. dňom cyklu, odoberá sa: prolaktín, progesterón a TSH
Pokial si si na 100% ista, ze ovulujes, odporucam ti 2.odber 🙂
@petulik1991 no ved to je ten problem... Mam pocit ze neovulujem 😕 Po tomto cykle zbehnem k doktorovi ... Dakujem 🙂
@veverickav Pri slabej ms to tak moze byt, ze neovulujes. Daj si urobit kompletny profil aj folikulometriu 🙂
@petulik1991 super, vdaka za rady 🙂
@veverickav Neni zaco,rada som pomohla 🙂
Ja mám veľmi slabú a krátku ms a gynekológ mi povedal,že je to kvôli nízkej sliznici maternice,takže sa to snažím nejakým spôsobom upraviť,ale zatiaľ bez väčších úspechov 😒
@ivka8788 a akym sposobom to upravujes?
Užívala som Femigard 3 mesiace,užívam kyselinu listovú,pijem alchemilku. Teraz skúšam ešte čaj z kotvičníka.Gynekológ mi predpísal na úpravu estrofem a duphaston na jeden mesiac,ale zatiaľ som to neužívala.Radšej by som bola,ak by sa mi to upravilo prirodznejšou cestou než hormónmi,takže ešte chvíľu budem skúšať takto a ak nie,tak skúsim tie hormóny 😒
@ivka8788 aha... ja beriem Gynex, zatial iba tyzden ho beriem, cize zacinam, ale dost verim, ze mi to pomoze 🙂 citala som dost o alchemilke, snad ti to pomoze. ja som tiez za prirodne veci, nez umele hormony..
A čo tvoja ovulácia?Prebehla nakoniec?Ja už mám 21DC a zatiaľ nič....
@veverickav skús tradičnú čínsku medicínu, mám s ňou výborné skúsenosti čo sa menštruácie týka. Alebo ak budeš v kníhkupectve, prelistuj si knihu Na frekvenci čínske medicíny od Petra Hoffmanna kapitolu o gynekológii. Tam je vysvetlená aj tá slabá menšturácia (málo krvi) a to má dopad na to, že žena nemôže otehotnieť alebo s tým má problémy.
@ivka8788 myslim, ze tento mesiac tiez nic :-/ zaujimave je ale to, ze cca pred rokom, rokom a pol som bola uplne zdrava, menstruacia pekna, primerana, zdrava, tak ako ma byt aj s ovulaciou... (To som ale nemala manzela) a teraz sa to z nicoho nic zmenilo :-/
@mandala77 dakujem 🙂 skusim
Tak to je ozaj zvláštne,že sa ti to stalo z ničoho nič.Ja to tak mám od vysadenia antikoncepcie,takže viem,že je to preto,že moje telo sa odvtedy nenaštartovalo.Ale mala by si ísť podľa mňa k doktorovi nech ťa poriadne vyšetrí a ak povie,že si ok,tak možno nevadí,že ho máš taký slabý.Možno to nebude brániť otehotneniu.
Ja mavam ms tiež tak 2-3 dni a doktorka povedala ze je to ok a ze mozem byť rada. Vplyv na otehotnenie to nema. Hlavnr ze je ovu.