Kožné výrastky v oblasti genitálií

igor124
27. nov 2024

Mali ste tu niekto podobný problém. Mám kožné výrastky v oblasti genitálií a je mi jasné, že kožný lekár ba dokonca možno aj sestrička by mi to rýchlo a jednoducho odstránila no nemôžem si pomôcť a od návštevy ma odrádza predstava že počas toho ako ich bude odstraňovať sa mi postaví :D Ja viem, že lekári sú profesionáli ale ja s tým úplne ok nie som. Neviem či by som to mal pred začatím zákroku spomenúť že sa to môže stať :D... Máte niekto podobnú skúsenosť? Mám tých výrastkov možno aj zo 10, takže nejaké superrýchle to asi nebude a možno bude dosť času na erekciu :D. Možno sa mi postaví aj pri návšteve lekára (myslím ako muža) ja neviem :D som určite len na ženy. Neviem čo by bolo horšie erekcia u lekára a alebo u lekárky... Myslím, že by mi pomohlo keby som napríklad lekárke mohol povedať, že sa to môže stať a ona by napríklad povedala, že to je v pohode, že to sa bežne deje a nejak by som to prežil a potom dúfal, že sa už nikdy nestretneme :D

gribka1
27. nov 2024

Čo stresuješ, aspoň bude lepšie vidieť tie výrastky. Druhá vec, to stres nezaberá aby si bol v kľude?

igor124
autor
27. nov 2024

@gribka1 Netuším ako sa bude moje telo správať...

frflos_nespokojny
27. nov 2024

vidim, ze sa ukajas uz iba nezmyselnym pisanim. 👶

butterflyeffect
27. nov 2024

Akoze hanbu bokom v takom pripadne, lebo vyrastky mozu byt aj z hpv virusu… a neviem ci je to vobec real prispevok, lebo sa hanbis ci sa ti nepostavi u lekara a nehanbis sa potom pred nejakou zenou ze s tebou nic nebude chciet mat, lebo sa bude bat ze nieco chyti?

igor124
autor
27. nov 2024

@butterflyeffect Je to skutočný príspevok, mám skutočne taký problém. Nevedel som, že by to mohlo byť aj z nejakého vírusu. Mal som podobné výrastky aj v podpaží a aj na krku a tie mi normálne zamrazili dusíkom. Tie v oblastí genitálií by som povedal že mám z holenia, lebo začali mi pribúdať v období keď som sa začal holiť. Používam vždy nové žiletky, neviem či som urobil niekde chybu ja alebo kde by mohol byť problém.

igor124
autor
27. nov 2024

@frflos_nespokojny Nie, skutočne nad návštevou lekára premýšľam už pár rokov... Teraz mi napadlo, že sa skúsim spýtať na internete. Ja som veľmi hanblivý, nevedel by som sa to osobne spýtať nikoho.

gribka1
27. nov 2024

Normálne choď a nerieš. Nevieš sa prekonať?

jakubrianka
27. nov 2024

Vidíš, väčšina mužov by sa skôr hanbila za opak a ty sa chceš hanbiť za to, že si zdravý a dbáš o svoje zdravie? To je skôr chválitebné. Každému zdravotníkovi je jasné, že takéto veci nezávisia celkom od vedomého ovládania sa a isto s tým rátajú. Rozumiem, že ti to je nepríjemné, no pre zdravie to treba strpieť. Ak ti to psychicky pomôže, môžeš to kľudne nejak vtipne predom spomenúť, lebo každý zdravotník rád pracuje s dobre naladeným pacientom, ktorý je nad vecou.

thunderdome
27. nov 2024

Taký bibirčók vyrástol? Akože nie znamienko ale ako kvapka to vyzerá? My tomu hovoríme bibirčók. To čo je od teho papilom vírusu to myslím. Ja som si to chcel odcvaknúť len som príliš zbabelec na to. Bál som sa následnej bolesti. Takže tiež pôjdem k lekárovi. Keďže prvý raz riešim niečo také, tak ma zaujíma to zamrazenie dusíkom. Ako to funguje? Bolí to?

frflos_nespokojny
27. nov 2024

@thunderdome je to vlastne ako popalenina v malom rozsahu

igor124
autor
27. nov 2024

@thunderdome Zmrazenie dusíkom je v pohode. Trošku to štípe. Také niečo ako tyčinku do ucha namočia do termosky s tekutým dusíkom a potom to priložia na ten výrastok a ho vlastne zamrazia. Ten výrastok je vlastne z kožných buniek a tieto bunky tiež obsahujú vodu a keď voda zamrzne, tak to instantne zabije bunky (aspoň tie ľudské určite), potom po nejakom čase tieto výrastky samé odpadnú, niečo ako chrasta. Okolitá koža nebude poškodená, možno troška začervená. Ja som rozmýšľal že by som si to skúsil zamraziť sám, ale dusík nemám (aj keď mal by sa dať kúpiť) ale máme mrazničku čo mrazí do -25°C, tak, že do nej by som vložil nejaký kov, najlepšie nerezový už vopred očistený alkoholom a tento by som priložil a výrastok a možno by zamrzol. Pointa je aby som ten výrastok dostal pod bod mrazu.

frflos_nespokojny
27. nov 2024

mrazak ti nepomoze. pozri si teplotu dusika

frflos_nespokojny
27. nov 2024

myslel som kvapalneho dusika

igor124
autor
27. nov 2024

@frflos_nespokojny Asi nie no...

thunderdome
27. nov 2024

Díky za info ludia. Neni to flak ale normálne taký výčnelok. Ako kvapka prilepená na kožu.

igor124
autor
27. nov 2024

@thunderdome Áno toto som mal/mám aj ja.

thunderdome
27. nov 2024

Díky. Tak hovoríme o tom istom. Tak len stačí ísť lekárovi? Rovno ku kožnému alebo treba výmenný lístok? Alebo na jednoďňovú chirurgiu?

harrisson
27. nov 2024

Vyhon si ho pred návštevou lekara

harrisson
27. nov 2024

V lekárni sa da kúpiť taka vodicka na bradavice. Mohla by pomôcť aj na tvoje problémy. Úplne to bezboleste vysušiť akýkoľvek vyrástok. Mne to pomohlo

earlgrey
27. nov 2024

Rieš najprv, či nemáš HPV vírus, lebo potom ten vírus budeš roznášať ďalej pohlavným stykom. A hlavne, keď to nejaká žena zbadá a je normálna, tak sex s tebou mať nebude. Takže smer urológ, nech urobí ster, pošle na rozbor. Lebo ak to bude ten HPV, tak darmo ich odstrániš, narastú nové.

mojemenonikto
27. nov 2024

To nie sú žiadne kožné výrastky, ale genitálne bradavice. Je to najbežnejšie sexuálne prenosné ochorenie spôsobené HPV vírusom. Neexistuje na to liek, takže už sa s najväčšou pravdepodobnosťou vírusu nezbavíš. Je to vírus, ktorý spôsobuje rakovinu krčka maternice u žien a v ojedinelých prípadoch aj rôzne typy rakoviny u muža. Na HPV vírus existuje očkovanie, ktoré by sa však malo aplikovať ideálne vo veku 13-14 rokov. Odstránenie papilómov je možné krémom, chirurgicky, alebo tekutým dusíkom. Pri odstraňovaní sa môžu vyskytnúť vedľajšie príznaky ako bolesť, pálenie neskôr zjazvenie.
Inak, keď už to máš niekoľko rokov ako hovoríš, tak si úspešne pri nechránenom sexe s veľkou pravdepodobnosťou nakazil svoje sexuálne partnerky.

earlgrey
28. nov 2024

@mojemenonikto Aj pri chránenom 🤦‍♀️kondôm je na HPV prikrátky

thunderdome
28. nov 2024

Mne sa za celý život stalo iba raz. Asi na tom budem lepšie ako Igor. Jediný kus a pomaly rástlo, pri určitej velkosti prestalo rásť.

tanyan
28. nov 2024

Kožné výrastky sa dajú odstrániť elektrickou ihlou (kauter) u kožného lekára. Je to sekundová záležitosť, bezbolestný zákrok a nevyžaduje to žiadne následné ošetrovanie. Vždy som si radšej priplatila pár € za tento spôsob odstránenia.