Kontrola po biochemickom

amy1122
23. aug 2021

Ahojte idem na kontrolu po biochemickom.
Mam 30 rokov a asi rok sa snažíme o bejby. Chcela by som sa vás opýtať lebo sa nevyznám. Kedy doktor posiela na testy ci je všetko ôk u partnerov ? Alebo sa musím sama vypýtať? A ešte by som sa chcela aké vitamíny si mame s partnerom kúpiť? Doktor mi naposledy poradil infolic. Ale chcela by som niečo aj pre partnera.Dakujem veľmi pekne

7lenka11
23. aug 2021

po roku sa už odporúča ísť do CAR, kde vás oboch vyšetria a stanovia prípadné diagnózy.. alebo vás pošlú na hematológiu, reprodukčnú imunológiu a pod, to všetko uvidíte podľa prvých výsledkov v CAR.. určite neváhajte.. my sme takto stratili dva roky, spoliehali sme sa, že všetko je okej, až vyšetrenia v CAR nám otvorili oči a teraz sme už štvrtý mesiac v ich opatere.. do CAR sa stačí objednať, úvodná konzultácia je zvyčajne zadarmo, myslím, že aj niektoré prvé testy.. mne na úvod urobili hormonálny profil, základnú hematológiu, repro imunológiu, kontrolu štítnej žľazy, test na sexuálne prenosné ochorenia, stery, sono.. muž bol na spermiograme.. ja beriem Inofolic (už cca dva roky a výrazne mi nepomohol), mužovi som kúpila Folandrol, ale tiež sa mu spermiogram nezlepšil.. je to asi individuálne.. inak ja si ešte pravidelne dávam kyselinu listovú v tabletkovej forme, Dečko, C+zinok.. ale to aj preto, že som mala v minulosti oslabenú imunitu

7lenka11
23. aug 2021

len pre info, mne nikdy nikto nezistil PCOS a to chodím pravidelne ku gynekológovi (platím si súkromnú kliniku za nie málo peňazí), takisto v Ľubochni mi na endokrinológii pravidelne robia odbery na ženské hormóny.. no až v máji v CAR mi prišli na to, že mám PCOS, dokonca už na základe prvých testov.. preto sa neľakaj, že prečo ísť rovno do CAR.. nám to pomohlo a odhalilo to, o čom sme nevedeli a čo nás možno brzdilo už veľmi dávno

amy1122
autor
23. aug 2021

@7lenka11 co to je prosím PCOS?

7lenka11
24. aug 2021

@amy1122 syndróm polycistických vaječníkov.. jedna z najčastejších príčin ženskej neplodnosti a problémov pri otehotnení, medzi najtypickejšie príznaky patria anovulačné cykly