Konizácia v NOU v BA - skúsenosti?

sofiabratislava
1. jan 2019

Ahojte, čaká ma konizácia krčka maternice a chcela by som vedieť baby, aké máte skúsenosti so zákrokom na NOU v BA. Aká dlhá je hospitalizácia, či tam budem musieť byť pár dni, alebo ma hneď pošlú domov.

babikadaska
1. jan 2019

@sofiabratislava ja som bola,v inej nemocnici. Stravila som tam jednu noc a pustili ma.

mirka292
3. mar 2020

@sofiabratislava Ahoj, tiez idem do NOU. Mam malo informacii o tom ako to tam prebieha. Prosim Ta o info. Stretla si sa pred zakrokom s lekarom? Davali Ti aj klystir? Operovali Ta hned rano? Vedela si tam spat? Nikdy som nebola na operacii, mam z toho stres? Dakujem. Dufam Ti to dobre dopadlo.

mirka292
3. mar 2020

@sofiabratislava A prosim Ta, robili Ti aj kyretaz?

24seli
4. mar 2021

@mirka292 ahojky chcem sa spytat bola si nakoniec na tej konizacii v NOU? Tiez ma to caka tak by som bola vdacna za nejake info.

24seli
3. apr 2021

Ahojte, pridavam moju skusenost, ak by niekto hladal info koho to caka, kedze mna to celkom zaujimalo, ale nedopatrala som sa k tomu 🙂. Bola som na rekonizacii v NOU na Klenovej. Prvykrat som prisla s vysledkami od mojej gynekologicky do ambulancie MUDr. Sezaka v stredu, ktory ma vysetril a odporucil mi rekonizaciu. Sestricka mi rovno dala termin zakroku cca o 20 dni. Tiez ma objednali 2 dni pred nastupom na PCR test na Sancovu. 
V den hospitalizacie som prisla medzi 8-9tou do ambulancie, kde som zaklopala, ze nastupujem na hospitalizaciu a sestricka si vzala vsetky moje papiere a vystavila mi papier na prijem. S tym som sla do druhej budovy dolu na prizemie na prijem. Tam mi zalozili kartu a s tou som sa vratila nazad na 3tie poschodie na oddelenie gynekologyckej onkologie. V kuchynke som vypisala dotazniky a ubytovali ma na izbe. V ten den som dostala obed a na 13tu sla na anesteziologicke vysetrenie na prizemi. Po navrate na oddelenie mi napichli kanylu do zily a uz som bola len na izbe. Mala som este veceru a do polnoci som mohla pit. Inak uz som musela byt do zakroku nalacno. Rano okolo 8mej mi priniesli tabletku "naladovku" a prezliekli ma do jednorazovej kosele a capicu mi dali. Potom uz som mala len lezat. Do hodiny pre mna prisla sestricka a odviedla ma na zakrokovnu, este som pozrela na telefon ako som odchadzala bolo 8:59. Ten cas cakania zavisi od poradia kolko je zakrokov ja som bola 3tia v poradi. Tam som si len lahla na stol, napojili ma a rovno dali anestezu. Ani neviem ako som zaspala a o 23 min som sa uz budila na izbe. Naschval som pozrela kolko je hodin a bolo 9:22.  Dotiekla mi infuzia a potom mi dala sestricka liek na bolest. Do obedu som len lezala. Mohla som sa trosku napit. Tesne predtym ako som dostala obed som mohla zacat pomaly chodit. Ale teda vacsinu casu som prelezala. Mala som normalne veceru a musela som tam este jednu noc prespat. Rano po ranajkach mi spravili antigenovy test a uz som len pockala na prepustaciu spravu. Tu mi dali cca 9:15 a rovno som isla domov.
So sebou si staci priniest zupan, nocne kosele, papuce, uterak a hygienicke potreby. Netreba sa nicoho bat je to v pohode zakrok a vsetci tam boli velmi mili a empaticki. Izby su 2jky a 1dnotky. Ked som tam bola, akurat mali plno tak prvy den a noc sme boli 3 na izbe, ale hned po zakroku som ostala sama a nasledne ku mne jedna pani prisla, tak potom uz sme boli do mojho odchodu 2. Na izbe je wc aj sprcha a televizor, da sa ist na balkon. Vsetko jedlo nam nosili na izbu a jedli sme na izbe. Uz teraz len cakam na sms s informaciou, ze mam vysledky histologie a s tou potom najblizsiu stredu pojdem na ambulanciu za doktorom a len sa modlim nech to mam ok!

aki100
28. nov 2021

@24seli ďakujem veľmi pekne za info. Ja teda idem s prsníkom zajtra ale presne tieto informácie som potrebovala ako to tam prebieha. Veľká vďaka!

24seli
29. nov 2021

@aki100 nie je za co. Tiez som take velmi hladala a nenasla preto som to sem dala 🙂. A drzim moc paste!!!

strihon
15. okt 2023

@24seli držím palce ja idem ráno tam čítala som všetko

mirka292
15. okt 2023

Nevsimla som si prispevok s otazkou. Zakrok mi robila Dr. Kocova. Mam velmi negativnu skusenost. Pred zakrokom ma vysetroval iny Dr. ako operaterka. Udajne som mala polycysticky vajecnik. Uplne zbytocne mi odobrali krv na urcenie krvnej skupiny. 3 na izbe. Zaver histologie, konizacia nebola nutna. Takze Dr. Kocovu urcite neodporucam. Pre plesen v sprche neodporucam ani NOU. Teda to je moja skusenost.