Konizácia krčka a snaha o tehotenstvo

kiksina_21
14. apr 2021

Ahojte dievčatá. Pred dvomi týždňami som bola na konizaciu krčka maternice, dnes výsledky CIN1 A CIN2. Po zákroku som mala bolesti, preto mi doktor dal PN a nasadil antibiotiká. Povedal mi, že keby som bola staršia tak všetko ide von, ale s priateľom plánujeme bábätko a tak sa bojím či budem môcť v budúcnosti otehotnieť. Kontrolu mám o pol roka. Máte niekto podobnú skúsenosť?

ab727
14. apr 2021

@kiksina_21 ja som mala robenú konizáciu krčka po prvom tehotenstve,dcérka mala asi 2 a pol roka odvtedy mám cytológiu vždy ok(je to vyše 12 rokov)...a k tomu tehotenstvu,bola som tehotná po zákroku 3× z toho 2× som mala zamlknutý potrat(vraj to môže byť tou konizáciou,že je krčok kratší,ale pevnejší,čiže ma museli čistiť) a teraz som 32tt,konizácia nemá vplyv na otehotnenie🙂

zuzka10175
14. apr 2021

Mala som ísť na konizáciu po prvom pôrode, ale ešte sme plánovali druhé, tak mi lekár doporučil počkať... po druhom pôrode som šla na zákrok...
potom po 9 rokoch prišla na mňa túžba mať ďalšie dieťa (stále s tým istým manželom 🙂 ) Nejako mi uniklo, že som bola na zákroku, neriešila som to... Lekár mi zakázal dvíhať ťažké, ale pri práci v potravinách sa tomu nedalo vyhnúť... Tehotenstvo prebehlo úplne v poriadku, a potom ešte ďalšie tri. Teda spolu po konizácii som mala 4 tehotenstvá v priebehu 5 rokov (každé bolo plánované 😉). Pri druhom som sa začala v piatom mesiaci otvárať, ale to sa môže stať aj za normálnych okolností...

Keďže si mala problémy po zákroku, bola si v narkóze, a potom boli potrebné ATB, bolo by dobré pripraviť telo na tehotenstvo - vyčistiť od všetkých "sajrajtov". Odporúča sa to práve preto, aby sa predišlo takým stavom, ako píše ab727, tiež aby sa obmedzila možnosť prepuknutia nejakej choroby v tehotenstve, keď by to nebolo kvôli bábätku vhodné liečiť. Ak máš záujem, môžem ti s tým pomôcť.

sisabe
14. apr 2021

@kiksina_21 Ahojcek mala som robenu konizáciu a kyretaž zároveň ked som mala cca27r .A s partnerom sme sa rozhodli mať bábätko v 37 hneď som otehotnela no 9tt MA a po roku znova tehu a teraz budem začínať 5 m no som pn a to mám teraz 38 a keď porodim 39.Tak veľa šťastia hlavu hore a hlavne byť v kľude .