Konizácia krčka

noemikatka
19. máj 2022

Ahojte dnes mi volala gynekologicka zle výsledky 3stup
HPV budem musieť ísť na zákrok 😔 chcem sa spýtať ak sa pojdem obiednat do nemocnice je asi jedno do akej? a za ako dlho vás obiednali? čítala som že treba ostať b nemocnici 3dni je to vlastne potrebné tak dlho tam ostávať ? A chcela som sa ešte spýtať po tomto zakroku budem môcť sa snažiť o dieťa? Mám jednu dcérku a chcela by som ďalšie dieťa ďakujem

mamkalentedkova
19. máj 2022

Ahoj ,konizaciu som podstúpila v roku 2015..mňa objednal hneď môj gynekológ ..povedal mi rovno termín ,šla som do nemocnice u nás v meste ,máme len jednu .Zostávala som iba jednu noc,na druhý deň ma prepúšťali ,na obed druhého dňa som už bola doma .Chvíľu bude trvať,kým sa to zahojí.Co sa týka bábätka...keď sa tanky záhona ,malo by to byť v poriadku .Ja som síce otehotnela dosť dlho po konizacii,ale mám teraz 10 a pol mesačnú a tehotenstvo aj pôrod boli úplne v pohode .Ale teda hneď po zákroku to asi nebude lekár odporúčať ,aspoň rok a pol,dva bude možno treba počkať .Držím palce 😉

noemikatka
autor
19. máj 2022

@mamkalentedkova 🥺😱😱😱😱to fakt tak dlho budem musieť čakať

marca12
19. máj 2022

@noemikatka min.6 mesiacov treba pockat s otehotnenim

noemikatka
autor
19. máj 2022

@marca12 ak by sa stalo skôr netvrdím že pôjdem nato niečo hrozí?

iwka1984
19. máj 2022

@noemikatka ja som bola v 5/2015 v Žiline a prišla som ráno na 7 a na obed som odchádzala, nemala by si sa snažiť cca 6m. Nám sa akosi podarilo a 9/2015 som potratila dvojičky v 8tt neudržali sa lebo bol ešte moc oslabený krcok 😭 takže radšej počkať aspoň tých 6m. Nemáš sa čoho báť držím palce 😁

mamkalentedkova
19. máj 2022

@noemikatka to ti neviem ja presne povedať..povie ti gynekológ ..ale mne nechcel vložiť ani vnutromaternicove teliesko minimálne rok a pol 😔

noemikatka
autor
19. máj 2022

@iwka1984 to mi je ľúto a ďakujem určite sa snažiť nebudeme a verím že všetko bude v poriadku ✊✊✊✊

iwka1984
19. máj 2022

@noemikatka teraz máme 3 a pol ročného zdravého chlapčeka 🥰🥰🥰

noemikatka
autor
19. máj 2022

@iwka1984 super a ešte som čítala že niekomu dávali chlistir ke to tak?

domiklik
19. máj 2022

@noemikatka nemusíš byť 3 dní v nemocnici, chod na 1dnovu chirurgiu... Ja som prišla o 9 a odchádzala po svojich o 14:30.

noemikatka
autor
19. máj 2022

@domiklik a to kde mám ísť na 1dnovu chirurgiu som.z Ba

iwka1984
19. máj 2022

@noemikatka mne nerobili

marca12
19. máj 2022

@noemikatka tam ide o udrzanie a vyzivu plodu,aby laicky povedane maternica udrzala plod.

nikha2809
19. máj 2022

@marca12 ja som otehotnela mesiac po 😂😂
Inak zákrok úplná pohoda ráno som prišla o 11 odišla bolesti žiadne ale podstivo som ležala po zakroku

marca12
19. máj 2022

@nikha2809 ono sa neda povedat ako dlho ktora maternica potrebuje "oddych" a zalezi,aky velky je rozsah konizacie. To su take vseobecne informacie. Niekomu naozaj aj rok neodporucaju. Ak sa berie len kusok,rekonvalescencia je rychla,ak beru vacsiu cast,tam sa maternica potrebuje zotavit. A kazde telo sa inak zotavuje. Kazda maternica je ina

vlada41
19. máj 2022

Ahoj, ja som bola v roku 2014 niekde v Petržalke. Ráno som prišla a na obed už bola doma. Gynekológ povedal, že 6 mesiacov čakať, kým sa začneme pokúšať o dieťa, ale po 4 mesiacoch na kontrole povedal, že možme. Hneď v ten mesiac sa podarilo.držím palce aj tebe, dobre to dopafne!

nikha2809
19. máj 2022

@marca12 jasné ja chápem.Tiez sme mali v pláne počkať pol roka,mala som ísť ešte na jednu no po tehotenstve sa to upravilo chodím pravidelne na kontrolnú ster.Len nejako nevydalo.Odvtedy mi je jasné že aj z kvapociek lásky sa dá otehotnieť 😂

ninka99865
20. máj 2022

To záleží presne ako písali baby vyššie o aký rozsah ide a prečo sa konizacia robí. Ja som mala všetko negatívne (cytologiu) a mala som tam len hrubé cievky ktoré pri styku praskali a ja som krvacala, tak mi to šmykol dole, teraz som bola na kontrole po 5 týždňoch a povedal že bral minimum a všetko je krásne zahojene a že hneď sa môžeme aj snažiť. Ale ak by šlo o zlu cytologiu resp odoberal by veľa tkaniva tak potom treba čakať pol roka.. cize to sa vaetko pýtať svojho lekára.
Ja som tiež bola v rámci 1 dňovky tak, že o 16 som prišla a o 17:20 ma už púšťali domov.
Spinila som dosť intenzívne asi 2-3 týždne.. ale mám pocit že z toho že som dosť chodila v práci, akonáhle som doma ležala spinenie ustálo.
Držím prsty 🍀

noemikatka
autor
20. máj 2022

@nikha2809 a to si usllpesne aj donosila? to ste sa snažili alebo sa náhodne podarilo?😊

noemikatka
autor
20. máj 2022

Ďakujem baby každej za radu a povzbudivé slová idem už na 29 a do 30 som chcela ešte jedno dieťa 😊 v pondelok idem pre papiere a viac sa dozviem a ded budem po zakroku na kontrolu sa chodí po akom čase? a to svojej gynekologické?
@ninka99865
@vlada41

ninka99865
20. máj 2022

@noemikatka ja som šla na kontorlu len preto, lebo mám ísť na hyfosy budúci mesiac a chcela som drieť ci už je všetko ako ma byt ale ináč o kontrole nevravel nič 🤷‍♀️

nikha2809
20. máj 2022

@noemikatka áno ešte som aj prenasala.Nahodne písala som, to boli kvapôčky lásky.

noemikatka
autor
21. máj 2022

@nikha2809 super 🥰♥️ ja po zakroku musím ísť kedy na kontrolu že ako sa to hojí? a ísť k svojej gyn. či tam kde mi to budú robiť?

noemikatka
autor
21. máj 2022

@ninka99865 takže sama si sa dala na kontrolu tvoj/a ti nevraveli že po zakroku máš ísť?

ninka99865
21. máj 2022

@noemikatka hej ja som šla kvôli tomu, že mám ísť na hyfosy po menzese a chcela som vedieť ci už môžem.. ale sám od seba o žiadnej kontrole nevravel, ale ono to záleží aj od rozsahu a dôvodu konizacie

noemikatka
autor
21. máj 2022

@ninka99865 ja na konozaciu pôjdem kvôli tomu že mi robila biopsiu volala že zle výsledky stupen 3 Hpv aký presne zákrok pôjde len v pondelok pôjdem pre výmenný listok ktorý mi nechala u sestričky 🙉

nikha2809
21. máj 2022

@noemikatka no toto neviem mňa operovala na jednodňovke moja gynekologicka tak som bola na kontrole u nej.tusim po 4tyzdnoch som bola na kontrole

vlada41
21. nov 2022

@noemikatka ahoj, ja som bola na kontrole v centre, kde mi koniizaciu robili. A po 3 mesiacoch ešte u svojho gynekologa. Ten skonštatoval, te všetko vyzerá ok a za 2 mesiace možme skúsiť dieťa. Štandardne sa doporučuje pól roka po zákroku.

noemikatka
autor
23. nov 2022

@vlada41 ahoj ja už mám tiež potom tento rok mi to robili koncom maja 2x do roka kontrola u gyn

al1001
Autor odpoveď zmazal
Zobraz