Konizácia a neustály biely výtok

zara1984
6. jan 2022

Ahojte, v marci 2020 som bola na konizacii, keďže som mala CIN III, všetko prebehlo ok, na každom vyšetrení mi je povedané, že kŕčok vyzerá pekne. Vyšetrovali ma 3 nezávisli lekári, keďže stále sa mi od vtedy opakovali mykózy, mala som bakteriálnu vaginózu, vždy sa preliečim, už aj partner bol pre liečený, výsledky vyšetrení ok a o mesiac sa to opakuje.
Mám strach, že to je len reakcia krčku a že tam ta rakovina drieme. Nikdy v živote som to takto nemala, až od toho nálezu.

sima338
7. jan 2022

A si si istá, že ten výtok je problém? Pokiaľ výtok nezapácha, nepocituješ svrbenie, iné ťažkosti, ale vnímaš zmenu toho výtoku napr. v rámci menštruačného cyklu, nemusí to byť problém, ja si to na sebe tiež všímam a to som tiež háklivá na mýkozy, zápaly, atď. Dôveruj lekárom, si pod dohľadom, dbáš o zdravie, možno v súvislosti s mykozámi vyskúšať nejaké alternatívne veci, ale s naozaj alternatívnymi odborníkmi, typu TCM, homeopatia, pravidelne dopĺňať probiotiká, prosto nemyslieť hneď na to najhoršie. Trošku optimizmu, psychika robí extrémne veľa!

zara1984
autor
7. jan 2022

@sima338 Presne tak, je to aj psychického rázu.
No občas len hojný biely výtok, kedy mi dali macmiror, občas pomohli len probiotika a boli aj horšie výsledky steru, kedy som mala rozmnozene tie zlé baktérie a vtedy som dostala dokonca atb.
Športujem, zdravo sa stravujem, teraz som to naozaj úplne vysperkovala s tou stravou, partner je tiež preliečený a je to podstatne lepšie, už druhý mesiac.
Teraz sme dokonca dva týždne nemali styk, lebo je odcestovaný a v pohode a zrazu včera zase výtok a mierne svrbenie a stipanie. Dala som sa do kľudu, meditovala som, nasadila som probioticke čipky a dnes už lepšie.
Áno, všimla som si, že ten biely výtok je hlavne v druhej polovici cyklu.
Pred operáciou som ale nič takéto nepozorovala.

sima338
8. jan 2022

@zara1984 A máš urobený ster na ureoplazmu, chlamýdie atď? Lebo to štípanie, výtok, svrbenie môže byť aj tým.

zara1984
autor
8. jan 2022

@sima338 Áno, ureaplazmu som mala, ale už to je dobré, práve vtedy sa liečil aj partner.

sima338
9. jan 2022

Vieš čo, tak potom klud, psychika je dôležitá. Ja mám momentálne u seba tiež podozrenie preto sa plánujem objednať na ster, ale vravím si stále, že starám sa o seba, k lekárovi chodím, tak si vravím, že v najhoršom sa pekne preliečim, ale tiež mám z toho stres, zlé myšlienky, prosto toto naše ženské zdravie je vec noo 🙂

zara1984
autor
9. jan 2022

@sima338 Ďakujem za odpovede, teraz to je ôk, pomohli probiotika. A som aj bez partnera už zopár týždňov, tak verím, že aj to pomôže.

simca06022011
10. jan 2022

Imunolog by nepomohol?

zara1984
autor
11. jan 2022

@simca06022011 Tam som bola a všetko v poriadku. Ani chorá nebývam vôbec.