Konizácia a fungovanie po nej

domca1408
27. feb 2024

Ahojte, chcem sa spýtať na názor žien, ktoré si prešli konizáciou krčka maternice. Ja osobne dva krát pretože z prvej konizácie prišli nejasné výsledky. Nasťastie z druhej prišli dobré. Ale tak sledovaná budem už do konca života. Plus mám HPV takže tak. Chcem sa spýtať kedy ste začali normálne fungovať behať, cvičiť, spať na bruchu (spať na chrbáte ma zabíja) a aj mať sex...plus ešte ohľadom HPV, idem sa dať zaočkovať bolo mi odporučané dačím čo je pre ženy do 45 rokov...moja otázka musí sa dať zaočkovať aj partner? ako to vlastne funguje ak som ho ja nakazila HPV (lebo ja viem veľmi dobre od koho to mám kedže ma ex podvádzal) a potom som si našla tento vzťah a ukázala sa že mám dyspláziu a HPV tak teraz čo musí podstúpiť aj on? Lebo všade čítam aj rozdielne názory na HPV jedny to majú za pomaly len ako opar na papuli a druhý z toho robia kovbojku jak keby to bol AIDS pomaly....tak ja už neviem...

ovaaa
27. feb 2024

Toto by aj mňa zaujímalo...s rozdielom, že ja už 49 bez šance ockovania.

stellarstar
27. feb 2024

Ešte som nepočula ze by niekto myslel ze HPV je ako HIV/ AIDS
Po konizacii som bola doma 3 t, sex sme nemali dlhšie možno aj 2 m. Očko som nedala, mám aj hpv. Ja spím na bruchu a boku tak som spala aj hneď tak keďže bolesti som nemala

lanka999
27. feb 2024

konizaciu som mala v juni minuleho roka nastastie iba raz a po roku a pol som sa tej pliagy hpv konecne zbavila 🙂 dala som sa samozrejme zaockovat. Teraz druhykrat mi prisli vysledky zo steru na pohlavne choroby vsetko negativne vratan vteru na hpv tiez negativne takze som stastna ako blcha 🙂 Brala som vsetko mozne na imunitu npr indonal womat potom take lieky zabudla som nazov s obsahom echynacei a teraz som brala od imunologa inunor pol roka. Este cakam na vysledky cytologie bojim sa ale verim ze vsetko bude ok a mam konecne pokoj 🙂

domca1408
autor
27. feb 2024

@stellarstar no práveže mám kamarátku ktorá sa o tom zmienila novej známosti a ten zutekal jak keby mala lepru alebo AIDS ☹ preto neviem ako to vlastne je a ako to HPV môže ovplyvniť partnera...lebo v podstate všade čítam že nám ženám z toho hrozí rakovina maternice ale chlapi....a tiež neviem či napríklad ked ja som ho nakazila, teraz mňa vyliečia a odstránili všetko zlé tak sa môžem zas od neho nakaziť ja nanovo vlastne ?? preto neviem či aj jeho posielať na očkovanie či čo....

stellarstar
27. feb 2024

@domca1408 tak muž by mal ísť tiež k uro na vyš chlapy majú z hpv rakovinu penisu a konečníka, bradavice...

domca1408
autor
27. feb 2024

@stellarstar a ty si teda HPV pozitívne tiež a normálne s partnerom fungujete? a co chodí na pravidelné kontroly alebo? ked hovoríš že ty si sa očkovať nedala tak asi ani on to neriešil.

stellarstar
27. feb 2024

@domca1408 áno a áno. Ja chodím pravidelne každý rok na KO, on teraz 2 r nebol. Naposledy všetko ok. Mne dr očko ani nespomínal neviem možno tu v AT nie je také ako na SK že radi očkujú

domca1408
autor
27. feb 2024

@stellarstar ja neviem čo mám od samej radosť robiť...v úvodzovkách...ako ja nemám problém sa dať zaočkovať som s tým zmierená a našetrila som na to,len ako neviem čo mi na to povie on ked ho na to pošlem že skoro 600 eur má za to vyvaliť ...ale ked hovoriš, že ty ani tvoj partner nie ste a pritom HPV máš v sebe stále a ste ok a fungujete...

domca1408
autor
27. feb 2024

@lanka999 držím päste....

stellarstar
27. feb 2024

@domca1408 mne to zistili uz pred ca 16 r a s partnerom som už 13 r

kleopatra114
27. feb 2024

Kľud , každý rok budes chodit na ster , takze si sledovana . 70-80 perc. Sex. Aktívnych ľudí sa stretne s HPV. Ja tiež a mám za sebou konizaciu . Ockovat som sa nedala , lebo som na to dostala protichodne názory . Po konizacii som fungovala normálne , v deň operácie som bola trochu otapena z narkózy , druhý deň už uplne normálne , lebo som sa starala o 10 mesačne dieťa- nejako som ho extra nedvíhala , ale prechádzky a bežná starostlivosť boli samozrejme . Krvacala som možno 1-1,5 týždeň.

sono2
27. feb 2024

Ako sa máš očko na niečo čo máš?
Mne Dr odporučil sa očko vtedy, mala som 30 a mi hovorí, že odporúča, lebo som negatívna a hovorí, že nedostanem, kým mi manžel bude verný. Mam 41 a hpv nemám.
Čiže načo sa očko keď hpv si? Nechápem
Dr chce len zarobiť. To je celé

stellarstar
27. feb 2024

@sono2 aj vtedy ma zmysel

domca1408
autor
28. feb 2024

@kleopatra114 no to si mala výborný priebeh po konizácii, ja som také šťastie nemala ...po dvoch týždnoch od konizácie som sa tak rozkrvácala že som infuzky potrebovala a nechali si ma v nemocnici štyri dni...lebo som im skoro stiekla z krvi...plus potom prišli výsledky z konizácie v znení: z odobratého materiálu sa nemožno vyjadriť...takže robili dalšiu konizáciu...a od tej už mám 3 týždne, našťastie dopadla histologia dobre ale teda neviem kedy začať normálne fungovať, že cvičiť, behať, liezť (hej som celkom aktívna) a samozrejme aj sex..

domca1408
autor
28. feb 2024

@sono2 no ja som doktorov pochopila asi takto...mám hpv a vdaka tomu sa mi na krčku maternice vytvorila dysplázia už v tom predrakovinom treťom štádiu. našťastie všetko odstránili a na základe histologie potvrdili že to nie je ešte rakovina. a očkovať sa mám dať na to, aby sa už toto na krčku viac nevytvorilo. lebo síce hpv mám ale ked budem zaočkovaná tak by to hpv už nemalo spôsobiť rakovinu. aspoň tak to chápem laicky ja.

sono2
28. feb 2024

@domca1408 veď ok. Načo sa ale potom treba očkovať hlavne ešte predtým ako je človek hpv? Čiže mladé dievčatá.
Nedáva to tým logiku.

stellarstar
28. feb 2024

@sono2 naštuduj si to na nete keď tomu nechápeš tam je to pekne vysvetlené

domca1408
autor
28. feb 2024

@sono2 no asi na to aby to HPV nechytili vôbec....ja keby mám tento rozum v 17-tich...mohla som si ušetriť veľa rokov trápenia...starý rodičia mi to vtedy navrhovali ako darček...a ja načoooooo.....no a teraz mám 34 rokov, HPV, ťažkú dyspláziu a tri mesiace som strávila v strachu či neprídem o maternicu a či nemám rakovinu. Keby som sa dala v 17 zaočkovať pred sexom ešte akýmkoľvek tak HPV okolo mňa len prebehne a neusídli sa v mi tele a nič nespôsobí.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
28. feb 2024

@domca1408 chápem. A tak sa ti to rýchlo šírilo či kontroly nezachytili?

domca1408
autor
28. feb 2024

@miriam11 samozrejme že sa spýtam aj doktora...ale najbližšiu kontrolu po operácii mám po mesiaci...čiže niekedy budúci týždeň..a proste som bola zvedavá či sa s tým niekto tu nestretol a aké má skúsenosti

domca1408
autor
28. feb 2024

@sono2 kontroly nezachytili...presnejšie môj senilný gynekológ ktorý mi tri roky tvrdil že je všetko v poriadku hoci som krvácala 25 dni v mesiaci...tri roky...stále tvrdil že to je vysedenou antikoncepciou, potom že je to šťítna...potom ma posielal na imunologiu...a nakoniec mi tvrdil že to mám v hlave...a kedže som si reálne vždy myslela že sak musí vedieť a ked mu výsledky vychádzajú dobré tak to musí byť v dačom inom. ale ked ma už poslal v podstate za psychiatrom tak som vymenila gynekologa ktorý hned pri prvej cytologii zistil že je to zlé. takže v marci 2023 cytologia podla starého gynekologa perfektná, v septembri od nového gynekologa už cytologia hrozná a konizácia...zle robené testy a cytologie...ešte stále zvažujem podať sťažnosť...keby kvôli nemu fakt prídem o maternicu tak ju podám. pretože ja svoju kartu mám a je tam ako som tam chodila s tým istým problémom stále a stále. ...

sono2
28. feb 2024

@domca1408 to mi je hrozne ľúto.
Ja byt tebou podám. Zober si, že by si o tu maternicu naozaj prišla, sťažnosť by ti ju nevrátila.
Takto môže doktor zanedbať okrem teba ešte stovky žien. Ja by som neváhala!
Držím palce!

domca1408
autor
28. feb 2024

@sono2 ďakujem, áno máš pravdu.