Kedze je tu viacero tem o tom, komu sa podarilo otehotniet na prvykrat a podla poctu odpovedi a reakcii to vyzera, ze kazdemu sa to podari hned, mam pocit, ze my asi nie sme uplne normalni, kedze nam to pri oboch detoch trvalo cca polroka...Preto by ma zaujimalo, komu to nevyslo na prvy sup a pripadne na kolky pokus sa podarilo 🙂
@caline Prvebolo neplanovane, bez nejakeho snazenia a pocitania BT a plodnych dni. Vysadila som antikoncepciu a nechali to na nahodu. Tehotna som istala tak po 1,5 roku. Druhe sa podarilo po 1 roku, no skoncilo to MA. Tiez sme nic nemerali, len som bola par krat u lekara. Teraz sa snazime pol roka a meriam BT. Verim, ze sa podari coskoro a skonci to dobre.
nam to pri prvom trvalo 7 cyklov.myslim ze na otazku "podarilo sa vam na prvy sup?" odpovedali skor mamicky, ktore takuto skusenost maju. vacsina mamiciek otehotnie do roka od zaciatku snazenia.to su uplne zdrave zeny a muzi bez problemov s otehotnenim. ale su tu pary (a nie je ich malo!) ktore sa snazia aj roky.
aj v mojom okoli su pary, ktore neuspesne pokusaju stastie, chodia do asistencnych centier a pod.
nam to vyslo cca po roku 🙂
nam sa obaja podarili na piaty mesiac 🙂
nam po 5 rokoch
pokus neviem kolkaty, ale snazili sme sa od januara, a ze som tehotna som zistila teraz zaciatkom maja, takze cca 4 mesiace
Matko sa da povedat ze na prvy sup, no nic som nepocitala, nemerala, proste sme skusili a bolo to.
Druhe sme skusali tak od decembra, no muz bol casto mimo domu a podarilo sa nam az v marci.
Dufam ze uspesne, este cakame na potvrdenie srdiecka... 🙂
ahojky tak my sme sa snažili od decembra manžel bol v januári na spg mal 90 % patologiu ale bral lieky čo mu napísal dr. plus vitamíny ako vitamín E, koenzým Q10 a zinok a v marci sme mali pozitívny tehu testík 🙂
nám sa podaril malinký za 8 mesiacov 🙂 podla mna je to uplne normalne, ze to chvilu trva, aj ked som uz mala nervy a som stresovala, ze ja nikdy neostanem tehu 😅 uz to beriem inak teraz 🙂
Babenky nam to trvalo 8rokou a povedala som si budem mat dieta aj ked pojdem cez mrtvoly 😉 😀 tak hlavu hore
5 mesiacov
Ahoj my sme sa o prve dieťatko snažili viac ako pol roka a až keď sme začali ratat plodne a neplodne dni presne den ovulacie až vtedy bol uspech 🙂 a na druhe sme sa tiež chystali takto že hadam do pol roka ale tam už sme plodne dni ratali hneď od začiatku a to na podiv vyšlo hneď na prvy krat doslova a do písmena jedina noc...teraz na vysledok cakame 🙂 chapem ta ze musis byt stresovana.. ja som revala ako mala kazdy mesiac, minuli sme milion testov a mala som pocit ze uz babo nebude nikdy :( no Boh sa postaral a tešime sa z 2,5 ročnej babulky a teraz sa vytešujeme každú chvílu na maleho chlapika. Tak aj vám prajem podobne ale aj menej problemove tehotenstvo ako boli teda su moje...stoji to zato
cloveku sa moze zdat, ze sa to kazdemu podari, ale skutocnost je uplne ina. Uz len tu na MK je tolko zien, ktore stale aj po rokoch cakaju... A ked sa vam kazde dieta podarilo po pol roku, musim ta ubezpecit, ze prave vy ste normalny zdravy par! Tak hlavu hore, kolke by dali neviem co za to, aby boli na tvojom mieste 😉
@caline Ja ťa ukľudním určite. Nádej vždy zomiera posledná a je to tak. Prvé dieťa sa nám podarilo až po 2 rokoch, následne staršia dcéra nečakane, neplánovane, náhodne. A najmenšia? Vytrvalo sme čakali viac ako 5-6 rokov. Už som sa vzdávala myšlienky na prirodzené počatie, nechápala som, kde je chyba a napokon si už skoro 2 roky užívame nádhernú vytúženú slečnu a poviem ti, oplatilo sa čakať. 😉
Nam sa maly podaril na 6. pokus (v 6. cykle) 🙂 Berie sa ako normalne, ze mlada a zdrava zena by mala otehotniet do 1 roka od zaciatku snazenia, takze nemusi to byt hned na prvy pokus. Povedala by som ze to je skor vynimka, urcite je viac zien ktorym sa nedari roky, nez tych ktore otehotneju na prvy sup 😒
Vdaka baby za odpovede, ved ja viem, ze v skutocnosti to asi nie hned kazdemu vyjde, ale ked si pozriem zopar diskusii na tuto temu, tak hned ziskam pocit, ze snad kazdy par je extremne plodny 😀 😀 ale teda bude to asi tym, ze o tom, ked sa to podari na prvy sup, sa hovori ovela viac ako o tom, ked to nejaky cas trva...takze potom je to taky skresleny pohlad 😅 planujeme totiz este tretie a opat ratam s "vyrobnou dobou" 😀 polroka - rok, tak uvidime, snad to nebude velmi dlho 🙂
no my sme seniorku planovali a chceli dva roky, nakoniec sme sli na umele, to nedopadlo dobre( máj 2009) v spetembri sme boli na dovolenke, v oktobri som zistila ze som tehu ................... juniorka sa podarila ani nevime ako, skratka sme s mm vedeli ze chceme dve deti za sebou tak sme neriesili ziadnu antikoncepciu a hla
a asi ako vsade aj u nas zafungovala psychika, po neuspesnom umelom sme sa zmierili ze deti svoje mat nebudeme a vidis
@caline nám sa to zatial nepodarilo ani na prvý pokus,ani na druhý pokus a ani na 16 pokus 😠 ...závidím ti "cca polroka" je velmi krátka doba na otehotnenie, môžeš byť spokojná
@afrika iba poupravím ,potratila som 5 razy,jedno mimomaternicové a 2 pôrody a robili nám všelijaké vyšetrenia ale všetko sme mali o.k.,tak nás poslali na umelé oplodnenie z dôvodu predinplantačnej genetiky ,lebo mi tvrdili,že asi vytváram zlý genetický materiál a preto potrácam,ale to sa nakoniec nepotvrdilo a potratila som aj úplne geneticky zdravý plod.Potom sa nám už nepodarilo ,aby som otehotnela prirodzene a tlačil ma už vek ,tak sme začali podstupovať umelé a boli neúspešné a zadarilo sa nám až na 6 pokus ,berieme to ako zázrak,lebo sme už neverili ,vzhladom k môjmu veku to bolo za 5 minút 12 😀 .A potratila som vždy v 7tt,nikdy nezačalo biť srdiečko a začala som krvácať a bolo po všetkom,čítam ,že aj ty už máš 4 pokusy za sebou 😢 ,bola som v prvom rade na hematologii,genetike,infektologii,u endokrinologa,držím palce a nevzdávaj to
Čaute. My sme neplánovali a máme dvojičky 😀 . No chcela som o mojej mame, ktorá otehotnela po 28 rokoch bezdetného manželstva, ja som toho dôkazom 🙂 .Vydávala sa v 17tich a mňa mala v 45ke. Takže nevzdávať sa kočky! Aj zázraky sa dejú 🙂 😉 Držím snažilkám palce!
No, my sme našu malinkú počali po 9tich mesiacoch snaženia (marec 2010 - december 2010), ako sa tu už spomínalo, do roka je to úplne ok, takže nevzdávajte sa baby, držím palce 🙂
Nam sa podarilo po 7 mesiacoch, co sme si nedavali pozor a v podstate hned, ako sme vyskusali ovu testy, lebo ovu bola inak, ako som myslela...
Nám sa za tých viac ako 5 rokov, čo sme sa snažili, nepodarilo ani raz, ale zasa doktorom až 3x 😀
nám to vyšlo zhruba po roku. Ale nerátala som si ani plodné dni ani nič podobné, len sme to nechali na náhodu. 😉
Ahoj
mne to nevyšlo na prvý šup pri synovi a nejde nám to ani teraz,keď sa snažíme o druhé :(