Ahojte v mojom predchadzajucom prispevku som sa pýtala na drobné ranky v intímnej casti, konkrétne pri vchode do posvy a na pyskoch malych alebo velkých, v poslednej dobe na veľkých. Opakujem sa dookola a stále hľadám odpoveď gyn mi znovu brala cytoster a výtery všetko okej. Tak som rozmyšľala a aj hľadala bádala odpoveď ako inak sama... Dospela som k tomu, že tie male beštie sa môžu tvoriť aj pre to, že moja koža tam dole nemá dostatok kolagénu a preto sa mi hoc kedy tvoria ranky. Viem že ženy v menopauze maju tieto problemy ale ja mam 25 rokov čiže menopauza nehrozi :D Ešte rozmýšlam nad hormonálnym testovaním možno kolíše hladina estrogénu? Možno mam fakt nedostatok kolagénu. Spomenula som krém Vagisan, ktorý som ešte nemala ale určite vyskúšam nebudem tu rozoberat litanie o tom kreme najdete si to kludne aj na nete. Neviem možno sa najde niekto s podobym problemom ako mam ja mozno inspirujem k liecbe ale aj tak sa chcem opytat ci niekto prekonal rovnaky problem. Odpoved som sa nedockala ani od mojej gyn ani od gynekologov v poradniach proste nikde preto hladam sama... Citala som o vagisane (ten nazov je desny :D ) ze sa uživa vnutorne ale aj z vonku ale ja ranky vo vnutri nemam su len z vonku, čiže ho určite budem užívať len z vonku. Co sa týka kolagénu spojim to určite aj z kyselinou hyaluronovou ( budem užívať v tbl forme) ktorá ma tiez super schopnosti na hojenie ran mam skusenost s kremom Cicatridina, ako aj s čapíkmi cicatridina, alebo krém Lalugen su to super vyrobky havne cica ale je to len dočasne riešenie ranku pekne zahoji ale ono sa to znovu vrati.
ďakujem krásne za ostatne rady 🙂
@lavender21 ahoj skusala som uz spomínanú cicatridinu krem, capiky, lalugen krem, vaginalne probiotika, orálne probiotika ktoré uzivam dodnes, beriem vitamin C, pupalku dvojročnú, používala som olej z pupalky dvojrocnej priamo na kožu, sedací kúpeľ z mysieho chvosta, canesten krem, mykozu nemám vytery sú oka, jenamazol krem, idelin beliema krem, používam neparfumovane intímne umývacie gely, obyčajne vložky uz nepoužívam ani tampony len anionove vlozky, pijem len bylinné caje, ktoré nesladim obmedzujem sladke, mala som od gyn krem macmiror vôbec nepomohlo nic ešte ho aj niekde mam, skúšala som uz aj rosalgin roztok ako z vnutra i z vonku, myfungar krem, betadine a ani neviem mozno som na niečo zabudla lebo toho bolo už toľko ze mi je z toho až zle a uz sa trápim druhy rok... 😔
Ja iné problémy nemám ani vytok ani opuch ani palenie ci svrbenie bolesti nic len ranky...
@vemi23 ranky su bolestive? Nesledujes sa len prehnane? Lebo z tvojho popisu mi skorej pride, ze sa tym uz tolko zaoberas, ze je to psychosomaticky problem. Skus to prestat riesit aspon na 2 tyzdne a nic nrpouzivaj. Ved z tolkych doplnkov, to uz pokozka musi byt šalena.
@luciannka83 tak ak ich mam tak su hlavne ked sa umyvam riadne to stipe... ako ja neviem asi preto som toho tolko mala lebo uz som bezradna a vadi mi to ked sa spravia... teraz nastastie mam asi 3ti tyzden pokoj uzivam :D :D ano zase mam nieco ine ale tentokrat sa snazim riesit problem z vnutra mam na to tbl kys hyaluronovu a kolagen bola som aj u dermatovenerologicky ta ako mi len poradila krem ako inak od LA ROCHE POSAY je fajn jemny paci sa mi zlozenie a ako zatial ok ze vraj ked sa mi spravia ranky mam prist ona to musi vidiet...
Mám rovnaký problém, mám tiez 25 rokov a už to riešim asi pol roka a tiež som vyskúšala možné nemožne.. mám okrem iného aj bolestivý pohlavný styk a potom pálenie atď.. stery som mala ok :( a stale ranky a bolesť.. ak na niečo prídeš isto daj vedieť 🙂
@13matka17 ahoj uz asi 3 alebo 4 tyzdne som oka neviem cim to je fakt netusim ale dermatovenerologicka mi poradila kupit krem od LA ROCHE POSAY cicaplast b5 nejak tak sa vola no a zacala som cca pred mesiacom uzivat kolagen a kyselinu hyaluronovu ked ze oboje su sucastou koze obcas mavam tam dole pocit ze koza je taka suchsia vacsinou po pohl styku ale teraz je to fajn cize bud ten kolagen a kys hyalu. alebo aj ten krem ma nejaku zasluhu... Ten kolagen a kyselina to uzivam v tabletovej forme
@vemi23 ahoj, chcem sa ta opytat ako to dopadlo - vyliecili sa ti ranky natrvalo? ja mam podobny problem asi 4 mesiace, akurat ide len o jednu ranku a skor mechanicke poskodenie, ale skusala som to uz mazat vselicim a nic nepomaha... ten la roche krem mi neodporucali davat na sliznicu, kedze to mam na vchode ale uz zacinam byt zufala... gynekolog odporucal betadine a ked nezaberie tak si vraj mam na to zvyknut.... :/
@vemi23 a nebude to mykóza? Tá sa môže objavovať aj opakovane a práve môže byť sprevádzaná takýmito rankami, maličkými trhlinami. Skúšala si Canesten a možno protikvasinkovu diétu? Plus možno dlhodobo probiotiká