Kojím, menštruujem ale neovulujem. Je to normálne?

bleelka
9. jún 2011

Ahojte, ma niekto z vas skusenosti s menstruacnym cyklom pocas kojenia v tom zmysle, ze ste sice menstruovali, ale nemali ste ovulaciu alebo jej priznaky? Ako zistit ci je plodnost obnovena? Hlien sice pritomny niekedy je, teplotu som zatial nemerala. Moze byt menstruacia pocas kojenia aj bez ovulacie? Vdaka za skusenosti.

anjelicek26
9. jún 2011

@bleelka - aby si si na toto vedela odpovedat, musis merat bazalku alebo chodit na folikulometriu... inak sa to nedozvies. Ak mas plodny hlien a menstruaciu, pravdepodobne aj ovulujes. Aj zdrava zena inak ma do roku 1-2 anovulacne cykly, je to uplne normalne, menstruaciu aj tak dostane.

Neviem, ci to suvisi s kojenim. Ked sa v tele spusti ovulacia - spusti sa tym aj budovanie sliznice v maternici - nasledkom je menstruacia na jej odburanie. Ide to ruka v ruke.

pifina
9. jún 2011

@bleelka Spravidla, ale nie vždy, predchádza návratu plodnosti „varovná“ menštruácia. Prvý cyklus, a niekedy aj ďalšie, bývajú často neplodné, pretože počas nich buď nedôjde k ovulácii vôbec, alebo až krátko pred menštruáciou. (http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...)

feb13
9. jún 2011

@bleelka Ahoj. Moze to byt. Ja som mala 1x spinenie, potom dlho nic, potom 2x tesne za sebou menstruaciu a podla dr boli anovulacne, na ultrazvuku este nebol dozrievajuci folikul. No po tej druhej som uz ovu mala a myslim ze teraz som ju mala tiez, tak cakam, ci mrcha dorazi nacas...
Anovulacne krvacanie pocas dojcenia moze byt z kolisania hormonov, ale byva to nepravidelne krvacanie. Ak mas pravidelny menzes, tak pravdepodobne aj ovulaciu.
No s tymi plodnymi dnami je to problematicke, sice mas uz vacsie dieta, ktore ti uz mozno prespi noc, tak meranie teploty je spolahlive. Ten hlien je iny, aj pocas plodnych aj pocas neplodnych dni, ja som tu prvu ovulaciu nerozpoznala, ale teraz myslim ze ano.

https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/rozoznanie-plodnych-dni-pocas-dojcenia/

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bleelka
autor
10. jún 2011

dakujem za skusenosti a rady kocky, ved to, ze menstruaciu mam pravidelnu, no ovulku necitim, teraz som bola chora, mala som horucku, tak teplotu som merala az po vylieceni, bola 36,5, 36,5 a dnes 36,6, dnes uz hlien nebol, predosle 2-3 dni ano. Znizenie teploty som bud nestihla, alebo nebolo, je to divne, pred otehotnenim som to mavala ukazkove, hlien aj teplota, krasne sa to podla toho dalo, no teraz nie, preto som zalozila tuto temu, lebo si to neviem vysvetlit...

kalea
25. okt 2012

A tú teplotu si si merala ešte ráno predtým, ako si vstala z postele? Ja si myslím, že keď máš menštruáciu, s najväčšou pravdepodobnosťou máš aj ovuláciu (ja by som s tým rátala naisto). Ovulku pravdepodobne necítiš preto, že dojčíš, čo je pre organizmus dosť veľká zmena, nereaguje úplne rovnako ako pred otehotnením.