Kedy ste boli fit po laparoskopii myómu?

meggan22
2. apr 2021

Ahojte žienky, hneď po sviatkoch ma čaká laparoskopia myómu veľkého cca 5 cm. Zaujíma ma, ako dlho trvá rekonvalescencia po tejto operácii? Po akom čase sa budem môcť znova vrátiť k cvičeniu aspoň v nízkej intenzite? Tie, ktoré to máte za sebou, aké cviky ste vykonávali?

Doktor mi síce povedal, že rekonvalescencia je krátka a už pár dní po operácii môžem aj skákať a vykonávať všetky činnosti ako predtým, no zaujímajú ma vaše reálne skúsenosti. Ďakujem 😉

bolarazjedna
2. apr 2021

Ja som bola operovana laparoskopicky, ale nie na nyom, ale na cystu vaječníka. Naozaj každým dňom som sa cítila lepšie, aj keď prvé dni som bola slabá vyčerpala ma aj chôdza, zo začiatku (asi prvé 2 dní) sa priprav na bolesť v oblasti kľúčných kosti - od plynu ktorým ti nafuknu brucho pre lepšiu viditeľnosť . Po týždni som už mala rande a to som upratovala aj navarila návšteve, to si pamätám. Po 2 týždňoch som sa vrátila do prace fit. Cvičiť dom ne cvičila, v tom ti neviem poradiť.

meggan22
autor
2. apr 2021

@bolarazjedna bola si hospitalizovaná dlhšie alebo ťa pustili na druhý deň? Doktor spomínal, že budem mať tri malé jazvy...ako dlho sa ti hojili?

bolarazjedna
3. apr 2021

V stredu ma hospitalizovali, vo štvrtok bola operácia a v nedeľu ma pustili domov. Teraz možno kvôli covidu je to ešte kratšia doba, neviem. Áno, 3 malé jazvy, stehy mi vyberali po týždni, potom som používala taky krém na rýchlejšie hojenie z lekárne. Už si nepamätám ako dlho sa hojili, ale po polroku isto nikto by nevidel miesto po operácii.

meggan22
autor
3. apr 2021

@bolarazjedna ďakujem za odpoveď 😊 áno je to kratšie, lebo ja mám prísť v deň operácie a ak bude všetko ok, na druhý deň pôjdem domov. Mňa ani netrápia tie jazvy, skôr mi ide o to, kedy sa budem môcť vrátiť k pohybu a cvičeniu 😊

meggan22
autor
7. apr 2021

@bolarazjedna ahoj, prosim ťa ešte by som sa ťa chcela opýtať, mala si po zákroku nafúknuté alebo opuchnuté brucho?

bolarazjedna
8. apr 2021

Nepamätám sa, že by som mala.

ilovepizza
28. apr 2021

@meggan22 ahoj, uz si asi po operacii, vsak? ja som bola pred rokom a pol (skoro dvomi uz) laparoskopicky operovana na 5 cm myom.. cvicit v malej intenzite som zacala cca po mesiaci.. ono operacia myomu a cysty je rozdielna, nakolko pri myome sa realne robi rez, resp. vyrez z maternice a nasledne sa maternica zasiva. aj jazvu budes mat 5 cm, lebo to je svalovina a neda sa vysat. cystu z vajecnikov len odrezu, vysaju tekutinu, takze tam su naozaj male jazvy. baba, ktora bola so mnou v nemocnici na operacii cysty mala hned po vybrati stehov povoleny sex aj cvicenie.. mne to odporucal tak po troch tyzdnoch, alebo ako sa budem citit, ale skor nie, lebo aj ta maternica potrebuje cas na regeneraciu..

leameleg
25. nov 2021

Ahojte baby nie je to tak stara téma myslím rok...Chcela by som sa vás opýtať som už druhý týždeň po laparoskopii dermooidnej cysty všetko dopadlo vraj ok , na druhý deň ma pustili domov. predvčerom som bola vybrať stehy robil mi aj usg vraj všetko ok. Spomínala som mu že ma ešte okolo tých jazvičiek boli a že to mám mierne červené .Vraj je to ok no ale mne to dnes trošku napuchlo chcem sa opýtať mali ste niečo podobné ?... za každú radu budem vďačna.

ilovepizza
25. nov 2021

@leameleg ahoj. no okolo jazviciek ta to moze este pobolievat. predsa len to bol rez. ale po vybrati stichov mi nic nenapuchlo. mne sa zahnisal jeden stich, ale po vybrati uz nic. asi by som isla za lekarom, co robil operaciu. resp v prepustacej sprave mas urcite cislo na to odd, kde ti to robili. skus tam zavolat aj teraz, jeden lekar by tam mal mat sluzbu aj vecer/v noci a porad sa..

leameleg
25. nov 2021

@ilovepizza on ma videl lekár kt. ma operoval a povedal že ešte to môže bolieť ...dala som si nato framykoin púder, atb: summed od obvodnej ak to neprejde počas víkendu budem mu volať .Akurát mam na 3 dni atb tak uvidím či to trošku neustúpi ak nie pondelok pôjdem rovno na oddelenie sa ukázať a nech sa nato pozri aj cez usg plus nech to pohmatá

ilovepizza
25. nov 2021

@leameleg tak ak sa to nezhorsi, tak do pondelka to uz bude asi ok.. ak da ti s tym da fungovat, tak pockaj teda..

leameleg
26. nov 2021

tak da sa fungovať keď ležím mi nič nie je ale keď sa postavím mám mierne bolesti ... beriem atb uvidiíme či zafungujú

katarina111
13. okt 2023

@meggan22 Ahoj! Kde ti prosím robili operáciu toho myómu? nenavrhli ti klasickú operáciu ale hneď laparo? Ďakujem