Kedy sa začína liečiť neplodnosť?

natalia2609
25. jún 2012

Ahojte snazilky! Prosim vas o radu. Od novembra min.roku sa snazime o babo, uz jedno mame, a chceme este surodenca pre malu. Vo februari mi v ramci laparky robili prefuk, tak som bola v tom, ze sa to uz konecne podari, a este stale nic. Dr. mi vtedy vo februari povedal, ze keby sa nic nedarilo, tak ma zacne liecit az v novembri, rok od zaciatku snazenia. Je to bezny postup? Ako ste na tom vy? Viem, ze su tu baby, ktore sa snazia roky, len ma zaujima postup. 🙂 Dakujem!!! 🙂

natalia2609
autor
26. jún 2012

Nikto nic? Som sa pomylila, nadpis mal byt KEDY SA ZACINA LIECIT NEPLODNOST?

bobsent
26. jún 2012

cca po roku nechráneného styku bez otehotnenia sa považuje pár za neplodný, po 30ke po pol roku. kedysi to bolo 2 roky ale plodnosť tak klesá že aj táto hranica sa posunula 😔 záleží aj na tom či máš diagnostikované nejaké gynekologické či iné ochorenie kt. môže tehu zabrániť.

oskvarka
26. jún 2012

mne tiez doktorka kazala prist po roku.. nemam este deticky tak uz mi rok pomali konci tak uvidim co budu riesit

natalia2609
autor
27. jún 2012

@bobsent No ja som sa liecila na endometriozu, a vo februari mi robili laparku, s tym, ze asi to tam zase je, ale nic, chvalabohu, a pri tej laparke mi spravili aj prefuk, a stale nic, ide ma z toho slak trafit, uz neviem, este k tomu si platim aj dobrovolne poistenie, a mam cas este do konca augusta otehotniet, takze tak. ☹ 😒
Dakujem za odpoved!

oskvarka
27. jún 2012

@natalia2609 no moja ja som na tom rovnako DNP platim uz aj dlhsie a vyzera to biedne... ale stale sa utesujem ze ak sa aj zadari aj potom tak aspon bude mimi ked uz platim statu pre nic za nic...

natalia2609
autor
27. jún 2012

@oskvarka no ved to,jasne chcem babo, ci uz bude materska, alebo len rodicak, len ma sere, ze tiepeniaze mi nikto nevrati, a kedze som zdrava ako ryba, ani marodit ist nemozem, takze tiez platim statu uplne zbytocne, vobec som neratala s tym, ze by to mohlo tak dlho trvat, a uz stracam nadej ☹ takze tak. vy sa od kedy snazite? aj ti robili nejake vysetrenia?

oskvarka
27. jún 2012

@natalia2609 ja som si zacala platit vlani v marci lebo sme po svadbe chceli zacat.. svadba bola 30.7 ... a na vysetreniach som nebola ziadnych okrem beznej gyn. prehliadky ... povedala ze zacneme riesit po roku takze 30.7 ma tam ma nastupenu

natalia2609
autor
27. jún 2012

@oskvarka Tak ti drzim palce, aby ti teda vam to vyslo, a aby ste mali krasne zdrave babo!!! 🙂

dusany
16. júl 2012

@natalia2609 ,môžeš aj nemusíš prijať moju radu.takmer každý deň prostredníctvom mailu niekoho testujem na diaľku ohľadom zdravia,chýbajúcich minerálov a vitamínov,škodlivosť a účinnosť-liečenia liekov v percentách, vhodnosť stravy ,imunitu a iné. Podľa testu ty si celkom OK. Tvoj partner ma dostatok spermii a sú oslabené a majú kratšiu životnosť.Príčina mi podľa testu vyšla z negatívneho pôsobenia elektrosmogu,všeobecne z elek. zdrojov 24% a druhá príčina je dlhodobý nedostatok minerálov a vitamínov 75% a to jedno percento príčiny je zanedbateľné. Môžeš mi napísať aj na mail a dodám ti podrobnejšie info. dm2000@centrum.sk

rolak
16. júl 2012

@natalia2609 skús zadať do googlu sekundárna neplodnosť, tak sa tomu hovorí,keď sa nedarí otehotnieť s druhým bábbom...

natalia2609
autor
17. júl 2012

@rolak dakujem skusim!!! 🙂

hrmiona
8. nov 2012

Ja som mala vždy problém s veľmi nepravidelnou menštuáciou, dočasne sa to vyriešilo antikoncepciou. Po 3 rokoch som tabletky vysadila a menštuácia nikde, tak mi doktor v podstate hneď dal dupasthon na vyvolanie a clostillbegyt na dozrievanie vajíčok.

ellka23
23. júl 2013

Dobry den... Ja som mala problem z otehotnenim az 4 roky...asi po roku sme si povedali ze chceme babo,neviem ako vy ale ja by som bez liekov menzes nedostala,uz sa mi to nezdalo ze rok a nic,zmenila som lekara...ten mi dal duphaston a clostylbegit...to ale nepomahalo...Priatelovi urobil spermiogram a predpisal mu vC nebol to az taky problem ale trebalo ten vitamin... Potom mi dal k tym liekom co som spominala inofolic-to je kys.listova..Mala som ist na prierez vajecnikov...Ale uz som ani neverila ze niekedy zostanem,4 roky,polycisticke vajecniky,stale neake cisty, zväcsena maternica,,,a prislo to ked som to najmenej cakala,zostala som v soku nemohla som tomu verit,som len v 9 tyzdni a na rizikovom,tak dufam ze vsetko dobre dopadne,ale urcite to nevzdavajte...drzim palce

nosatko
12. máj 2014

ahojte ja mam nepravidelnu menstruaciu 9 rok bez vyvolavacky ju vobec nestanem a uz druhy rok sa snazime otehotniet bola pred dvoma rokmi na laparoskopii nic taktiez som bola na endikronologicke vysetrenie je vsetko v poriadku velmi by som bola rada ak by sa nasla snazilka ktora by my poradila

ross137
Odpoveď bola odstránená
Zobraz