Kedy sa vám dostavila úľava po Gynoflore?

brumbrumbrum
30. sep 2021

Ahojte, pýtam sa skrz kamarátku,ktorá není na Koniku (ale to je nepodstatné 😅 )
Či je tu žienka, ktorá ho užívala, a ak hej, po akej dobe sa dostavila úľava?
Ona tvrdí,že má mykózu a gynekológ jej predpísal Gynoflor, je tam 12tabliet na 12dni, a po 9tej už cíti úľavu, no stále ma slabý výtok (nie počas celého dňa) a svrbiet ju to už ani nesvrbi, ale na dotyk je to citlivejšie, až mierne pálivé, alebo ako to povedať.
A že jej je divné,že po 9tich to ešte nie je ono.
Že čakala,že nejak teraz už bude úplná úľava a len to doberie, samozrejme ak nepríde, v pondelok volá gynekológovi.
Vedel by teda niekto dať svoju skúsenosť?
Vďaka

nika0204
30. sep 2021

@brumbrumbrum ahoj, gynoflor su vaginalne probiotika pouzivaju sa na upravenie vag mikroflory a na miernejsiu zacinajucu mykozu/nerovnovahu prostredia alebo na jej prevenciu, avsak ked je rozbehnuta mykóza tak sa davaju antimykotika...z volnopredajnych canesten tablety zospodu..alebo potom silnejsie uz na recept...mne ak začnu problémy si vezmem gynoflor a ked mi nepomôže po troch tabletach alebo sa zhorší stav este viem ze uz su potrebne antimykotika..a samozrejme uprava stravy, vylucit sladke, odstrániť stres...

chelsey987
30. sep 2021

Mne to po liečbe mykózy a vaginózy predpisovala bývalá gynekologička. Po pravde mňa osobne hneď po zavedení všetko svrbelo, pálilo a o výtoku nehovorím. Úľava žiadna. Skôr sa mi vrátila mykóza. Nie je to liek. Je to len na úpravu flóry s hormónom. Ak má zápal nepomôže.