Kedy otehotnieť po laparoskopii?

feb13
22. máj 2011

Ahojte, som čerstvo po laparoskopii aj kyretáži, mala som potrat s krvácajúcim žltým telieskom, tak mi museli kúsok vaječníka zobrať. Pýtala som sa doktora, ktorý ma operoval, že koľko by sme mali počkať s ďalším bábätkom, aby sa mi pupok neroztrhol keď mi bude bruško rásť, a povedal, že vlastne netreba čakať, to sa neroztrhne. No moja spolubývajúca mala iba diagnostickú laparoskopiu a jej odporúčali počkať ideálne pol roka, ale aspoň 3 mesiace. Tak ma zaujímajú vaše skúsenosti, ako vám lekári poradili, príp. kedy ste otehotneli a či ste mali nejaké problémy počas tehotenstva kvôli laparoskopii.

odrik
22. máj 2011

No je mi to luto! Ja som potratila pred 9 dnami. Mala som robenu kyretaz. Co sa tyka zasiteho bruska, toho sa urcite bat nemusis. Moj manzel je chirurg a traumatolog a vravi, ze skutocne sa nemusis bat! No a co sa tyka kyretaze, kazdy lekar odporuca inak! Mne povedali, ze hned po prvej mrske mozme snazilkovat. Ini lekari vravia 3-6 mesiacov. My asi pockame na 2., 3. mrsku a uvidime, pekny vecer!

janulkama
24. máj 2011

ahoj,ja som po laparoskopii otehotnela hneď po prvej menštruácii 😉 Zobrali mi jeden vajcovod pri laparke,lebo som mala mimomaternicové tehu,tak som šla do toho hneď....aj moja kamoška to tak spravila,hneď po prvej mrche otehotnela...obe máme teraz krásne zdravé detičky 🙂 takže určite čakať nemusíš...prajem veľa šťastia 🙂

katarina104
24. máj 2011

hneď na prvý cyklus 🙂

pici
24. máj 2011

takisto mi povedali ze mozme hned... ale asi je to individualne ked si mala kyret k tomu..

jaankaa17
26. feb 2021

@janulkama A mali ste po laparoskopii nejaké bolesťy dlhšie? Aj mne zobrali vajcovod.

janulkama
26. feb 2021

@jaankaa17 juj to je už dlhá doba... Po laparke si pamätám, že neboli veľké bolesti, skôr som mala strach sa vyrovnať, takže som asi 2 dni chodila skrčená. Bála som sa, že sa mi stehy potrhajú. Inak naozaj, bolesti mierne, po 5 dňoch žiadne.