Kedy možno otehotnieť po ochorení štítnej žľazy?

kralovna123456
19. feb 2014

Ahojte kočky,
na preventívke mi zistili,že mám zníženú funkciu ŠŽ - THS hodnota 8,6. Endokrinológ ma objednal až o mesiac. Chcem sa spýtať, po akom čase liečby Vám odporučil lekár otehotnieť, resp. treba čakať, kým sa mi hodnota THS upraví na požadovanú? alebo stačí, len keď budem liečená..Pýtam sa preto, lebo práve teraz od začiatku februára som prestala brať HAK po 7 rokoch a začali sme sa snažiť o bábätko..náhoda, že akurát v tomto čase som absolvovala preventívku a bola mi zistená znížená funkcia ŠŽ..kľudne pridajte aj skúsenosti s otehotnením pri danom probléme. Ďakujem.

jul11
19. feb 2014

@kralovna123456 problemy so stitnou zlazou ma velmi vela zien.suvisi to so zenskymi hormonmi. vela zien ani nevie,ze ma problem,priznaky byvaju nejasne,napriklad unava.kto v terajsej dobe nie je unaveny? standardne sa robi test aj na zaciatku tehotenstva,kedze vtedy su hormony pre babo a dieta dolezite aj mne na disfunkciu prisli az v tehotenstve,take to otehotnenie vobec neovplyvnilo,otehotnela som hned na1x 🙂 a babatko je zdrave,hned som zacala s liecbou,lebo ked si tehu,tak ta musia zobrat hned,necakas tak dlho,inak su tie cakacie doby u endokrinologa dlhe. otehotnenie zavisi od vela faktorov a ochorenie stitnej zlazy moze sposobit problemys otehotnenim,takze sa velmi tesim,ze sa to tak podarilo ale lekari vravia,ze co najskor druhe,lebo nikdy nevedia,ako sa choroba dalej vyvinie a ci nebudu problemy.ale pri dobrom nastaveni je zivot v pohode,clovek nema ziadne obmedzenia.drzim palce

kralovna123456
autor
19. feb 2014

Ďakujem pekne za odpoveď, snáď prispejú viaceré mamičky 🙂

lucinocka
19. feb 2014

@kralovna123456 liecim sa 10 rokov...pri zmene davky liekov trva 3 mesiace, kym sa to ukaze v krvi.. tak tak pocitaj, zeby ti to mohlo zabrat... otazne je, ci sa lekar hned na zaciatku trafi do spravnej davky... ja som zacinala v 15tich na euthyrox 25 a teraz mam na striedacku 125/150🙂

mahulenka87
19. feb 2014

ja som bola mala podobný problém. na endokrinológii som bola v 2.-3.mesiaci. Dostala som Euthyrox. Dôležité je mať hodnoty pod kontrolou a nie je žiaden problém. Endokrinologička mi povedala, že hl. 3.-4.mesiac by mala byť iečba nadstavená. Myslím si, že kľudne môžeš otehotnieť 😉 Budeš chodiť na kontroly a potom ešte asi 1.x po pôrode. Ďalšiu mi dr.povedala, že až keď budem tehotná znova 🙂

kralovna123456
autor
19. feb 2014

@lucinocka ďakujem, takže sa pravdepodobne odporúča čakať, kým sú výsledky správne..viem, že tu hrozí, že plodnosť je znížená, resp. hrozí potrat..no sama som zvedavá, čo povie endokrinológ...som trošku zosmutnela, keďže sme sa zhodli, že je ten správny čas, ako tak zabezpečený, bývanie..a zrazu opäť niečo 😖 ani vlastne neviem, či je THS 8,6 vysoká hodnota alebo ešte celkom znesiteľná 😉 ???

klaudulenka
19. feb 2014

ahoj-mne zistili tiež zníženú funkciu šž a chcela som otehotnieť-lekárka mi nastavovala správnu dávku hormonov a to trvalo asi rok-ked bola hladina správna tak až vtedy mi odporučila otehotnieť...to trvalo 3 mesiace a teraz som už v 11-tom týždni...chodím na kontroly-no už mi zasa musela zvýšiť dávku /asi bábo veľa ťahá hormonov/...tak uvidíme...snád pri daľšej kontrole to už bude ok

kralovna123456
autor
19. feb 2014

@mahulenka87 takže ty si nevedela pred otehotnením, že máš problém so ŠŽ?

lucinocka
19. feb 2014

@kralovna123456 nie 8.6 je velmi vysoka...vseobecne ti kazdy endokrinolog povie , ze na otehotnenie je idealne pod 2 ...musis pockat, kym ti liecba zaberie, radsej cakat ako na potrat :-/

kralovna123456
autor
19. feb 2014

@klaudulenka Ďakujem za odpoveď a prajem veľa zdravička a pohodové tehuľkovanie

lucinocka
19. feb 2014

@kralovna123456 dieta nema prve tri mesiace svoju stitnu zlazu, vsetko bude vyciciavat od teba, ked ti stitka nefunguje,nebude to ani pren dobre :(

klaudulenka
19. feb 2014

@kralovna123456 dakujem krásne!

kralovna123456
autor
19. feb 2014

@lucinocka pýtam sa, lebo obvodný mi k tomu veľa nepovedal, a ako hovorím, k endokr. idem o mesiac..ale tie 2 ďalšie hodnoty(neviem presne aké to sú) som mala OK, len to THS vyskočilo..

lucinocka
19. feb 2014

@kralovna123456 TSH je najdolezitejsie🙂 urcite sa dobre porozpravaj s endokrinologom, obvodni lekari vacsinou prd vedia🙂 ale mas velmi vysoku hodnotu, ja som taku nemala ani v puberte, ked som sa zacinala liecit

mahulenka87
19. feb 2014

@kralovna123456 na PP som mala nízke hodnoty, ale ešte vrámci normy. Tak dr. povedala, že ďalší odber na kontrolu až ked budem tehu. Tam som mala hodnoty ešte trochu nižšie, tak mi dala Eu.20

lucus222
19. feb 2014

Mne zistili tento problém tiež až v tehotenstve a mám zdravé dvojčatá 🙂 , horšie je to až teraz... Po pôrode sa to zacalo zhoršovať a z pôvodných tbl. 25 som vyskočila hneď na 100 a chvíľu na to na 125 a samozrejme sa pridalo priberanie keďže tabletky obsahujú samé hormóny a vôbec to nejde dole ...

lucus222
19. feb 2014

Samozrejme v tehotenstve je nutne tieto lieky brať, ináč by to zle pôsobilo na dieťa

kralovna123456
autor
19. feb 2014

Dievčence ďakujem 🙂