Kedy je vhodné otehotnieť po cisárskom reze?

1vera1
12. mar 2011

po cisarskom reze kedy je dobra doba otehotniet????🙂))))))))))))vdaka

zuzana76
12. mar 2011

odporuca sa pockat 2 roky po sekcii, ale vsetko je individualne, je aj vela dievcat , co otehotnelo rok po sekcii a tehotenstvo prebiehalo v poriadku, ale samozrejme kazde tehotenstvo po sekcii je uz rizikovejsie a treba ho doslednejsie sledovat. Ja som otehotnela 2 roky a 3 mesiace po prvej sekcii a neboli ziadne problemy v nasledujucom tehotenstve.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maricom
13. mar 2011

tie dva roky sú dobré, nech sa to všetko poriadne zahojí, každá sme predsa len iná 🙂 my sme nechceli počkať ale dopriate nám bolo až teraz - vekový rozdiel bude 3roky11mesiacov 😉

ivett1
14. mar 2011

mne tiež odporúčal môj pôrodník min rok a pol až dva roky (ale on veľmi dobre poznali môj zdravotný stav...)...ale, ako už uviedli mamičky vyššie, je to individuálne, takže najlepšie by bolo, keby si sa poradila so svojím doktorom..... nám sa podarilo dodržať tú dolnú odporúčanú hranicu (1 r a pol) a tak máme medzi mojimi detičkami vekový rozdiel dva roky aj dva mesiace 🙂 ...

annaopialova
24. júl 2011

ahoj po cisarskom reze treba aby sa telo zregenerovalo ale aj maternica netreba sa ponaglat odychni si a ako sa budes citit potom sa rozhodni

sharmana
24. júl 2011

v podstate ak nemáš žiadne zdravotné problémy, tak už môžeš, z vnutorného utz nech sa tvoj gynekolog pozrie, ako máš zahojenú jazvu vnútri, či tam nie sú nejaké zrasty a podobne...

daniela242
24. júl 2011

Mne tiež lekár odporúčal počkať 2 roky, malá ma 2r5m a podarilo sa mi otehotnieť pred 4. mesiacmi čiže po odporúčaných 2. rokoch a predsa som na rizikovom kvôli hematómu, ale ťažko povedať či je to kvôli sekcii. Môj lekár mi hovoril že mal pacientku čo otehotnela hne´d po šestonedelí po sekcii a druhé tehotenstvo aj pôrod boli bezproblémové takže je to asi individuálne. 🙂