Kde si mám pichnúť Fraxiparine?

28. okt 2024

Ahojte som po cisarskom a dali mi na doma pichat fraxiparin. Vsade sa pise ze sa to picha do brucha ale sestricka povedala rameno. Mohla som ju nepochopit, bolo mi blbo. Kde si to mam pichnut?
Dakujem

anjelicek26
28. okt 2024

Brucho rameno stehna. Ja som pichala vylucne do brucha, v tehu a aj v sestnedeli.

kristiinaaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivik4
28. okt 2024

Rameno stehno brucho
Ja som len do ramena

danielak84
28. okt 2024

@kristiinaaa do svalu určite nie.Je to s.c. podanie,do podložia.Urobi sa kožná riasa,ktorá sa drží počas celej aplikácie.

danielak84
28. okt 2024

Môže sa aj do ramena ale z brucha je najrýchlejšie vstrebavana.

gejb
28. okt 2024

, určite nie do svalu! Ale Pod kožu. Tam kde si vieš spraviť koznu riasu, do brucha do faldiku, do ramena, do stehna...

smejulcek
28. okt 2024

žienky ked by sa nedaj boze trafilo do normalnej zily nie cievky na stehne tak čo?

danielak84
28. okt 2024

@smejulcek pri správnej aplikácií sa to nestane.Musis celý čas držať koznu riasu.Inac presne toto sa mi stalo keď som sama sebe pichala do stehna a neurobila riasu.Nic sa mi nestalo okrem vytekajucej krvi.

palicka
28. okt 2024

@kristiinaaa nie do svalu, pod kožu.

palicka
28. okt 2024

@smejulcek žilu netrafiš, ihla je krátka. Mne známa napriek tomu odporúčala vždy urobiť kožnú riasu, aj keď niektoré sestričky v nemocnici ju nerobili. Ja som vždy aj aspirovala ( myslím, že sa tomu tak hovorí, nie som zdravotnik. Teda nie ja, ale manžel)

andrejka1974
28. okt 2024

Synovi som pichali do ramena

ronie338
29. okt 2024

Mne v nemocnici xely čas do ramena a keďže sme ostávali kvôli synovej žltačke ešte na novorodeneckej jiske tak aj tam mi pichali do ramena. Tým pádom som si potom nemusela doma