Kde sa dá objednať na vyšetrenie prsníkov?

21. máj 2021

Pekné ranko.
Neviem či ste sa už stretli z touto témou, no je ro pre mňa naliehavé a vopred ďakujem za kazdú odpoveď.
Prosim Vas, vedeli by ste mi poradiť ohladne vyšetrenia prsnikov ( sonografia...) skrz to že mi lekár dal odporučenie aby som absolvoval taketo vysetrenie aspon 1x za rok.
Prosím, poraďte kde môžem zavolať aby ma zobrali, kedže toto bezne nerobia, preplaca to poisťovna?
Ja docestujem kamkolvek na Sk ...
Uzivam testosteronovu liečbu a mam vzacnu genetickú poruchu.
Som chlap, typická postava(vonkajšie znaky na nerozoznanie od bezneho chalana. Mám 24 rokov.

sisa_s
21. máj 2021

No v prvom rade musis mat ziadanku od lekara, ked potom obvolas v tvojom meste ambulancie, kde to robia, povedia ti, ci ta zoberu, googli "ultrazvuk prsnikov dane mesto"

denden77
21. máj 2021

a podla mna to uplne bezne robia 😁
chodim kazdy rok v ramci preventivky uz roky, v BA na Antolsku.. ano, preplaca to poistovna.. 🤷‍♀️

sisa_s
21. máj 2021

@denden77 no on to myslel asi tak, ze ked je chlap, bude to zlozitejsie, bezne "preventivne" nechodia na kontroly muzi kazdy rok 😀

denden77
21. máj 2021

@sisa_s ahaaa.. ale to tam asi doplnil, kym som pisala komentar.. alebo som slepa takto skoro rano 😁

miska992
21. máj 2021

Klasika...radiologicke pracovisko akekolvek kde zavolas 🙂 neviem odkial si. Ale dnes robia USG prsnikov takmer vsade

autor
21. máj 2021

@sisa_s presne tak som to myslel a lekar mi ziadanku nedal, ( endokrinolog) iba mi povedal aže pri tejto liecbe, treba dozerať i na to. že to mam povedať svojmu urologovi a ten ma má poslať...

autor
21. máj 2021

@miska992 nieje to klasika....
Keď som volsl na jedno pracovisko tak mi sestrička povedala ze ,, aha" ?! Že sa musi poradiť z doktorkou ... lebo to bezne asi ze nerobia.

sisa_s
21. máj 2021

No tak v prvom rade ziadanku si zaobstarat, bez toho ta nemusia nikde zobrat

leuska0910
21. máj 2021

Ja chodim na Zeleznicnu polikliniku na Trnavskom myte v BA🙂

janai1
21. máj 2021

No ja chodím na sono a nikdy som žiadanku nemala 🙂 a preplácala to poisťovňa

nairia
21. máj 2021

ja chodievam na heydukovu v BA, treba sa tam ale zaregistrovat (vypises papierik, daju ti karticku, je to bezplatne). v tvojom pripade ale asi budes musiet poskusat viacero pracovisk, je skutocne mozne, ze nie vsade by aj tebe vedeli zabezpecit vysetrenie, ktore potrebujes

miska992
21. máj 2021

Podla mna len bola v soku ze vidi chlapa. Ja neviem co mas napisane na ziadanke resp.vymennom listku ale ked sa jedna o USG prsnikov, robia to bezne. Ci ako, poslala ta prec? Ved zavolaj na radiologiu do akejkolvek vacsej nemocnice.
Vzdy mam ziadanku ja od gynekologa a ty od lekara ktory ta na to odporucil.

rk123
21. máj 2021

sanatorium koch v ba, zaplatis si to sama, nemusis mat ziadanku, ja tak chodim 🙂

km007
21. máj 2021

Všade tam kde robia sono prsníkov ženám urobia sono aj mužovi...s odporúčaním lekára a teda so žiadankou je to úkon hradený poisťovňou. Môj muž na základe žiadanky od chirurga absolvoval takého vyšetrenie, vrátane mamografie....tam sa s ním trochu natrápili, predsa len sú to iné proporcie ako žena, ale zvládli 🙂 On konkrétne bol v ZA, išiel sa objednať osobne a také boli tie baby šokované že majú v čakárni chlapa, že ho zobrali hneď. Bolo to ale pred pár rokmi, teraz je lepšie zavolať, objednať sa...

autor
21. máj 2021

@miska992 urolog mi dá žiadanku, no musim sa niekde objednať. Možno radšej zvolim diskretnu súkromnú ambulanciu a zaplatim si to... nepotrebujem zase vsetko kazdej doktorke vysvetlovať.
Áno nie je to bežne no nie som voci tomuto lahostajný a taktiež nepotrebujem preceniť ,, hanbu a neisť".
Jednoducho vsade sa na mna pozerajú akoby som bol z Marsu, a pytaju sa...a mňa to už nebaví..
Malokto si vie predstaviť čo to obnáša, už len banalne vysetrrenia... kolko otázok...a zbytočných recí... kolko medicínskych ,,pohovorov" som už absolvoval( posedení na túto tému) a kazdeho zaujimalo iba to a to..chapem, pre výskum a vývoj liečebnych postupov... seriozne.. ale mňa trapi to že bezné vysetrenia mi komplikujú život a všade to kazdého zaujima, ( myslim sestricky, doktorky...a pritom majú urobiť iba to čo sa žiada a očakava...
Ospravedlnujem sa za rozpis...no je to tak..

autor
21. máj 2021

@km007 snáď mu to dobre dopadlo.
Budúci týzdeň idem, mal som iba jednu prozbu, a to byť posledný😉.
Niekedy túžim nevedieť o sebe nič..

km007
21. máj 2021

nasledovala operácia, ale áno, dobre všetko dopadlo, ďakujem 🙂 hlavu hore, je to krátke vyšetrenie, treba sa pozerať na svoje zdravie, nie na pohľady druhých ľudí 😉

autor
21. máj 2021

@km007 ďakujem...a som rád ze je všetko ok...

hipuska
21. máj 2021

Ja som toto riešila s dvoma synmi. Ani ma nenapadlo sa cítiť dajak blbo, že idu na sono prsníkov. Čakali sme spolu a urobili nám aj vyšetrenie po sebe (ja preventivka). Išli sme cez mamologicku ambulanciu a tiež maju kontrolu 1x ročne. Sonografia je normálne vyšetrenie, nie je určené iba ženám.