Kde a s čím začať pri neplodnosti?

gimi83
21. jan 2014

Ahojte zienky, uz dlhsie sa snazime o babato, ale nedari sa nam :( cas pred menstruaciou je vzdy plny ocakavania a ked sa objavi nasleduje opat sklamanie... :'( Myslim si, ze nastal cas zacat to riesit. Viete mi poradit ako zacat, ake Zenske vysetrenia ste absolvovali ako pve a kde? Pripadne by ste mi vedeli poradit dobreho odbornika v okoli Šale, Galanty, Nitry.
Vopred Vam dakujem za cenne rady 🙂

mariposita
21. jan 2014

Treba zacat v prvom rade u svojho gynekologa. Ten rozhodne co dalej. V prvom rade ti urobi stery a posle manzela na spermiogram. Potom pripadne absolvujes laparoskopiu, mozno ti gynekolog navrhne, ze mozes kazdy mesiac chodit k nemu na folikulometriu. Vsetko zalezi od toho, ci sa ukaze chyba u teba alebo u manzela, prip. u obidvoch. No a ked stale nic, tak potom CAR...Drzim palce 🙂

bajana
21. jan 2014

neplodnost sa zacina riesit po cca 6 mesiacoch pravidelneho nechraneneho styku....u nas to zacalo kontrolou u mojej gynekologicky, ktora mi urobila hormonalny profil a doporucila meranie BT, aby sme zistili, ci ovulujem a vedeli lepsie nacasovat snazenie, jedla som kys. listovu a v 1.casti cyklu som pila alchemilku....potom mal nasledovat spermiogram v CAR (v Brne je ich niekolko), k tomu uz nastastie nedoslo...u mna zabralo vylozit nohy po styku a snazenie sa cca kazdy druhy den....
ja by som nesla hned do CAR, niekedy staci urobit ozaj malo...

kveta
21. jan 2014

Najskor posli muza na spermiogram.

afrika
21. jan 2014

spermiogram a súbežne ty s ním klasický hormonálny profil + UTZ pred, v čase ovulky a po ovulke.. prajem veľa šťastia 🙂 🙂

lenkakrcahova
21. jan 2014

Najlepšie snaženie je nesnažiť sa :D..A keď to nečakáš,tak to príde :D

paskolinka
21. jan 2014

presne viem, o com hovoris. ja to mam tak isto, stale si robim nadeje a nakoniec pride sklamanie 😠 ja som to spominala mojej gynekologicke asi po 3/4 roku snazenia, ona mi vtedy navrhla, nech este pol roka skusame a ze potom nech sa pripadne ohlasim, pol rok presiel, stale nic, tak tam buduci tyzden pojdem a sama som zvedava, co dalej navrhne. zacala som si merat bazalnu teplotu tento cyklus, ale vela si od toho neslubujem, lebo si myslim, ze viem, kedy mam ovulaciu. kazdopadne drzim palce, nech sa zadari 🙂

tatinka
21. jan 2014

ahoj, tvoj gyndos ti urobi zakladny hormonalny profil, a tvoj muz si da urobit spermiogram ( ak mozem odporucit nech si muz da urobit spermiogram skor v centre asisitovanej reprodukcie alebo niekde kde ho robia ozaj podrobny pretoze u bezneho androloga a urologa mu urobia len zakladny a tam vobec nic nezistia povacsine , ked bol moj na spg u bezneho url. zistil mu len spomalene spermose a odporucil vitamin E - bolo to na dve veci lebo ked sme dali robit podrobny spg zistile sa dalsie veci a tie zakladny spg neodhali ), potom zrejme bud si budes sama sledovat ovulku meranim alebo mozes chodit ku gyndosovi v case predpokladanej ovulcie na folikulometriu a on ti presne povie podla vaginalneho sona ked uz bude mat byt ovulka a budete sexikovat,pripadne sa daju kupit aj v lekarni ovulacne testy, toto budete skusat par cyklov, pripadne ti moze nasadit clostilbegid alebo iny hormon na rast vajecnikov, takto sa to riesi na zaciatku ked ste ok a mate zakladne vysetrnia v poriadku,,,ak to nezaberie do par mesiacov -tak pojdete zrejme do centra asist,reprodukcie a tam uz vam povedia co dalej, centra najdes bezne aj v googly aby si vedela ktore je blizsie k vam
( ak mozem poradit skus si este na vlastnu ziadost dat urobit napriklad aj vysetrenie stitnej zlazy, a podrobne hemaotlogicke vysetrenie - dobre robia v hemomedike v martine tam urobia podrobny krvny rozbor plus aj genetiku ale to budes mat daleko cestovat , tiez je dobre ak mas napriklad pco dat si urobit inzulinovu rezistenciu ) - ale to su uz vsetko veci co sa riesia postupne, n a uvod postaci hormonalny profil a podrobny spg 🙂 ...o asistovanej reprodukcii by som ti tu toho mohla popisat este vela ale tak ty si iba na zaciatku takze je zbytocne sa tymto zatazovat,,,,mozno postaci len trosku nakopnut vajecniky hormon,tabletou a podari sa vam to hned a postaci ist len k tomu gyndosovi,,,,drzim palce

liluska7
21. jan 2014

Ahojte, s mužom sa snažíme o bábätko ale mávam nepravidelnú menstruaciu tak som bola dnes u gynekológa. Ten mi povedal že mám menšiu maternicu a nemám ovulaciu tak mi predpísal lieky na úpravu, nejaké vitamíny a kyselinu listovu na zvýšenie plodnosti ktorú môžem brať aj počas tehotenstva lebo je dobrá pre bábätko.

magnolia26
25. jan 2014

No ja som tiež začala tak nejako špiniť, rano to bolo trošku svetlej krvi, potom zase viacej tmavej krvi, a teraz ku večeru len tak trosičku svetl krv, tak som z toho riadne zmätená, lebo neviem ci je to mrcha alebo zahniezdovanie, lebo pri prvom tehotenstve som v obdobéí mrchy takisto slabo a potom silnejsie krvacala, a nakoniec som sa ocitla v nemocnici a teraz je z toho skoro 14 ročná slečna