Karcinóm krčka maternice grade 3

13. okt 2022

Ahojte dievcata,mali ste niekto nador grade 3,co to znamena? Mala som karcinom krcka maternice. A teraz mi lrisla histologia.

mystisch
13. okt 2022

Ahoj, vsetko ti vysvetli lekar, dolezite je sa nastavit a vyliecit ;) drzim palceky

autor
13. okt 2022

@mystisch viem len som bola zvedavá či mal niekto už s tým nejaké skúsenosti. Ďakujem

melanta
13. okt 2022

Píšeš, že MALA si karcinóm. Čiže si vyliečená (chemo, rádio alebo ako?) a teraz po vyliečení máš histológiu grade 3? Ako dlho po vyliečení?

kittykat22
13. okt 2022

@melanta myslim, ze tym chcela povedat, ze jaj nasli karcinom a z histologie ma urcenie grade 3. Je to cerstva info - preto hlada niekoho so skusenostou

lienocka2808
13. okt 2022

Grade – stupeň diferenciácie
Grade – stupeň diferenciácie je založený na tom, ako odlišné sú nádorové bunky od normálnych buniek a ako rýchlo rastú. Hodnoty grade budú medzi 1 až 3 a zodpovedajú agresívnosti nádorových buniek, čím vyšší je stupeň množenia (grade), tým agresívnejší je nádor.

20erika07
13. okt 2022

To su vysledky po nejakej operacii/konizacii alebo?
Aky typ nadoru? Kolko mas rokov?

autor
13. okt 2022

@20erika07 prepácte,troška som spanikárila. Minulý týždeň mi vyberali maternicu kvôli rakovine krčka maternice. A prišla mi histológia podľa ktorej sa urči ďalšia liečba. Len som bola zvedavá či už mal niekto takýto výsledok a čo bolo ďalej. 😊

mogaa
13. okt 2022

grade vyjadruje zhubnosť, agresivitu nádoru.....

20erika07
14. okt 2022

Ja osobne som nemala az tak, ale mali sme v rodine grade 2/3, je to ale velmi individualne, nestaci vediet len grade ,u nas to bola starka ktora mala 69r, a nador prerasteny do mechura a konecnika, cize uz sa nedalo robit nic, ani operovat, plus metastazy ,neviem ci ti nejake zistili , teba operovali a nastastie odstranili vsetko, dalsi postup nepoznam, ale velmi velmi ti drzim palce, aby si bola uz len zdrava 🙏🍀❤

autor
14. okt 2022

@20erika07 ďakujem. Mala som okolo všetko čisté,aj lymfatické uzliny boli čisté. Akurát ten nádor čo mi vybrali bol agresívny typ podĺa toho grade. A nemám sa koho opýtať ,k dr.idem až budúci týždeň.

melanta
14. okt 2022

Ja som mala IIA2, grade 3, robili mi hysterektómiu, absolvovala som 4 chemo. To bolo asi na tom všetkom najhoršie, keď mi bolo po chemo zle, ale mám úžasného muža, doslova mi držal vlasy a misu na grcanie pri posteli keď som zvracala a občas zavtipkoval takým správnym spôsobom, inak poviem že bez neho by som si to asi hodila, zle som to znášala. Ale som teraz zdravá, tak držím ti palce, nech aj u teba do dopadne rovnako.

20erika07
14. okt 2022

Verím, že bude už len dobre, hlavne ,že je tá pliaga von celá 🙏🍀❤ @autorka

@melanta štastie v nestasti 🙏🍀takéto víťazstvá sa najlepšie čítajú, počúvajú 👏❤
Veľa zdravia želám všetkým 🤗

mogaa
15. okt 2022

Ono odpoveď ti dá len tvoj onkológ, lebo naozaj každý prípad je iný, záleží od typu nádoru, grade a hlavne od štádia ochorenia a v neposlednom rade od celkového stavu organizmu.....ak ti vybrali celý nádor a nemáš zistené metastázy, tak ti môžu dať pre istotu chemoterapiu, ale možno ani tú ti nedajú a budeš len sledovaná.....na to ti dá odpoved len tvoj onkológ.....ono každý typ nádoru sa "lieči"inak, pri každom type nádoru je daný protokol ako sa postupuje pri liečbe a je tam aj viac možností.....

autor
15. okt 2022

@mogaa ďakujem ❤

mogaa
15. okt 2022

nemáš za čo ....prajem veľa šťastia pri liečbe🍀