Kam na vyšetrenia po potratoch?

emikyana
2. apr 2018

Ahojte baby. Poraďte kam na vyšetrenia po viacnásobných potratoch? Hematologiu mam. Odporúčajú nam genetiku, endokrinologiu a reprodukcnu imunologiu. Kam este? Zaujima ma hlavne odporucanie na nejakych dobrych doktorov. Imunologia je vraj dobra v Nitre. Kam ste chodili, koho odporucate? Moze byt v ramci celeho SK. Dakujem

jasminkaj
2. apr 2018

@emikyana Ahoj.. Tiež mám za sebou 5x MA a všetko to čo píšeš, už mám absolvované. Repro-imunologia v NR je vraj fajn.. zistili nám "príčinu", liečila som sa pol roka, no ani po ich liečbe sa nepodarilo donosiť (priebeh úplne rovnaký). Inak gynekologovia v mojom okolí dosť túto kliniku hania, lebo vraj imunologia je tak nestabilná počas života, že jeden mesiac ti vyjdú určité výsledky a ďalší mesiac sú úplne odlišné.. Ale aj tak sme to s mm absolvovali. Teraz už nám zostáva len odber na toxoplazmozu keďže sestra ju prekonala, a nejaké špeciálne hematologické vyšetrenie na Kramároch u dr. Drakulovej (klasická hemato je v poriadku).. To je posledná slamka, ktorej sa chytáme. Inak máme jednu dcérku (bolo to úplne prvé tehu z tých šiestich), tak verím, že na ďalší krát sa to podarí. Držím palce všetkým snažilkám, ktoré si prechádzajú podobným trápením 🙏

bambula626
2. apr 2018

@jasminkaj a co sa tyka hema, poznam dve dievcata, ktore chodili na kliniku k Mudr Hukíkovej v KE na Hemomediku a obe po dvoch potratoch donosili. Pichali si injekcie od Mudr Hulikovej, posudila ich vysledky ako hranicne, nasadila injekcie obe este dve deti s nimi vynosili. Pricom iny hematolog by ich vyhodnotil, ze netreba. Ona je fakt spicka..

bambula626
2. apr 2018

@emikyana ahoj prepac ta odpoved hore ohladne Hema bola pre teba a Mudr sa vola Hulíková.
a co sa tyka hema, poznam dve dievcata, ktore chodili na kliniku k Mudr Hulíkovej v KE na Hemomediku a obe po dvoch potratoch donosili. Pichali si injekcie od Mudr Hulikovej, posudila ich vysledky ako hranicne, nasadila injekcie obe este dve deti s nimi vynosili. Pricom iny hematolog by ich vyhodnotil, ze netreba. Ona je fakt spicka..

stanka_s
2. apr 2018

@emikyana aj ja som po MA (3x). Hematologia v Ke, Dr. Benova. Mala som hranicne hodnoty, tak preventivne cele tehu liecba - injekcie aaaa mam dcerku 🙂. Prve tehu (pred 11r.) bolo bez problemov. Drzim prsty. Inak, tiez som absolvovala aj vysetrenia na endokrinologii aj reprodukcnu imunologiu (Dr. Lestan - vyssie spomenuty) a tam bolo vsetko ok.

jasminkaj
3. apr 2018

@bambula626 Ja som si pichala Clexane 0,4 tiež preventívne, ale bohužiaľ ani tento pokus nevyšiel.. Uvidíme čo prinesie ďalšie tehotenstvo, raz sa to podariť musí ako pri prvej dcérke 🙏

emikyana
autor
3. apr 2018

A na endokrinologiu kam ist?

@bambula626 na hemato chodim tiez do hemomediky ale do PO kdoktorke Kazimirovej. Podla testov vyzerar, ze mi spravila vsetko co mala a niv kriticke tam nemam. Pichala som preventivne clexan 0,2 ale nepomohlo. Som zbedava co mi ppvie ked tam pojdem teraz

stanka_s
3. apr 2018

@emikyana vymenny listok mi dala gynekologicka a v nasom meste som sa objednala. Podla mna toto vysetrenie ti urobia v kazdej endokrinokogickej ambulancii.

bambula626
3. apr 2018

@emikyana tak to je ok, myslim ze v Presove robi jej dcera na tej klinike.

emikyana
autor
6. apr 2018

Baby objednala som sa na repro imuni do PO k Mudr. Lestanovi. Maju tam online system objednavania. Pisal som este v stredu a zatial ziadna odpoved. Nemate skusenost ako dlho im to trva resp. Ako to tam funguje?

arousa
7. apr 2018

Čaute kočky, peknú sobotu 🌞 som vyše dvoch týždňov po spontánnom potrate v noci v nemocnici (7+2tt), bola som chorá, možno oslabená imunita a skrátka sme prišli o bábo. Najsmutnejšie je, že ešte v ten istý deň, ráno bolo všetko v poriadku. Pôrodné cesty uzavreté, bilo srdiečko ❤, veľkosť sedela presne na deň. Navrhli mi čistenie pre ešte stále vysokú sliznicu, ktorú bolo treba šetrne odsať. Po zákroku mi pichli Regu - s priateľom sme obaja kr.sk. B, ja neg., on poz. Je potrebné vyšetrenie na hematológii? Z hemat. mám informáciu, že na vyšetrenie ma môže poslať aj obvodný lekár, nie len gyn. Môže mi dať žiadanku aj obvoďáčka, aj keď ide o gyn. záležitosť? Ja viem, že je to "len" jeden potrat, ale chcem vylúčiť všetky možné príčiny a nezažiť to opäť, zas a znova.

dasindel11
23. dec 2018

Ahojte baby, chcem sa spýta potrebujem na repro imunológiu a genetiku výmenný lístok? Ďakujem 😃

jasminkaj
24. dec 2018

@dasindel11 Áno na genetiku stačil lístok mne, na repro-imuno musel mať aj manžel aj ja svoj lístok.

dasindel11
24. dec 2018

@jasminkaj ďakujem 😃

fijalenka
7. sep 2019

@emikyana ahoj, bola som na tom asi podobne, otehotniet som vedela, donosit nie. Asi 20x za 5?rokov. V 6 tom tyzdni vzdy koniec. Po nasadeni bezlepkovej diety som bez problemov donosila. Ziadne testy nic nepotvrdili, pravdepodobne intolerancia na lepok, na ktoru neexistuje vysetrenie. Imunitny system vyburcovany lepkom vyhodnotil plod vzdy ako nieco cudzie a odstranil ho. Pomohla naozaj az dieta. Teraz som druhykrat tehotna. Drzim palce.